Parijs

Als je zoals de meesten van ons bent, ben je al eens in Parijs geweest. Of het is een plaats die je altijd al eens hebt willen bezoeken. Misschien heb je gehoord dat het de stad van de liefde is, of misschien is het oud en stijlvol, of misschien is het een moderne stad met een beetje geschiedenis. Wat je reden ook is, we zijn er zeker van dat je op een bepaald moment terug hebt willen komen. En wij helpen je er graag bij om je reis nog nét even iets specialer te maken.

Ontdek in het onderstaande artikel wat je allemaal niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad van de liefde!

De Eiffeltoren

Met een bevolking van ruim 2 miljoen is Parijs niet de grootste stad van Frankrijk. Maar het is wel de meest bezochte attractie van het land. Alleen al de Eiffeltoren trekt elk jaar miljoenen mensen aan. En, het zijn niet alleen toeristen die van de Toren houden: het is een stadsmonument dat geliefd is bij de plaatselijke bevolking.

De Eiffeltoren is een van de meest iconische monumenten van Parijs en een must-visit voor elke toerist: het uitzicht vanaf de top is gewoon adembenemend, en er is zelfs een restaurant op de bovenste verdieping! Maar er is nog veel meer aan deze unieke plek: de toren is ook een museum en een museum dat elke dag van het jaar open is.

Musée du Louvre

Het Musée du Louvre is het officiële museum van het Louvre, en het herbergt meer dan 35.000 schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en andere kunstwerken van de 13de eeuw tot de 21ste eeuw. Het Musée du Louvre is een niet te missen rondleiding als je Parijs bezoekt, en het zit ook boordevol informatie over de geschiedenis van de kunst, en hoe kunst door de jaren heen gebruikt werd.

Het Louvre is dankzij dit alles ook meteen een van ’s werelds populairste musea. Het bezit ’s werelds grootste kunstcollectie, waarvan het grootste deel van de 2.711 schilderijen, beeldhouwwerken en andere werken te zien is. De vele tentoongestelde voorwerpen vullen de enorme ruimte, waaronder de beroemde Mona Lisa. Het museum is zowel ontzagwekkend als overweldigend; het is een plek voor iedereen die ook maar enige belangstelling voor kunst heeft. Als je in Parijs bent en een paar uur de tijd hebt, maak dan een uitstapje naar het Louvre.

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is een van de beroemdste musea ter wereld, en herbergt schilderijen van enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. Het is ook de thuisbasis van een permanente galerij gewijd aan het impressionisme, gemaakt door de Franse schilder Claude Monet. Het beeld van de nimf Orpheus in de beeldentuin, gemaakt door Auguste Rodin, is ook de moeite van het bekijken waard.

Het Musee d’Orsay, gelegen aan de linkeroever van de Seine in het 8ste arrondissement van Parijs, is een schitterend kunstmuseum. Het herbergt ’s werelds grootste collectie Franse impressionistische schilderijen, waaronder werken van Monet, Renoir, Degas, Pissarro, van Gogh, Cezanne, en Utrillo. Het museum herbergt ook ’s werelds grootste collectie meesterwerken van Auguste Rodin, en de grootste verzameling van zijn werken buiten Parijs.

Paleis van Versailles

Dit is UNESCO werelderfgoed en een van de belangrijkste gebouwen in Frankrijk, en hoewel het terrein open is voor het publiek, kun je er alleen in als je uitgenodigd bent. Als je belangstelling hebt voor een bezoek, is het een heel goed idee om je vóór je reis bij het paleis te informeren, voor wat basisinformatie en voor alle belangrijke data betreffende openingstijden, toegangsprijzen en dergelijke.

Als je ooit het echte Versailles hebt willen zien, kun je het beste een privé rondleiding boeken met een luxe reisorganisatie, zoals die van La Maison de Paris. Deze zomer kun je naar Chantilly reizen voor deze exclusieve rondleiding, die ook een bezoek aan het paleis van Versailles omvat.

Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur, de kerk die deel uitmaakt van het Île de la Cité in het 4e arrondissement van Parijs, is een van de meest iconische plaatsen in de hoofdstad. Ze werd eind 1800 gebouwd als katholiek bedehuis, en wordt beschouwd als een symbool van Parijs en Frankrijk. Het mooiste deel ervan zijn de gebrandschilderde ramen in het hoofdgedeelte van de kerk. Ook vandaag nog zit de kerk altijd vol met mensen en heerst er een geweldige historische sfeer.

Musée de l’Orangerie

Het Musée de l’Orangerie in Parijs is de laatste twintig jaar al lang favoriet bij de elite van de modewereld. De zorgvuldig uitgekozen collectie kleding en accessoires van de Franse avant-garde van de jaren 1930 tot 1980 is een must-see voor elke modehistoricus. Het museum herbergt ook het archief van Coco Chanel, een collectie die haar schetsen, tekeningen en persoonlijke brieven omvat. Op de gastenlijst van gasten die in de loop der jaren het Musée de l’Orangerie bezochten staan onder meer Catherine Deneuve en Jean Paul Goude, en ook Anne Haldane. Bovendien waren modeontwerpers als Christian Dior

Een bezoek aan het Musée de l’Orangerie in Parijs is een must voor iedereen die houdt van de schoonheid van kunst en de relevantie van de Franse geschiedenis. Hoewel het een van de belangrijkste stukken van het Louvre museum is, is het Musée de l’Orangerie niet zo populair bij toeristen. Dat is jammer, want het is niet alleen een prachtige plek om te bezoeken, maar ook een museum dat in veel opzichten uniek is om te bewonderen!

Place de la Concorde

Het Place de la Concorde is een van de meest bekende en bezochte bezienswaardigheden in Parijs. Een van de indrukwekkendste dingen eraan is dat het een plaats is van zowel moderne als klassieke architectuur. Het is zo gebouwd dat het een eerbetoon is aan de Franse Revolutie die in de 18e eeuw plaatsvond. Bovendien is het ook een van ’s werelds beste voorbeelden van neoklassieke architectuur.

Arc de Triomphe

Parijs heeft een paar van de indrukwekkendste bezienswaardigheden en monumenten ter wereld, vooral in het centrum van de stad. Maar voor je de rest van de stad bezoekt, moet je de Arc de Triomphe, het beroemdste Parijse oriëntatiepunt, eens goed bekijken. We hadden het net al even kort over dit meesterwerk, maar ze verdient eigenlijk nog wel wat meer aandacht. Dat komt omdat het niet alleen een monumentaal bouwwerk is, maar ook een van de meest gefotografeerde plekken van de stad is.

Dus, als je op zoek bent naar een eigen foto en van plan bent binnenkort Parijs te bezoeken, zorg dan dat je eerst de Arc de Triomphe bezoekt!

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is een belangrijke attractie in de stad. Het is een van de oudste kerken van Parijs, en een van de weinige gotische kerken in de stad. Het gebouw heeft de vorm van een kruis, waarbij de oostelijke arm de westelijke arm is.

Dit komt omdat de kerk gebouwd werd op bevel van de Franse koning, Filips Augustus, en bedoeld was als plaats van aanbidding voor de inwoners van Parijs. Omdat het gebouw meer dan 900 jaar oud is, was het verschillende keren verbouwd, en het huidige uiterlijk is het resultaat van de laatste verbouwing in de 16de eeuw.

Place des Vosges

Place des Vosges, ook bekend als het Plein van de Vogezen, is een van de oudste en meest bezochte openbare pleinen van Parijs. Het ligt aan het westelijke uiteinde van het Île de la Cité, een van de eilanden in het midden van de rivier de Seine. Het wordt omringd door bekende gebouwen als het Panthéon, de Sorbonne, en het Hôtel de Ville.

Het Place des Vosges is absoluut een van de belangrijkste redenen waarom je de stad zou moeten bezoeken!

Des Champs-Élysées

Het gebied rond de Place de l’Étoile is een van de populairste in Parijs. Dat komt omdat de Champs-Élysées de plek is waar je in de zomer in de stad moet zijn. De Champs-Élysées is een wijk van Parijs die zich uitstrekt van de Arc de Triomphe tot de Place de la Concorde.

Op het eerste gezicht lijkt de Arc de Triomphe ’s werelds grootste monument voor ingenieurskunst. Het monument is eigenlijk een grote boog van drie triomfbogen, elk gewijd aan een andere Franse militaire overwinning – een passend eerbetoon aan de Fransen. De Arc is echter een hele bezienswaardigheid, en een bezoek geeft je de kans om de bezienswaardigheden van de stad Parijs te bewonderen.

Jardin du Luxembourg

Met zoveel fantastische plaatsen zou je denken dat Parijs wel een van de eerste op je reislijstje zou zijn. Maar als je nog nooit in de stad geweest bent (of zelfs als je er al een paar keer geweest bent), weet je misschien niet dat Parijs een uitgestrekte metropool is met zoveel verschillende buurten, bezienswaardigheden en ervaringen.

De Jardin du Luxembourg is een populaire plek om in Parijs te bezoeken, want het is een prachtig park vol bomen, bloemen, en vriendelijke inwoners. Het is ook een van de weinige parken in de stad met een vijver, waardoor je er een mooie wandeling kunt maken in de koele, frisse lucht.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments