Panama

Panama is een land dat bij heel wat mensen hoog bovenaan het verlanglijstje staat. In eerste instantie lijkt het plannen van een rondreis door Panama misschien een uitdaging te zijn, maar in de praktijk valt dat eigenlijk reuze mee. In principe is er dan ook slechts sprake van een stuk of vijf locaties die je zeker gezien zal willen hebben. Bovendien zorgt de vorm van het land er voor dat je ook over de reisrichting eigenlijk helemaal niet hoeft na te denken. Reizen door Panama is niet alleen eenvoudig, daarnaast is het ook verrassend veilig. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een uitnodigende en bovendien ook zeker ontspannende bestemming om een rondreis door te maken? Lees dan snel verder en ontdek alles voor jouw rondreis door Panama!

Het vertrekpunt voor jouw rondreis door Panama

Voor veel mensen geldt dat ze Panama bezoeken als onderdeel van een langere reis. In het merendeel van de gevallen geldt voor deze mensen dat ze Panama binnen komen via Costa Rico of Colombia. Wanneer dit zo is zal je rondreis door Panama worden bepaald door de richting waarin je het land binnenkomt. Heb je uitsluitend een reis geboekt naar Panama? Dan zal je altijd landen op de internationale luchthaven van Panama Stad. Van hieruit heb je eigenlijk twee verschillende opties, namelijk:
• Je brengt een bezoek aan de San Blas eilanden;
• Je reist meteen verder richting het westen van het land;
Voor elke rondreis door Panama geldt eigenlijk dat je “verplicht” bent om je reis te eindigen in Panama Stad. Dat is te wijten aan het feit dat je vanaf deze internationale luchthaven terug huiswaarts zal vliegen. Ook dit gegeven beïnvloedt sterk de route die je kan volgen door dit wonderbaarlijke land. Wat dit betreft maken we een onderscheid uit de volgende twee opties:
• Je reist via alle bestemmingen naar Bocas del Toro om van daaruit terug te reizen met de bus of het vliegtuig naar Panama Stad;
• Je vliegt vanaf Panama Stad naar Bocas del Toro om over het land terug te reizen naar de hoofdstad (dit is doorgaans de vaakst gekozen optie);
De transfer maken naar Bocas del Toro kan in de praktijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je kiezen voor het ondernemen van een lange busrit van zo’n slordige elf uur. Daarnaast is het echter ook mogelijk om te vliegen. Deze optie is uiteraard duurder, maar verloopt wel een stuk sneller en comfortabeler. De gemiddelde kostprijs voor zo’n vliegticket bedraagt dan ook 120 euro. Deze prijs kan uiteraard afhankelijk zijn van het moment waarop je boekt.

Een bezoek aan de San Blas eilanden

Tijdens een rondreis door Panama mag een bezoek aan de San Blas eilanden eigenlijk helemaal niet op de planning ontbreken. Het gaat hierbij om een unieke groep van zomaar even 357 paradijselijke kleine eilandjes. Het is opmerkelijk dat het hier altijd zo rustig is dat het soms lijkt alsof je gewoon lekker op je eigen privé eiland vertoeft. Je treft hier geen grote resorts of hotels aan. Alleen al het vervoer naar deze eilanden is op zich reeds een avontuur. Razend populair is hier om een bezoek te brengen aan de verschillende eilanden met behulp van een zeilboot.

Playa Venao in het zuiden van Panama

In het zuiden van het land Panama is een bescheiden stukje paradijs terug te vinden… nu ja bescheiden mogen we het eigenlijk helemaal niet noemen. Dit mag dan weliswaar een klein plaatsje zijn, toch weet ze een grootse indruk na te laten. In het bijzonder voor surfers is deze baai een ware aanrader om te bezoeken. Er bevinden zich hier slechts een handvol kleine hostels en hotels waardoor het plaatsje nog steeds een zeer gemoedelijke uitstraling kent. Vanaf Playa Venao is het ook mogelijk om de jungle van Panama in te duiken. Hiervoor ga je verder reizen naar Boquete. Dit rustige dorpje staat bekend als de beste uitvalsbasis voor het ondernemen van verschillende outdoor activiteiten. Denk hierbij niet alleen aan klimmen en raften, maar ook aan bijvoorbeeld met de quad rijden. In de omgeving van dit dorpje zijn verschillende activiteiten te boeken die stuk voor stuk een absolute aanrader zijn.

Bocas del Toro aan de Caribische kust

In de inleiding van deze pagina hebben we er eigenlijk al weinig twijfel over laten bestaan. Een bezoek brengen aan ‘Bocas del Toro’ is een absolute must tijdens elke rondreis door Panama. Deze prachtige archipel is terug te vinden aan de Caribische kust en maakt het mogelijk om ultiem te genieten van de prachtige natuur die zich hier ontvouwt. Bovendien is het eten er lekker en zijn de mensen er ongelofelijk vriendelijk. De fiets nemen om Isla Colon te ontdekken is hier bijvoorbeeld zeker de moeite waard. Je kan er evenwel ook voor kiezen om voor slechts een paar dollar de taxiboot te nemen om de omliggende eilandjes mee te gaan ontdekken. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer je rekening houdt met de tips en reisroute voor Panama op deze pagina ga je ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie tegemoet!

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments