Vliegtickets Miami – 6 tips voor voordelig vliegen

Miami ligt in het altijd zonnige Florida. Mede door Caribische invloeden hangt er altijd een lekkere ontspannen sfeer. De meeste mensen gaan ernaartoe om te genieten van het mooie strand en de azuurblauwe zee. South Beach is een heel mooi strand.

Maar Miami heeft niet alleen mooi weer en een prachtig strand. Er zijn ook heel interessante musea en een indrukwekkend Art Deco district. Winkelen kan je ook prima in deze mooi stad. Genoeg te doen dus. Nu nog een goedkoop ticket vinden en je vakantie kan beginnen.

Goedkoop naar Miami

Het klinkt misschien vreemd maar de goedkoopste dag om naar Miami te vliegen is op dinsdag. De prijs kan enorm verschillen, afhankelijk van de vliegmaatschappij, het seizoen en de vakantieperioden. Op zaterdagen zijn de tickets een stuk duurder dus je kan er beter voor kiezen niet op een zaterdag te vertrekken vanuit Nederland.

Het is het hele jaar door mooi weer in Miami. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 20 en 25 graden. In de zomer stijgt het kwik naar zo’n 30 graden maar er vallen dan geregeld flinke regenbuien.

De goedkoopste maand om naar Miami vanuit Nederland te vliegen, is in januari. De prijzen voor tickets liggen dan een stuk lager omdat dit buiten het vakantieseizoen valt. De maand februari is ook nog betaalbaar. Kan je niet in januari weg dan is februari ook nog een goede optie.
Vliegen naar Miami is vaak voordeliger als je een vlucht met een tussenstop boekt.

Het vliegveld van Miami heet Miami International Airport en ligt zo’n 20 kilometer van het populaire Miami Beach vandaan. Vanaf de luchthaven naar het centrum van Miami is het ongeveer 12 kilometer rijden. Een rit met een taxi kost ongeveer 25 tot 35 dollar.

Goedkope last-minute vliegtickets naar Miami

Het is de laatste tijd erg lastig om een goede last-minute deal te vinden maar ze zijn er wel degelijk. Je kan het beste op de verschillende websites kijken van luchtvaartmaatschappijen. Vind je het op het moment dat je kijkt nog te duur, dan kan je ervoor kiezen om je te abonneren op een nieuwsbrief van verschillende aanbieders. Je krijgt dan geregeld een mail met daarin lage tarieven voor last-minute vluchten.

Enkele reis of jaw ticket

In sommige gevallen kan het zo zijn dat een retourvlucht duurder uitvalt dan het kopen van twee enkele reis vliegtickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het loont de moeite om daar eens naar te kijken. Ook kan je ervoor kiezen om een open jaw ticket te boeken. Dit is een retourvlucht waar je vanaf een andere luchthaven, weer naar huis vliegt. Dit kan heel handig zijn voor als je meerdere plaatsen in Amerika wil bezoeken of als je op rondreis bent.

Creditcard

Als je regelmatig jouw creditcard gebruikt, is het wellicht aan te raden om voor een luchtvaartmaatschappij te kiezen die je beloont met Airmiles. Je kan die weer gebruiken om een vliegticket aan te schaffen in de toekomst. Het is een lucratieve manier om de kosten van langeafstandsvluchten te drukken. Meestal behoren de creditcards bij een frequent flyer-programma en hoe meer je besteedt, hoe meer punten je krijgt. De beste manier om met deze card punten te sparen is door hem vaak te gebruiken. Zorg wel dat je de openstaande creditcardschuld maandelijks betaald want anders betaal je veel rente.

Kies flexibele data heen en terugreis

Maakt het jou niet heel veel uit wanneer je naar Miami gaat dan is er een optie om te zoeken op het internet met flexibele data voor je heen en terugreis. Vliegticketprijzen kunnen per dag namelijk heel veel verschillen. Als je de luxe hebt om niet op een bepaalde datum weer terug te moeten zijn, kan dit een stuk goedkopere tickets opleveren. Zoek dus binnen een week of een maand. Het voordeel kan echt oplopen tot enkele honderden euro’s als je de kans en de tijd hebt om je flexibel op te stellen. Dit geldt voor de datum waarop je wil vliegen en of het je niet uitmaakt met welke vliegtuigmaatschappij je vliegt.

Prijsalarm

Wat je ook nog kan doen is je inschrijven op een website om op de hoogte gehouden te worden van de meest actuele aanbiedingen. Je kan op deze manier misschien toch een goedkoop ticket scoren. Je kan aangeven wat jouw wensen zijn en naar welke bestemmingen je zoekt.

Vliegtuigmaatschappijen bepalen de prijs van een ticket op basis van vraag en aanbod. Hoe populairder een bestemming hoe hoger de prijs. Het systeem wat gebruikt wordt is zo ingericht dat het bekijkt wat er verwacht wordt aan boekingen, hoeveel tijd er nog is en wat er nog beschikbaar is. Dit samen bepaalt de prijs van een vliegticket.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments