Kroatie

Kroatië, is een prachtig land en heeft een rijke geschiedenis. Kroatië is een land die voor iedereen wel wat te bieden heeft en is een land dat op een relatief korte afstand een heerlijk vakantieoord kan zijn. Wil je weten waarom? Er zijn ontzettend veel redenen om naar Kroatië te gaan, maar we hebben we het bij deze 8 redenen gehouden.

Kroatië heeft een prachtige natuur

Als je het hebt over natuur in Kroatië, dan is dat een ruim begrip want hiermee bedoelen we niet alleen de natuurparken en de honderden eilanden, maar ook de stranden van Kroatië. De kust van Kroatië is met zijn lengte van bijna 2.000 kilometer het meest kenmerkend. In Kroatië zijn duidelijke verschillen te zien tussen de diverse regio’s.

De regio Dalmatië heeft bijvoorbeeld een smalle kuststrook met rotsachtige stranden, waar je overigens ook de watervallen van Krka kan vinden. Istrië is een regio in het noorden van Kroatië, waar je veel ongerept en heuvelachtig landschap kunt vinden. Wat veel mensen niet weten, is dat Kroatië meer dan duizend eilanden heeft.

De beroemde Plitvice Meren

Het meest bekende nationaal park van Kroatië is Het Nationaal Park Plitvice Meren en lijk rechtstreeks uit een sprookje te komen. Een bezoekje aan de Plitvice Meren mag dan ook zeker niet ontbreken. Dit natuurpark staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn 16 meren die in elkaar overlopen, waarbij de natuur ervoor heeft gezorgd dat er een boven- en ondergedeelte is.

Ideaal voor een roadtrip

Kroatië is er erg goed in om je steeds weer te verrassen. Elke regio of locatie heeft wel weer iets unieks en dat zorgt ervoor dat een roadtrip door dit land echt gaaf is en of je nu de mooie stad Split aandoet, een prachtig eiland als Brač of het natuurpark Plitvice Meren bezoekt, het land zal je niet snel vervelen. Sterker nog, het zou misschien wel zonde zijn, als je in Kroatië op één plek zou blijven.

Meer dan duizend eilanden

Zoals gezegd zijn er veel mensen die niet weten dat Kroatië meer dan duizend eilanden heeft. Op de meeste eilanden kun je gewoonweg niet wonen en er zijn dan ook maar 66 eilanden die bewoond zijn. Voor toeristen zijn de eilanden Krk en Cres prima te bezoeken en vanuit Split in de regio Dalmatië zijn de party-eilanden Hvar en Brač erg goed te bereiken. De vier eilanden die we net hebben genoemd, zijn overigens ook de grootste eilanden Kroatië en hebben allemaal hun eigen kenmerken.

Waanzinnige natuurparken

We hebben et al even iets over de beroemde Plitvice Meren verteld. Deze meren zijn het beste te bereiken vanuit de plaats Zadar. Buiten het feit dat dit een goede uitvalsbasis is, is het ook nog eens een erg leuke stad om te bezoeken. Het natuurpark Krka, die met zijn zeven watervallen zorgt voor een waar natuurspektakel, ook een prachtig natuurpark om eens te bezoeken.

Dan heeft Kroatië in de regio Istrië het nationaal park Brijuni dat gevormd wordt door 12 prachtige eilanden én Kroatië heeft ook nog een eiland dat tot nationaal park is benoemd, het Nationaal Park Mljet. Dit wordt ook wel het ‘groene eiland’ genoemd en dat is ook niet zo verwonderlijk, want zo’n 90% van het eiland is bedekt door bos.

Prachtige steden voor een citytrip

Kroatië heeft tal van leuke en mooie steden en allemaal met hun eigen historie. Wil je een dagje weg, of wilt je een leuke roadtrip maken, dan zijn de volgende plaatsen misschien wel een optie voor jou. Ten oosten van Kroatië, ligt de hoofdstad Zagreb. In anderhalf uur vliegen ben je vanuit Nederland in deze hoofdstad waar een Zuid-Europese sfeer hangt.

De stad Split vind je aan de kust van de regio Dalmatië. Split heeft een prachtig historisch centrum en het paleis Diocletianus dat er staat, is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de stad Split kan je heerlijk relaxen aan de kust, maar je kan er ook prima winkelen.

Als historie iets is wat je interesseert, dan kan je in het zuiden van Kroatië, in de stad Dubrovnik je hart ophalen. Het gehele historische centrum van Dubrovnik is namelijk opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Rovinj is een plaats die je kan vinden in de streek Istrië. Dit is een prachtige stad om direct verliefd op te worden. De stad heeft een heerlijke sfeer, heeft goede toprestaurants en een bijzonder mooi en oud centrum. Je kan er nog steeds de Italiaanse invloeden terugvinden, want het heeft namelijk een tijdje bij Venetië gehoord.

Nog een plaats die in de regio Dalmatië is gelegen en dan hebben we het over de plaats Zadar. Een plaats die bekend staat om zijn oude centrum op een schiereiland, de vele bezienswaardigheden en een prachtige zonsondergang.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments