Servie

Servië was, waarschijnlijk door het verleden, nooit zo heel populair. Echter steeds meer toeristen leren het land kennen als vriendelijk, gastvrij en zeer divers. Servië heeft enorm veel te bieden op het vlak van cultuur en heeft veel historische bezienswaardigheden. Ook heeft het prachtige en zeer afwisselende natuurgebieden waar je ook avontuurlijke sporten zoals raften, kajakken kan beoefenen. Wij geven je 7 tips, die jouw reis naar Servië tot een onvergetelijke trip maken.

Belgrado

Deze bruisende stad is de hoofdstad van Servië. De stad heeft enorm veel te en heeft een prachtige architectuur en veel historische bezienswaardigheden zoals de oude Boheemse wijk Skadarlija. De Kathedraal van de heilige Sava is de grootste kathedraal van de wereld. In de avond wordt die prachtig verlicht. In de wijk Novi Beograd vindt je talloze trendy uitgaansmogelijkheden.

Waar je ook geweest moet zijn is Kalemegdan. Het is wel het drukste deel van Belgrado. Het park is dé ontmoetingsplek van de inwoners van Belgrado. In de zomer geven de vele bomen een heerlijk verkoelende schaduw. Ook worden er dan regelmatig festivals gehouden. Midden in het park is een dierentuin. Naast het park vind je het Kalemegdan fort, dat gratis is te bezoeken. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de Donau en de Sava rivier.

Een heel handige en goedkope manier om Belgrado te ontdekken is Tram 2. Deze rijdt in een uur om de hele binnenstad heen en komt langs vele bezienswaardigheden.

Nis

Een van de oudste Balkansteden is Nis, dat ligt in het zuiden van Servië. In het centrum kun je heerlijk eten of een lekker drankje bij één van de vele restaurants en terrassen die je hier vindt. Je vind er ook diverse musea. Een wel heel bijzondere attractie hier is de zogenaamde schedeltoren, Cele Kula. De toren is opgebouwd uit 952 schedels en vele botten. Een stukje buiten Nis ligt het kuuroord Niska Banja. Het is gelegen midden in de bossen en staat garant voor een heerlijk ontspannen dagje. Bij Nis ligt ook Mediana, één van de grootste archeologische ontdekkingen uit de oudheid.

Djavolja Varos

Ook in het zuiden, in het Radan gebergte, ligt Djavolja Varos of te wel duivelsstad. In dit fascinerende gebied staan zo’n tweehonderd Hoodoos. Hoodoos zijn aardpiramides die door erosie zijn ontstaan. Dit bijzondere natuurverschijnsel dat nog steeds actief is, moet je echt gaan zien. De Hoodoos groeien maar verdwijnen ook weer. Dit mysterieuze verschijnsel is dan ook de reden dat de lokale bevolking dit gebied duivelsstad noemen. Leuk is om dit gebied onder begeleiding van een gids te bezoeken, die je een hoop interessante wetenswaardigheden kan vertellen.

Novi Sad

In vergelijking met Belgrado is Novi Sad een vrij rustige stad in het noorden van Servië. Heel veel toerisme is hier nog niet. De stad heeft een mooie architectuur. Je vindt er vele musea die erg interessant zoals bijvoorbeeld het Novi Sad City Museum. Hier vind ook het jaarlijkse EXIT Festival plaats. Dit is een van de beste festivals in Europa. Ben je hier op een warme zomerdag, dan kan je verkoeling vinden op het stadstrand aan de Donau. Erg leuk om te doen.

Djerdap Nationaal Park

Het grootste en meest bekende natuurpark van Servië is Djerdap Nationaal Park. De belangrijkste attractie hier is de Derdapska Klisura. Deze enorme kloof wordt ook wel de IJzeren Poort genoemd. In het park kun je heerlijk fietsen en wandelen maar ook het water op met de kajak. Er leven verschillende wilde diersoorten als beren, lynxen en wolven. Voor natuurliefhebbers een ideale plek om te bezoeken dus. Nog interessanter is om het park onder begeleiding van een gids te bezoeken. Ze kunnen je enorm veel vertellen over de natuur maar ook de archeologische plaatsen die er in het park liggen.

Tara Nationaal Park

In het Tara Nationaal Park, gelegen in het westen van Servië, is zeer bosrijk. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Het park is vrij toegankelijk en er zijn 18 routes uitgezet. Deze vindt je terug op de plattegrond van het park. Banjska Stena is een onder hikers zeer populair uitkijkpunt, dat een uiterst spectaculair uitzicht op het Perucac meer heeft. Ga je te voet door het park, doe dit dan niet alleen in verband met de wilde dieren die je hier kunt tegenkomen. Je kunt ook een fiets huren om door het park te trekken. Men heeft ook een aantal meren aangelegd waar je kunt vissen, zwemmen of kajakken.

Uvac

Het Uvac reservaat is een prachtig natuurgebied. Als je hier heen gaat, moet je echt een boottocht boeken. De gids vertelt je van alles over het natuurgebied en de vele diersoorten die er leven. In het park kun je zelfs de nesten van de vale gier aanschouwen. De enorme roofvogel heeft een spanwijdte van wel 3 meter. Een prachtig uitzicht heb je vanaf het uitkijkpunt van het park. Bezoek ook zeker de grotten. Deze zijn bereikbaar per boot.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments