Rio de Janeiro: 7 highlights

Rio de Janeiro, de op een na grootste stad van Brazilië, staat natuurlijk bekend om de beroemde en uiterst kleurrijke carnavalsoptocht. Ook de prachtige stranden zijn echte trekpleisters. Je ziet de enorme verschillenden tussen arm en rijk. Desondanks maakt de lokale bevolking van iedere dag weer een feest. De stad heeft enorm veel te bieden. Wij hebben 7 higlights voor je uitgekozen.

Tijuca National Park

In Tijuca National Park, een van de grootste stedelijke regenwouden ter wereld, vind je meer dan 1600 plantensoorten en ruim 350 verschillende soorten diersoorten. Hikers kunnen zich hier helemaal uitleven. Je kunt er ook heerlijk picknicken. Er zijn diverse prachtige watervallen. De echte durfallen kunnen gaan klimmen of deltavliegen bij Pedra Bonita en Gávea. Wat je echter absoluut niet mag missen is het standbeeld Christus de Verlosser. Vanaf de Coracovado-top kun je deze iconische bezienswaardigheid prachtig fotograferen. Het indrukwekkende beeld is erkend als een van de zeven wereldwonderen.

Ipanema Beach

Vanaf Ipanema Beach heb een je geweldig uitzicht hebt op de bergen. Het heerlijke strand en de mooie blauwe zee zijn absoluut de moeite waard. Je raakt er niet uitgekeken. De zondag is extra leuk. Mocht je er op deze dag zijn, bezoek dan zeker de lokale hippie-markt op Praça General Osório. Echt een aanrader!

Copacabana

Copacabana mag uiteraard niet ontbreken in ons lijstje. Dit wereldberoemde strand is het hipste strand van de stad. Ook hier is het zien en gezien worden. Het wel vier kilometer lange strand vindt je talloze Cariocas. Rijkere sportfanaten zoals bruingebrande bodybuilders in minuscule kleding. Maar ook de vele kinderen uit de favela die hier hun kunsten met de bal komen vertonen. Het is hier een en al genieten onder het genot van een heerlijke coctail. De zonsondergang is er werkelijk fantastisch. Langs het gehele strand loopt ook een boulevard. Je kunt hem herkennen aan het golvende tegelwerk. Aan de boulevard bevinden zicht velen strandtenten, barretjes en restaurants. Hier kun je een heerlijk verse Caipirinha, de meest gedronken lokale coctail, nuttigen.

Tip: Op zondag is het de ideale dag om hier te vertoeven. De boulevard is dan namelijk autovrij.

Pão de Açúcar

Rio de Janeiro is omgeven door prachtige bergen. Een daarvan, Pão de Açúcar wordt ook wel Sugar Loaf Mountain genoemd. Het is een absolute aanrader om hiernaartoe te gaan. Vanuit de wijk Urca kan je met de kabelbaan naar Morro da Urca. Vanuit hier kan je overstappen in een andere kabelbaan. Deze brengt je naar de top van Pão de Açúcar. In de kabelbaan het je al een geweldig uitzicht over de stad, maar eenmaal aangekomen op de top is dit helemaal adembenemend.

Tip: de romantici onder ons moeten dit absoluut met hun geliefde rond zonsondergang gaan doen. Romantischer wordt het echt niet meer.

Jardim Botânico

Midden in Rio ligt de botanische tuin. Het is een heerlijke plek om aan de hectiek van Rio te ontsnappen en tot jezelf te komen. Oorspronkelijk werden hier de specerijen uit verschillende andere regio’s geacclimatiseerd. Tegenwoordig vind je er echte vele soorten orchideeën en meer dan 6.000 andere inheemse en exotische plantensoorten. Je kunt er heerlijk wandelen onder de palmbomen. Het enige wat je hoort, zijn de prachtig gekleurde vogels en het druppelende water.

Tip: boek een rondleiding, de gids kan je enorm veel vertellen.

Santa Marta

Brazilië staat natuurlijk bekend om zijn sloppenwijken. Deze buurten die veelal bekend staan vanwege de criminaliteit bruisen van het leven. Het zijn ook de wijken waar bijvoorbeeld beroemde voetballers zijn opgegroeid. De politie krijgt wel meer grip op de misdaad. Er zijn ook al redelijk veel wijken schoongeveegd en daarna opgeknapt. De bekendste favela van Rio is Santa Marta. Een bezoek aan deze levendige en kleurrijke wijk is dan ook een absolute aanrader. De wijk staat al veilig te boek maar ga hier nooit op eigen gelegenheid naar toe maar doe dit via een georganiseerde tour. Met een excursie kan je met een gids door de smalle steegjes wandelen en kan je kennismaken met verschillende maatschappelijke projecten.

De trappen van Lapa, Escadaria Selarón

In de wijk Lapa vind je Escadaria Selarón, een van de meest bekende attracties van Rio. De gekleurde trappen verbinden de wijk Lapa met de bovenliggende wijk Santa Teresa. Escadaria Selarón was een kunstproject dat door een Chileense kunstenaar, genaamd Jorge Selarón werd uitgevoerd. Tijdens zijn werkzaamheden in 2013 werd hij vermoord op de trap.

Lapa staat ook bekend om het bruisende nachtleven. Op vrijdag puilt het uit van de locals die hier feest gaan vieren. Alles vindt plaats op straat. Tot diep in de nacht hoor je de samba muziek waarop wordt gedanst terwijl men een biertje of coctail drinkt.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments