Pula

Kroatië is een prachtig land die over ongelofelijk veel interessante troeven beschikt. In eerste instantie is er natuurlijk de prachtige natuur waar dit Balkanland om bekend staat. Dat is echter niet alles. Verspreid over Kroatië zijn namelijk ook tal van verschillende steden terug te vinden die de moeite waard zijn om kennis mee te maken. Eén van deze steden luistert naar de naam Pula. Het is zo dat veel reizigers een beetje over een haat-liefdeverhouding beschikken met deze stad. Enerzijds huisvest ze namelijk een aantal prachtige, historische bezienswaardigheden, maar anderzijds heeft de aanwezige industrie het karakter toch een beetje aangetast. Overweeg jij een reis naar Kroatië en zou je graag willen ontdekken of je Pula nu al dan niet aan je verlanglijstje moet toevoegen? Lees dan vooral snel verder!

Eén van de best bewaarde amfitheaters ter wereld

In eerste instantie is Pula uiteraard de stad waar je één van ’s werelds best bewaard gebleven amfitheaters in aantreft. Het amfitheater van de stad werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en bood plaats aan zomaar even 20.000 toeschouwers. Zij kwamen hier niet alleen kijken naar de gevechten van de gladiatoren, maar ook naar andere vormen van vermaak. De ondergrondse ruimtes die ooit dienst hebben gedaan als tijdelijk onderkomen voor een groot aantal gevaarlijke dieren worden tegenwoordig gebruikt als museum.

Er wordt aangenomen dat er een volledig netwerk is bestaande uit meer dan 10 kilometer aan ondergrondse gangen die onder zowat de volledige stad door zouden lopen. Tijdens een bezoek aan het museum is het mogelijk om kennis te maken met een gedeelte van deze gangen. Het amfitheater vormt de absolute top bezienswaardigheid van de stad. Tijdens de zomer is het overigens mogelijk om in het amfitheater openlucht filmvoorstellingen bij te wonen. Absoluut een aanrader!

Andere belangrijke Romeinse bezienswaardigheden om te ontdekken

Niet alleen het amfitheater is een belangrijke, Romeinse bezienswaardigheid die je niet mag missen. Verspreid over de stad zal je dan ook nog kennis kunnen maken met tal van andere overblijfselen uit de Romeinse periode. Het gaat hierbij dan concreet om:

De Tempel van Augustus;
De Triomfboog van Sergii;
De Tweelingpoort;
Ondanks het feit dat er toch een aantal interessante, Romeinse bouwwerken verspreid over de stad Pula zijn terug te vinden moet het gezegd dat er ook uit de Oostenrijk-Hongaarse periode nog heel wat overblijfselen te aanschouwen zijn. Het wordt absoluut aangeraden om ook deze te ontdekken.

Prachtige lichtshow op de scheepswerf van Pula

Ondanks de aanwezigheid van een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan industrie moet het gezegd dat Pula door de jaren heen toch sterk heeft ingezet op het toerisme. Dit gezegd hebbende geldt voor Pula dat ze ook vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijk scheepscentrum is. Dit heeft ze te danken aan de aanwezigheid van de riante scheepswerf. Toch heeft men ook hier een toeristische draai aan weten te geven.

Tijdens de zomermaanden is het namelijk zo dat je elke avond van zonsondergang tot middernacht kan genieten van een prachtige lichtshow die hier wordt gehouden. De kranen vormen een zeer belangrijke blikvanger voor de stad waardoor ze deze extra in de verf wou zetten. Het was uiteindelijk een wereldberoemde lichttechnicus die er een fantastisch project van heeft weten te maken.

Een toplocatie voor het bijwonen van een muziekfestival

Heel wat mensen houden er van om doorheen het jaar één of meerdere muziekfestivals bij te wonen. Natuurlijk worden er in Nederland en België heel wat fantastische festivals georganiseerd, maar wat wanneer je toe bent aan iets helemaal anders? Dan zou je kunnen overwegen om één van de muziekfestivals van Pula bij te wonen. Door de jaren heen heeft deze Kroatische stad op dit vlak dan ook werkelijk een geweldige reputatie weten uit te bouwen. Absolute aanraders van muziekfestivals zijn onder meer:

Dimensions;
Seasplash;
Outlook;

De bovenstaande festivals zijn lang niet de enige troef waar de stad op muzikaal vlak over beschikt, in tegendeel. Wat namelijk bovendien ook te denken van de vele openluchtconcerten die er steevast worden georganiseerd? En dan hebben we het nog niets eens gehad over de shows, optredens en tal van andere evenementen. Hoe dan ook, wie houdt van muziek en vertier zal in Pula in Kroatië eveneens zonder ook maar enige twijfel zijn of haar hart kunnen ophalen!

Pula, zeker de moeite waard om te bezoeken

We begrijpen dat de aanwezige industrie in de stad voor veel mensen een domper kan zijn. Toch moet het gezegd dat Pula een geweldige stad is die over heel wat toeristische troeven beschikt. In het bijzonder voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het Romeinse Rijk kunnen er eigenlijk niet omheen om een bezoek te brengen aan deze historisch zeer belangrijke, mooie stad.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments