7 Highlights in Waikato – Nieuw Zeeland

Waikato is een regio van Nieuw-Zeeland met nog geen 300.000 inwoners, het is genoemd naar de langste rivier in Nieuw Zeeland. Hamilton is de meest bezochte stad van Waikato, het heeft een indrukwekkende tuin die bijna iedereen een keer in het echt wil zien. Het staat vooral bekend om haar mooie natuur waarbij bergen en watervallen. Er zijn 7 plekken in Waikato die je zeker moet zien wanneer je daar bent. 

Hamilton Garden

Deze botanische tuin trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen aan en ligt aan de Waikotorivier. De tuin trekt mensen uit alle landen aan. Het is heel groot, schoon, rustgevend en de plek is meer dan goed onderhouden. In deze tuin kun je allerlei bloemsoorten bewonderen, van rozen tot orchideen. Verder bestaat het uit tal van verschillende vormgegeven tuinen. Er is openbaar vervoer beschikbaar naar de tuin en ze werken steeds aan de verbetering ervan. Voor kinderen heb je ook speciale ruimte’s  zoals een speeltuin en speelhuisje dus als je met je kinderen gaat zullen die niet balen. Verder heeft het cafe’s en uitgebreide plaatsen om te lopen. Het mooiste ervan is dat je dit alles gratis mag zien, je hoeft niet te betalen om naar binnen te gaan.

Ngarunui strand

Dit is een strand en is prima voor mensen die graag surfen. Het ligt tussen de oceaan en de groene golvende heuvels van Raglan. Er is veel gratis parkeergelegenheid en gelegenheid om te douchen na het zwemmen. Het strand is schoon, het heeft een mooi landschap en het water is schoon. Breng wel je eten mee wanneer je gaat, want er zijn geen restaurants in de buurt.

Wahinimoe Sunset Cruise

Met deze Cruise is het zoveel meer dan alleen een boottocht. Er is rust in de haven en je krijgt een goede begeleiding. Het eten op dat schip is heel lekker. Keus uit alcoholische en niet alcoholische dranken. Vanuit het schip kun je het landschap bewonderen. Het personeel is gastvrij en grappig en de kapitein is deskundig. Je krijgt een geweldige reis rond Raglan, het geeft vooral een prachtig uitzicht op de zonsondergang. De rotsformaties zijn adembenemend. Het biedt veel dingen om op camera vast te leggen. Wahinemoe betekent slapende dame, maar tijdens deze reis is slapen het laatste wat je wilt doen.

Waiuku

Er zijn heel veel paden in dit bos het is heel mooi om te bewonderen, wat een schoonheid met zoveel fauna en er is genoeg parkeergelegenheid. Een deskundige is aanwezig om je alles over de vogels, het gedierte, planten en de bomen te vertellen. Er zitten ook heel wat geneeskrachtige kruiden hiertussen die gebruikt worden als medicinale planten.

Te Kauwhata Restaurant

Dit is een modern restaurant waar je overheerlijke gerechten kan eten. Het is modern, schoon en het personeel is heel vriendelijk. Het eten wordt snel en uniek geserveerd. Hier kan je lekkere wafels met banaan en bacon eten. Hun koffie en donuts zijn ook heel lekker. Hier heb je ook een ruime keus aan wijnsoorten en ze zijn heel lekker. Er is genoeg parkeergelegenhied.

Bridal Veil Fails

Deze waterval is heel mooi met veel natuur eromheen, het is 55 meters hoog. Het is zeker de geschikte plek om leuke foto’s te schieten. Er is parkeergelegenheid hier aanwezig en een brug om de rivier over te steken. Het is een korte afstand om vanaf de parkeerpaats naar de waterval te lopen. Het landschap is heel mooi om te zien vooral bij zonsondergang. Er is een pad dat naar de waterval leidt zodat je de waterval ook van bovenuit kan bewonderen.

Karioi

Karioi is een berg die je kan het beklimmen. Op de stijle gedeeltes van de berg zijn er trappengeplaatst om het klimmen makkelijker voor je te maken. Als je eenmaal de top van de berg bereikt zal je door een tropisch bos lopen. Het uitzicht vanaf de berg is heel mooi. Je kan vanaf de top van de berg de oceaan bewonderen en het grootste gedeelte van Raglan zien. Je hebt dus wel wat fysieke conditie nodig om de berg te kunnen beklimmen, maar het is zeker de moeite waard als je de top hebt bereikt.

Als je terug van de berg bent word je ontvangen door mensen die flessen water voor je brengen en je vragen hoe je het vond. Je krijgt ook zo een apparaat van ze wanneer je gaat, dit in geval je verdwaald. Het is dus een hele leuke ervaring met leuke mensen. Indien je de berg niet alleen durft te beklimmen kan je ook ervoor kiezen om een van de mensen mee te nemen zodat ze je wegwijs maken.

Waikato heeft een heel mooie natuur waar je veel flora en fauna kan zien. Als je een natuur liefhebber bent is het zeker leuk om een keer ernaar toe te reizen.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments