De Cookeilanden, een stukje paradijs in Oceanië

Wanneer mensen overwegen om een reis te ondernemen naar Oceanië spreekt het voor zich dat de focus dan veelal is gelegen op Australië en Nieuw-Zeeland. Dit gezegd hebbende is het zo dat in Oceanië ook de zogenaamde ‘Cookeilanden’ zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om een eilandengroep bestaande uit vijftien kleine eilandjes. Deze eilanden staan er om bekend voornamelijk bedekt te worden door bergen, jungle, lagunes evenals watervallen en vooral paradijselijk mooie stranden. Een bezoek brengen aan één of meerdere van deze eilanden is in het bijzonder interessant voor mensen die houden van de natuur, surfen, duiken en snorkelen. Wil je gewoon even lekker ontspannen in een hangmat tussen twee palmbomen? Dan behoort ook dat hier perfect tot de mogelijkheden. Voor wie nog nooit eerder heeft gehoord over de Cookeilanden in Oceanië volgt in dit blogartikel alvast een aangename, eerste kennismaking.

Het hoofdeiland ‘Rarotonga’

Het hoofdeiland van de eilandengroep luistert naar de naam ‘Rarotonga’. Deze wordt in haar geheel omgeven door koraalriffen en werkelijk oogstrelend mooie, blauwe lagunes. Ondanks het feit dat Westerse reizigers de Cookeilanden nog vaak links laten liggen moet het gezegd dat vooral Rarotongo er om bekend staat een bestemming te zijn in opkomst voor huwelijksreizen. Dat hoeft ook niet te verbazen.
Niet alleen beschikt de eilandengroep over een heerlijk klimaat, daarnaast kan je hier lekker intens genieten met z’n tweetjes. Wil je graag niet alleen maar vertoeven op Rarotonga? Dan kan je er ook altijd nog voor kiezen om één van de vele binnenlandse vluchten te nemen die worden aangeboden. Hoe dan ook zal je hier altijd op je wenken worden bediend. De inwoners van de Cookeilanden staan er namelijk om bekend ongelofelijk vriendelijk en zeer gastvrij te zijn.

Hoe reizen naar de Cookeilanden?

De eilandengroep staat er om bekend over zeer nauwe banden te beschikken met Nieuw-Zeeland. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Voor de inwoners van deze eilandengroep geldt dan ook dat ze beschikken over een Nieuw-Zeelands paspoort. Bovendien wordt er ook betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar. Heb je er dus net als het merendeel van de reizigers ook voor gekozen om je reis naar Nieuw-Zeeland af te sluiten met nog enkele dagen heerlijk vertoeven op de Cookeilanden? Wacht dan vooral nog even met het terug omwisselen van je Nieuw-Zeelandse dollars!
Het hoofdeiland van de eilandengroep, aldus Rarotonga, is het enige eiland dat beschikt over een internationale luchthaven. Air New Zealand heeft drie verschillende, internationale verbindingen met deze luchthaven. Het gaat daarbij om een verbinding met Sydney en Auckland evenals met het Amerikaanse Los Angeles. Bovendien is het zo dat ook Virgin Australia van hieruit naar Christenchurch vliegt evenals naar Auckland. Ook Jetstar beschikt over een verbinding tussen Rarotonga en Auckland. Met Air Tahiti kan je van hieruit tot slot ook naar Papeete vliegen in Frans Polynesië. Van hieruit je vakantie nog verder zetten hoeft dus geen enkel probleem te zijn.

Wat mag je zeker niet missen op de Cookeilanden?

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat het hoofdeiland Rarotonga voor het merendeel van de reizigers dienst zal doen als uitvalsbasis voor hun reis over de Cookeilanden. Er zijn verschillende activiteiten die je op dit eiland kan ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld gewoon lekker ontspannen op het prachtige Muri Beach. Dit is volgens heel wat reizigers één van de mooiste stranden van Rarotonga. Deze reputatie heeft er wel voor gezorgd dat het er behoorlijk druk kan zijn. Het water dat je hier aantreft is behoorlijk kalm. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat ze wordt beschermd door een lagune. Je kan hier niet alleen lekker kajakken, maar bovendien ook fantastisch snorkelen. Absoluut een aanrader om even te doen voor één dag tijdens je vakantie.
Een tweede tip voor jouw reis naar de Cookeilanden is een bezoek brengen aan de plaats ‘Aitutaki’. Dit is een klein eilandje dat beschikt over een oppervlakte van iets meer dan 18 vierkante meter. Dit is misschien wel één van de mooiste plaatsen van heel Oceanië om te gaan snorkelen en duiken. In principe is het fout om te zeggen dat Aitutaki een eiland is. Het heeft namelijk de status van een zogenaamde ‘atol’. Dit betekent dat ze eigenlijk bestaat uit zeventien eilandjes die over een beperkte omvang beschikken. Het is eigenlijk vooral omwille van deze reden dat je een bezoek aan deze plaats echt niet over het hoofd kan zien. Je treft hier immers het meeste koraal aan in lagunevorm ter wereld. Let op, een rondreisje maken doorheen deze atol is niet goedkoop, maar wel erg interessant.
In ieder geval, heb je ervoor gekozen om een vakantie te boeken naar Oceanië en ben je nog op zoek naar een fijne locatie om even te vertoeven buiten Australië en Nieuw-Zeeland? Dan is het zeker en vast een aanrader om even kennis te maken met al het moois van de Cookeilanden.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments