Rome

Weinig plaatsen in de wereld zijn zo beroemd om twee dingen als Rome is: een stad van het oude Romeinse Rijk en de geboorteplaats van de westerse beschaving  en toch schieten veel toeristen tekort als ze de stad beleven. Als je ervoor kiest Rome te bezoeken, moet je zeker weten dat je het goed doet. Hier zijn wat tips om je te helpen het meeste uit je verblijf in deze onvergelijkbare stad te halen.

Eeuwenlang stond het Romeinse Rijk als het ultieme hoogtepunt van menselijke prestatie en beschaving. Vanuit zijn wortels in het oude Griekenland groeide het rijk door verovering en handel, en creëerde zo een indrukwekkende en blijvende erfenis voor toekomstige generaties. Nergens was dit duidelijker dan in de stad Rome, de hoofdstad van het Romeinse Rijk.

Om je bezoek aan de Italiaanse hoofdstad nog net even iets specialer te maken hebben wij een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet!

Het Colosseum

Zoals je ongetwijfeld al weet, was het Colosseum een Romeins amfitheater in het centrum van het oude Rome, Italië, gebouwd in 80 tot 72 AD. Het Colosseum werd gebruikt voor gladiatorenwedstrijden en openbare schouwspelen zoals executies. Het gebouw werd in de vroege middeleeuwen niet meer als plaats voor vermaak gebruikt.

Het Colosseum is nog steeds een van de populairste toeristische attracties in Rome. Ten tijde van de bouw in de eerste eeuw v. Chr. was het Colosseum het grootste Romeinse amfitheater dat ooit gebouwd was.

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein in Rome is een van de grootste stadspleinen ter wereld. Als je het Sint-Pietersplein bezoekt, zie je de vier immense zuilen van de obelisk die in 1586 uit Egypte naar Rome werden gebracht. Het is de Egyptische obelisk die de inspiratie vormde voor het ontwerp van het Romeinse Colosseum.

Het Sint-Pietersplein is tegelijkertijd ook een van de grote attracties van de stad. Miljoenen mensen bezoeken het plein elk jaar, niet alleen om de architectonische pracht te bewonderen, maar ook om een glimp van het Vaticaan op te vangen. Dit is een van de mooiste plaatsen ter wereld, en we raden je zeker aan de tijd te nemen om het te bezoeken!

Vaticaanstad

Op de wegen die door Vaticaanstad lopen, vind je een aantal bezienswaardigheden, waaronder de St Peters Basiliek, het Vaticaans Museum en de Sixtijnse Kapel. Om de Sixtijnse Kapel te zien, moet je van tevoren een kaartje reserveren. Het Vaticaans Museum is dagelijks geopend behalve met Kerstmis en een bezoek aan het museum is inbegrepen in de Vaticaanstad Pass.

Forum Romanum

Het Forum Romanum is een van de best bewaarde antieke plaatsen in de wereld. Het ligt in Rome en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De ruïnes van de tempel van Vesta, de oudste van de ruïnes, liggen aan de noordkant van het forum. Er zijn nog veel delen van dit beroemde Romeinse Forum intact en zichtbaar voor het publiek.

Enkele van de bekendste monumenten op het forum zijn de Boog van Septimus Severus, de Boog van Titus, de Boog van Constantijn, de Ara Pacis, de Zuil van Marcus Aurelius, de Zuil van Trajanus, de Boog van Septimus Severus, de Boog van Constantijn, de Ara Pacis, en de Zuil van Marcus Aurelius, o.a.

Trevifontein

Heb je je ooit afgevraagd wat een van de meest bezochte toeristische attracties in Europa is? Het antwoord op die vraag is de Trevifontein, een beroemde attractie die in het hart van Rome ligt. De fontein, die in 1892 door de Italiaanse beeldhouwer Nicola Salvi werd gemaakt, is een voorbeeld van de barokke bouwstijl die bij toeristen zeer geliefd is. De fontein bestaat uit twee grote rechthoekige bekkens, elk met een breedte van ongeveer 3,24 meter.

Een bekken in het midden van elke kant wordt verhoogd door een boog van 45 graden, de “cusp” genoemd, die versierd is met vier grote polychrome godenbeelden, die gebaseerd zijn op oude Romeinse beelden.

Centro Storico en de Spaanse Trappen

Een van de beste manieren om de stad Rome te bezichtigen is te voet, en als je een dag of twee de tijd hebt, is de Spaanse Trappen een prima plek om te beginnen. Eenmaal daar aangekomen bevind je je midden in een extravagant en complex bouwwerk met een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. De trappen zelf zijn ook gebouwd op de ruïnes van het oude Forum Romanum, en ze zijn omzoomd met winkeltjes die souvenirs, snacks en andere kleine lekkernijen verkopen.

De Spaanse Trappen zijn een van de bekendste delen van Rome. Ze liggen in het smalle gedeelte van de stad tussen de twee oevers van de rivier de Tiber. Sinds ze in 1932 klaar waren, zijn ze een van de meest iconische oriëntatiepunten van de stad geworden.

Piazza Navona

Piazza Navona ligt midden in de Campo De’ Fiori in Rome en is een van de mooiste piazza’s van de stad. Piazza Navona, een plein midden in de grote stad, is een van de populairste piazza’s van de stad, en staat vol met mooie gebouwen. Het piazza is gevuld met mooie gebouwen en cafés. Het ligt in het centrum van de Campo De’ Fiori in Rome, die de populairste piazza van de stad is.

Piazza Navona is ook bekend om zijn fontein, sierlijke gebouwen, en oude kerken. Vergeet dus zeker niet om even een kijkje te nemen op dit bijzondere plein.

Kasteel Sint Angelo

Kasteel Sint Angelo is het oudste nog bestaande kasteel in Rome. Het kasteel ligt in de oude ommuurde stad Rome en wordt sinds de 16e eeuw met succes in stand gehouden als heiligdom voor de zaligverklaring van de heilige Johannes de Doper. Het kasteel is een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse viering van het feest van de heilige Johannes de Doper door de Rooms Katholieke Kerk.

Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla werden geopend in AD 211 en waren het grootste Romeinse badcomplex tot de Thermen van Diocletianus. Met enorme oppervlakte was het jarenlang het grootste Romeinse badencomplex.

De baden waren bedoeld om indruk te maken, en dat deden ze zeker. De baden werden gebouwd op de plaats van een eerder bad, en het was een uitgestrekt complex van meer dan 100 baden. Er was ook een warm kuuroord, een koud kuuroord, en verschillende andere gebouwen, zoals een portiek, een bibliotheek en een gymnastiekzaal.

Palatijnse Heuvel

De Palatijnse Heuvel in Rome is een kleine rotsformatie in het centrum van de stad Rome in Italië. Hij ligt in het gebied van de moderne wijk Parioli. Het is een van de kleinste van de heuvels van Rome, met 0,12 vierkante kilometer. De heuvel zelf is samengesteld uit drie rotsachtige en steile hellingen, waarvan de middelste de hoogste is.

Basilica di Santa Maria Maggiore

De Basiliek van Santa Maria Maggiore ligt aan de Via della Conciliazione, een weg die het hart van Rome doorkruist. De hoofdkerk werd gebouwd ter ere van de Maagd Maria, en is gewijd aan de bevinding van het Huis van Barmhartigheid, de heilige Maria Magdalena, en de heilige Agnes.

De Basiliek van Santa Maria Maggiore in Rome is een van de meest bezochte plaatsen ter wereld, en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De kerk staat aan de rand van het Forum Romanum, het grote plein dat het hart van het oude Rome was. De kerk is rijk aan kunst, architectuur en geschiedenis, en stond centraal bij een aantal belangrijke historische gebeurtenissen.

Trastevere in Rome

Met zijn unieke sfeer is Trastevere een perfecte plaats om je te ontspannen, het is de oudste en beroemdste wijk van de stad, en ze heeft zo veel te bieden. De smalle straatjes die de wijk vormen zijn omzoomd met kleine, charmante bars, restaurants en boetiekjes. s Avonds worden de straten overvol met zowel plaatselijke bewoners als internationale toeristen. De smalle steegjes zijn perfect voor een wandeling en je kunt er veel mooie uitzichten ontdekken, zoals de Palatijnheuvel en het Forum.

De smalle geplaveide straatjes en steegjes die het veel meer doen aanvoelen als een middeleeuwse stad dan een uit de 21e eeuw.  Om de een of andere reden voel je je waarschijnlijk direct thuis tijdens een wandeling door deze week, en wij denken dat het ook direct een uitstekende verblijfplaats is als je Rome bezoekt!

Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments