Australië foodie gids

Australië foodie gids

Wat is nou een foodie gids zou je denken? Een foodie gids is eigenlijk een bucketlist voor het land waar je heen gaat, maar alleen dan wat eten betreft. Wat ga je bijvoorbeeld eten tijdens een groepsreis Australië? Wat moet je nu echt eten wanneer je in Australië bent of wat moet je nou echt laten staan dat verschilt nogal. Elk land heeft verschillende gerechten.

Barbie eten

De oorsprong Australische keuken ligt in Engeland

Typisch Australisch eten dat bestaat eigenlijk niet echt want de oorsprong van Australisch eten ligt in Engeland. De immigratie heeft effect gehad op de lokale commissie. Voorheen bestond de Australische keuken vooral uit simpele gerechten. Maar het heeft nu veel invloeden vanuit de hele wereld waaronder Azië en Europa. Wij hebben toch even een aantal dishes op een rij gezet en deze moet je eigenlijk echt proberen wanneer je een groepsreis of rondreis Australië hebt geboekt. We hebben deze foodie gids Australië samengesteld op basis van de meest voorkomende gerechten.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen Australië bij Sawadee

Barbie

Barbie zoals de aussies is dat zeggen is een onderdeel van de Australische cultuur en nee het is niet het speelgoed Barbie. Hier mee bedoelen ze barbecueën mee. De aussies grijpen namelijk elke gelegenheid aan om de barbecue aan te steken en of ze nou kangoeroe vlees, lekkere hamburgers of verse vis nemen, alles kan op de barbecue en wat is een barbecue zonder een lekker koud biertje of een goed glas wijn?

Meat pie

Wanneer je denkt aan bier en Australian voetbal dan denk je aan meat pie. Deze klassieke combinatie voor de meeste Australische is dan ook op veel plekken te krijgen. Het is een hartig taartje van bladerdeeg met een vulling van warm stoofvlees. Natuurlijk kun je hier ook andere varianten proberen maar stoofvlees is toch wel de echte klassieker en overheerlijk.

meat pie Australië

Lamingtons

Eigenlijk is het niet een echt gerecht maar Lamingtons hoort toch echt wel op het lijstje van de dingen die je een keer moet gaan eten tijdens je reis naar Australië. Deze typische Australische cake dat bestaat uit biscuit gebak of boterkoek wordt geweekt en bedekt met chocoladesaus en vervolgens opgerold in een opgedroogde kokosnoot

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen Australië bij Djoser

Tim tams

Bijna Iedereen die in Australië is of het land heeft bezocht die moet wel bekend zijn met deze wereldberoemde chocoladekoekjes. Wanneer je er niet mee bekend bent moet je de tim tams eigenlijk echt proberen

Vegemite op toast

Het klinkt je vast wel bekend in je oren of misschien heb je het wel eens een keertje geprobeerd maar vegemite is echt een heel bekend broodbeleg in Australië. Let er wel op dat je het heel dun smeert op je toast, het is heel erg sterk en vooral zout wij kunnen er dus heel kort in zijn, je houdt er wel van of je houdt er niet van. Het is geen broodbeleg die Iedereen lekker vindt maar je kan het altijd een keer proberen.

krabsticks eten

Krabsticks

Supergrappig om te weten, krabsticks bevatten helemaal geen krab! Wel allerlei andere soorten witvis en deze hebben ze gestamp In de vorm van een krab. Het is sowieso een heerlijke snack en deze snack smaakt nog beter als die uit de frituur komt, maar ja welke snack is dat niet?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen Australië bij Djoser

Kangaroo meat

Uiteraard weten we dat kangoeroes super schattig zijn en de nationale dieren van Australië. Logisch ook dat niet Iedereen die wil eten Maar het is wel echt typisch Australisch. Probeer het eens, je kan het als rustyco of een burger opeten of het simpelweg in een stoofpotje. Het kan ook op een pizza of in een taart.

Barramundi

Deze vis die heeft zijn naam te danken aan de Aboriginal-taal en betekent eigenlijk zoiets als grote riviervis of zoals de meeste mensen hem ook wel eens noemen: heerlijk. Het is de populairste vis in Australië en Ik denk dat dat komt omdat die gegrild kan worden op de barbecue, gebakken kan worden en hij kan ook gefrituurd worden.

Barramundi eten in Australië

Street food

Eigenlijk kun je op elke hoek van de straat in Australië wel een kraampje vinden waar je eten kan halen of dat nou sushi is, iets typisch Australisch is of gewoon een frietje. Het is eigenlijk allemaal wel te krijgen. Lekker makkelijk als je aan het struinen bent door de stad en opeens trek hebt in iets lekkers! Het is allemaal zo af te halen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen Australië bij Sawadee

Aboriginals

Wanneer je echt iets aparts wil eten en je alle bovenstaande gerechten nog niet apart genoeg vindt kijk dan eens of je een trip door de outback kunt maken. Daar kun je namelijk de keuken van de Bush Tucker of de Aboriginal ontdekken. Deze keuken bestaat vooral uit gerechten die bestaan uit planten en dieren die uit de woestijn komen. Denk hierbij aan larven en slangen.

Bush Tucker eten aboriginals

Barbecue

Zoals we net al hadden gezegd is barbecueën in Australië heel normaal! Overal waar je komt wordt er wel gebarbecued. Wanneer je bij echte Australiërs wordt uitgenodigd vraag dan wel even of je vlees kunt meenemen. Meestal hoeft dit niet en hebben ze genoeg. Wel vinden ze het dan leuk je als je wijn of bier meeneemt. Australiërs hebben wel erg strenge regels over barbecueën, dit komt doordat het er op sommige plekken heel erg heet kan worden en daardoor is barbecueën op sommige plekken levensgevaarlijk. Hou er rekening mee want je kunt hier een boete voor krijgen.

Als vegetariër op rondreis gaan in Australië

Als in het kader van een vegetarische vakantie een aantrekkelijk vakantieland zoekt, is Australië misschien niet de beste keuze. Vleesgerechten zijn er belangrijk. Voor een vegetarische vakantie als individu of met een groep, kan je beter een vakantieland uitkiezen zoals Thailand. Zie hier de foodiegids van Thailand

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen Australië bij Djoser

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments