Zwitserland

Dit land van de Alpen is meer dan uurwerken, koebellen, chocolade en zakmessen. Dit land heeft prachtige historische steden en schattige dorpjes en niet te vergeten een flinke dosis natuur. Het land is vooral bekend daar de wintersport, maar in de zomer is het er ook heerlijk vertoeven. Er is in Zwitserland meer te zien en te beleven dan de meeste mensen denken, dus we hebben 8 plekjes voor je opgezocht, zodat je een beetje een indruk van Zwitserland kan krijgen.

Saint-Ursanne

Aan de oevers van de rivier de Doubs ligt het schilderachtige dorpje Saint-Ursanne. Het ligt dicht bij de Franse grens en Saint-Ursanne is wellicht één van de best bewaarde dorpjes uit de middeleeuwen die Zwitserland heeft.

Je wandelt er letterlijk tussen de vijftiende-eeuwse gebouwen die de afgelopen periode goed hebben doorstaan. Volgens de legende is de Ierse monnik Ursicinus, die hier als kluizenaar leefde, de stichter van Saint-Ursanne. Als je wil weten waar de monnik ooit heeft geleefd, zal je een trap moeten beklimmen.

Genève

Een stad die toeristen best veel heeft te bieden. Je kan hier in een labyrint van eeuwenoude straten en levendige pleinen door het oude centrum lopen. Je wandelt dan tussen middeleeuwse bouwwerken rond, met prachtige voorgevels. In Genève kan je heerlijk kuieren op de Promenade du Lac maar je kan ook de Jet d’Eau of de imposante kathedraal bewonderen.

Natuurliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. Het meer van Genève is perfect voor boottochtjes en wandelingen. Ondanks dat de stad in de schaduw van de Mont Blanc ligt, zal je je in Genève niet snel vervelen!

Zermatt en Matterhorn

Dit is een dorpje dat aan de voet van de indrukwekkende berg Matterhorn ligt en is een berg, die waarschijnlijk één van de meeste gefotografeerde bergen is. Deze regio heeft een zomerskigebied wat het hoogst skigebied van Europa is. Daarnaast is er nog zo’n 400 kilometer aan wandelroutes die rond Zermatt liggen en van en naar de Mattervallei gaan. Er zijn wandelroutes die uit de 13e eeuw dateren die vroeger met een muilezel bereden werden.

Lausanne

Het pittoreske stadje Lausanne ligt aan de oevers van het meer van Genève. Dit stadje is de onofficiële hoofdstad van de Zwitserse Rivièra. Hier kan je meegaan met één van de vele boottochtjes, of meedoen met andere activiteiten die op het water worden georganiseerd.

De stad zelf heeft ook veel te bieden. Je kan er door de prachtige straten slenteren, een lekker hapje eten of het Olympisch Museum bezoeken. Voor wat meer kunst kan je het prachtige Museum van Schone Kunsten of het Musée de l’Élysée bezoeken waarbij je in het laatstgenoemde museum een leuke verzameling foto’s kan bewonderen, die door Charlie Chaplin zijn gemaakt.

Montreux

Een stad die bekend staat om zijn jaarlijkse jazzfestival, de knappe Belle-Epoquegebouwen en de mooie promenade langs het water. Daarnaast was het de plek waar bekende mensen als Charlie Chaplin en Freddy Mercury hebben gewoond. Je kan hier ook de Queen Studio Experience vinden. Dit is een tentoonstelling over Freddy Mercury en de rockgroep Queen uit de jaren 70.

De meest populairste bezienswaardigheid van Montreux is het kasteel van Chillon. Het is een imposant bouwwerk en prijkt op een rotsachtig eiland langs het meer. Dit historische bouwwerk is het meest bezochte gebouw van Zwitserland. Het pand heeft ondergrondse gewelven, met grote staatsvertrekken die voorzien zijn van veertiende-eeuwse muurschilderingen.

Creux du Van

Een bijzonder natuurfenomeen is het natuurlijk amfitheater Creux du Van en ligt in het westen van Zwitserland. Je kan het op de grens tussen de kantons Neuenberg en Vaud vinden. De verticale rotswanden die je hier vindt, zijn zo’n 160 meter hoog en zorgen voor een natuurlijke boog.

Onder de Creux du Van, ligt een dal waar veel wilde dierensoorten leven. Je kan hier lynxen, gemzen en steenbokken tegenkomen. In de Creux du Van ontspringt een waterbron waarvan het water het gehele jaar een temperatuur heeft van 4 graden.

Zürich

Hoewel Bern de hoofdstad van Zwitserland is, is Zürich het economische hart van Zwitserland. Zürich heeft veel historische gebouwen, maar intussen zie je steeds meer grote gebouwen van grote bedrijven. Zürich is een stad die bekend staat als één van de meest leefbare steden ter wereld. Het zal je dan ook direct opvallen dat de levenskwaliteit er erg hoog ligt.

In Zürich kan je ook nog wat bezienswaardigheden vinden die absoluut een bezoekje waard zijn. En wandeling over de Paradeplatz, Kunsthaus, Uhrenmuseum, Sint-Pieterskerk, de kerk van Fraumünster en het Speelgoedmuseum zijn leuke plekken om naartoe te gaan.

Grindelwald

Dit is wellicht één van de meest schilderachtige dorpjes in de Jungfrauregio, wat omgeven is met glooiende groene weilanden vol koeien, en een imposant bergdecor.

Het panoramisch uitzicht van Grindelwald First is erg spectaculair en erg leuk om naartoe te wandelen. Je kan hier ook bijzondere attracties vinden, die het adrenaline niveau aardig omhoog schroeft zoals de Mountainkart, Trottibike en First Glider.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments