Veilig Zweden als vakantiebestemming

Dat Zweden prachtig is, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar wist je ook al dat Zweden heel veilig is? Fijn als je een van de mooie Zweedse steden of dorpen op je vakantieplanning hebt staan. En ook fijn om te weten is dat kinderen jonger dan 18 jaar niet getest hoeven te worden.

Word je inmiddels gek van alle regels en kleurcodes? Dan heeft Zweden goed nieuws voor jou.

Groen

Naast dat Zweden natuurlijk bekend staat om de mooie landschappen en het vele groen, is ook de kleurcode van het land deze zelfde prachtige kleur. En niet alleen is de kleurcode voor Zweden groen ook als je vanuit Zweden naar Nederland gaat, hoef je niet in (thuis)quarantaine. Daarnaast kun je met je QR code uit de CoronaCheck App (of een ander vaccinatiebewijs naar Zweden. Heb je of wil je geen vaccinaties, dan is ook een negatieve COVID-19 testuitslag (antigeen, PCR of LAMP) die niet ouder is dan 72 uur voldoende. En gaan de kinderen mee? Dan hoeven zij dus niet (extra) getest te worden. En dat is voor de meeste ouders een prettig idee.

Op nummer 10

Naast dat het dus een veilig land voor je gezondheid is, is Zweden ook verder een veilig land. Van alle landen staat Zweden op de 10e plaats. Met een GPI score van 1.479 is het land hiermee wel iets gezakt maar nog steeds één van de veiligste landen in Europa. Kijk je naar de positie binnen alle werelddelen, dan staat Zweden op de 14e plaats op de wereldranglijst.

Om je een idee te geven, op nummer 1 staat IJsland met een GPI score van 1.078. Nederland staat binnen Europa op de 14e plaatst en wereldwijd op de 21e plaats met een GPI score van 1.528.

Belangrijk informatie

Ben je nu vooral druk met te kijken of je veilig naar een land kan, dan kan het zomaar voorkomen dat je andere zaken vergeet. Ook snel checken op reistickets, hotelvouchers of excursie info is dan logisch. Toch kun je hier beter wel goed de tijd voor nemen. Want in Nederland zijn we niet gewend aan tijdsaanduidingen in am pm. In het buitenland is deze aanduiding van de tijd heel gewoon. Vergis je je in wat wat is, dan kan het zomaar voorkomen dat je te laat op de luchthaven bent, je hotel nog niet beschikbaar is of je excursie zonder jou vertrokken is.

Verschillende landen, verschillende regels

Ga je naar verschillende landen op reis of bezoek je landen binnen een bepaald tijdsbestek, check dan altijd de info van het land. Ga je bijvoorbeeld ook nog een weekje naar Kroatië, check dan het reisadvies Kroatië om te weten of je bezoek aan Zweden invloed heeft. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Related Stories

Discover

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Thailand de beste eilanden

De eilanden van Thailand behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Met zijn azuurblauwe...

Wintersport Zermatt – Matterhorn en meer

Als je het over Zermatt hebt, denk je meteen aan de karakteristieke Matterhorn. Deze...

Wildkamperen in de natuur

Frisse lucht, stromend water, heldere sterrenhemel, het gefluit van vogels op de achtergrond en...

Australië foodie gids 2021

Wat is nou een foodie gids zou je denken? Een foodie gids is eigenlijk...

Zonnige wintersport 6 populaire bestemmingen

Heb jij ook zon hekel eraan, als er een paar wolkjes voor de zon...

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here