Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Bij de volkstelling van 2011 telde Londen ongeveer 7,8 miljoen inwoners, waarmee het de grootste stedelijke agglomeratie van het Verenigd Koninkrijk is en een van de grootste steden van de Europese Unie.

Londen is een van de modernste steden ter wereld, maar heeft nog steeds een zekere charme en elegantie die het de perfecte plaats maken om te bezoeken. De stad zit propvol dingen om te doen, plaatsen om te eten, en mensen om te ontmoeten, dus de meeste bezoekers hebben het moeilijk om te beslissen wat ze eerst moeten doen. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met aanbevelingen voor wie avontuur zoekt in de Engelse hoofdstad! Ook aan te bevelen voor een cultureel familieweekend.

Buckingham Palace

Londen is een fascinerende stad, vol geschiedenis en adembenemende vergezichten. Dus wat is een betere reden voor een bezoek dan Buckingham Palace te zien? De residentie van de koningin is een prachtig wit gebouw met een blauw betegeld dak en een rood betegelde koepel. Veel mensen associëren het met de koninklijke familie, maar dit is eigenlijk de officiële residentie van de staat. Het paleis staat midden in het park en is sinds 1986 opengesteld voor het publiek.

Als officiële residentie van de Koningin is dit paleis het centrum van het koninklijke leven sinds de Elizabethaanse tijd in de 16de eeuw. Het is een complex van staatsievertrekken, bijkeukens, keukens, kantoren, tuinen en stallen, en het huis van de Koninklijke familie – een uitgestrekt, bijna surrealistisch, complex van staatsievertrekken, bijkeukens, kantoren, tuinen en stallen.

Camden

Het beroemde Camden Town is een centrum voor allerlei attracties in Londen – van muziek, tot live shows, tot live opnamen. Of het nu gaat om een optreden in de O2, een late avond in de Camden Lanes, of live opnamen in de beroemde Electric Ballroom, er is altijd wel iets te doen in Camden.

London Eye

Een van de beroemdste vervoermiddelen van het VK is het London Eye, het grootste reuzenrad ter wereld. Het werd eind jaren ’90 gebouwd als daad van nationale trots, en is sindsdien een geliefde toeristische attractie. Het London Eye heeft een capaciteit van maximaal 250 passagiers, en is het hoogste passagiersdragende bouwwerk in het VK.

Het London Eye is een van ’s werelds beroemdste oriëntatiepunten. Het is een van ’s werelds eerste en grootste schuine observatiewiel, en het enige in zijn soort in Europa. Het bevindt zich op de noordoever van de rivier de Theems, vlak bij de Houses of Parliament.

The Tower of London en de Tower Bridge

De Tower of London en de Tower Bridge zijn een van de meest herkenbare symbolen in heel Londen – en de twee zijn al eeuwenlang in legende en geschiedenis met elkaar verweven. De Tower of London was het oorspronkelijke familiekasteel. Het is nu de thuisbasis van de Kroonjuwelen en de Tower of London, die staat in een driehoekige vesting, ontworpen door architect Willem van Sens, en die van 1180 tot 1230 werd gebouwd.

Big Ben

Een van de bekendste symbolen van Londen is de Big Ben klokkentoren, die een goed oriëntatiepunt is om te vinden als je voor het eerst in de stad aankomt. Als je vanuit het westen binnenkomt, zie je de klokkentoren rechts als je het metrostation verlaat.

Aan het eind van de jaren 1800 stond de Big Ben al bekend als de grootste klok ter wereld; op het moment van publicatie was hij de grootste klok ter wereld (qua gewicht). Ze is genoemd naar de vroegere Engelse eerste minister, Sir Benjamin Hall, die verantwoordelijk was voor de bouw van het eerste huis waarin de klok werd ondergebracht.

Shoreditch

Er is veel te zien en te doen in Shoreditch, van vintage winkels en galeries tot restaurants en clubs. De wijk is een smeltkroes van culturen; een plek waar je Chinese en Indiase restaurants, vintage kledingwinkels, en boetiekcafés vindt. Hoewel Instagram de gentrificatie van de wijk misschien beïnvloed heeft, heeft de wijk een unieke uitstraling dankzij de diverse gemeenschap.

Hampstead Heath

Het East End van Londen is beroemd om zijn grote aantal musea, zoals het Tate Modern, en parken, zoals Hampstead Heath, maar heeft niet altijd zo veel aandacht van toeristen gekregen als andere delen van de stad. In de laatste 10 jaar heeft dit gebied een van de grootste stijgingen in bezoekersaantallen gekend.

Oxford Street

Oxford Street is een van de beroemdste en drukste straten ter wereld, en het is een must voor elke bezoeker aan Londen. Het is de plaats om te winkelen, te eten en te genieten van de geweldige sfeer.

Voor een stad die bekend staat om haar bruisende nachtleven, kan Londen overdag een nogal slaperige plaats zijn. Dus, als je niet graag het geld spaart om je te buiten te gaan aan afternoon tea in de Ritz, of geen zin hebt om al teveel geld te betalen voor een pint bier in de pub, moet je zeker Oxford Street proberen!

Baker Street

Van de ene populaire straat in Londen gaan we direct door naar de volgende: Baker Street. Er bestaat al lang een mythe dat de Baker Street van Londen de plaats is waar Sherlock Holmes woont en werkt. Een van de beroemdste straten van Londen is Baker Street, de plaats waar Holmes en Watson wonen. Als je langs het beroemde adres loopt, dat vlak bij Charing Cross ligt, zie je de twee iconische gebouwen, die de Londense residentie van Sherlock Holmes vormen.

Het Baker Street metrostation is de thuisbasis van een van de beroemdste detectiveverhalen ooit, Sherlock Holmes en Dr. Watson. Het is ook de thuisbasis van het Sherlock Holmes Museum, dat behoorlijk cool is!

The Shard

The Shard is een wolkenkrabber gelegen in Southwark. Het is niet goedkoop, maar het ligt op de top van een van de indrukwekkendste nieuwe wolkenkrabbers van de stad, het hoogste gebouw in West-Europa. The Shard is een mengeling van een nieuwe wolkenkrabber en een oude kerk, en elk van de verdiepingen heeft unieke architectonische kenmerken. De kamers zijn versierd met moderne kunst en vaag industrieel meubilair. De lounge is een weerspiegeling van de koele inrichting van het hotel, en biedt een uitzicht over de stad vanaf de top van de Shard.

Voordat de Shard gebouwd werd was het hoogste gebouw in Londen de Gherkin, wat gewoon een leuk weetje is voor nerds die weten dat de Gherkin een vreemd gebouw in Londen is. Hoe dan ook, de Shard is voor Londen wat het Empire State Building is voor New York City.

Westminster Abbey

Westminster Abbey, gelegen in het hart van Londen, is een plaats van groot historisch belang; niet alleen bevat ze de oudste delen van de Houses of Parliament, ze herbergt ook de graven van vele bekende Engelse figuren, waaronder Sir Isaac Newton, Sir Winston Churchill en Sir Arthur Conan Doyle.

Churchill’s War Rooms

In de begindagen van de Tweede Wereldoorlog werd de Britse regering volkomen overrompeld toen Duitsland in september 1939 Polen binnenviel. Om de Duitse agressie tegen te gaan richtte de Britse regering inderhaast een reeks noodkamers op rond het Verenigd Koninkrijk om de oorlogsinspanningen te helpen. Deze kamers – Churchill’s War Rooms genaamd – geven vandaag de dag nog een geweldig inkijkje in hoe de oorlog destijds werd beleefd en aangepakt door het Britse leger.

Natural History Museum

Het Natural History Museum is een van de populairste attracties in Londen, en ook een van de oudste. Het werd geopend in 1881 en is een enorme instelling die meer dan 12 miljoen voorwerpen bewaart, waaronder ’s werelds grootste collectie dinosauruseieren.

Het museum is vaak zeven dagen per week open en is gratis te bezoeken, maar het is aan te raden vooraf online kaartjes te kopen. Het museum herbergt een reeks tentoonstellingen, waaronder een planetarium, een IMAX theater en een tentoonstelling over dinosaurussen.

Ondanks zijn kleine omvang herbergt het Natural History Museum in Londen een van de indrukwekkendste collecties dinosaurusfossielen ter wereld. Het museum is een belangrijke toeristische attractie vanwege zijn uitgebreide collectie fossielen, die het hele geologische tijdperk van de dinosauriërs bestrijkt. Hoewel niet alle tentoongestelde stukken de hele tijd te zien zijn, is het museum altijd gratis te bezoeken en is het dus slechts een paar dagen per jaar gesloten voor publiek!

Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments