Griekenland – 8 highlights

De meeste eilanden van Griekenland kennen we wel, toch? Oke’, de meest toeristische eilanden zijn bekend, maar wat weinig mensen weten, is dat de Griekenland maar liefst 227 eilanden telt. Je zal dus een keuze moeten gaan maken, als je op vakantie naar Griekenland wilt. Niet alleen naar welk eiland je zou willen gaan, maar het vaste Griekenland heeft namelijk ook het één en ander te bieden. Toch zal een vakantie naar het vaste Griekenland niet snel worden geboekt, dus we hebben 8 hoogtepunten voor je opgezocht die je in jouw vakantie zou kunnen bezoeken.

Akropolis

80 meter boven de stad Athene, vind je de tafelberg Akropolis. Een rotsplateau van 300 bij 175 meter en herbergt de Atheense heiligdommen. Een bezienswaardigheid wat vroeger een plek van pracht en praal was. Er zijn nog steeds sporen te vinden die teruggaan naar de Neolithische tijd. De Akropolis was in de Myceense tijd de zetel van de koning.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Santorini

De naam Santorini klinkt bij de meeste mensen wel bekend in de oren. Een eiland dat bekend staat om zijn spectaculaire uitzicht bij zonsondergang, waarbij de lucht kleurt in rode, paarse en oranje tinten. Prachtige foto’s zijn vast te leggen van de kleine wit met blauwe huisjes, terwijl je op een ezeltje de trappen naar de top van de heuvel beklimt.

Santorini Griekenland

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij TUI

Chios

Dit minder bekende eiland Chios is toch nog een vrij groot eiland waar je in het noorden de majestueuze rotspartijen kan beklimmen en in het zuiden kan je vruchtbare vlaktes vinden, met de wereldberoemde mastiekbomen. Deze bomen produceren een kostbare hars en groeien alleen maar in de mastiekdorpen van Chios. In deze dorpjes massatoerisme een vreemd woord en hier kan je heerlijk tot rust komen.

Als je op zoek bent naar wat meer drukte, kan je naar Chios stad gaan. Daar vindt je drukke marktjes, chaotische verkeer en een eeuwenoude maritieme geschiedenis. Hier vandaan kan je met een boot naar de onbekende en kleine eilandjes Inousses en Psara, of je vaart gelijk door naar de overkant, naar Turkije.

Chios Griekenland oud huisje

Delphi

Volgens de oude Grieken is Delphi letterlijk het centrum van de wereld. De plek waar de hemel de aarde raakt en stervelingen hun aardse problemen op een plaatje aan de goden aanboden, aldus de oude Grieken. Het maakt niet uit hoe rationeel en sceptisch je ook bent, je voelt hier gewoon de spirituele magie in de lucht hangen. Een geruststellend bewijs dat levensvragen en mysteries van alle tijden zijn de archeologische heiligdommen. Als je hier naartoe wilt gaan, doe je er slim aan om een dag van tevoren een ticket te kopen, want anders heb je grote kans dat het is uitverkocht.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Knossos

Dit is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta. Je kan het vinden op vijf kilometer ten zuiden van de hoofdstad Heraklion. Knossos was tien eeuwen lang niet alleen de grootste, maar ook de eerste stad van Europa. Aan de restanten van villa’s, het theater, grote kruiken en graven getuigen, laten je een geschiedenis zien die vol zat met grootsheid en complexiteit.

Knossos op Kreta

Metéora

In de hemel, is de letterlijke vertaling van Metéora. Rotsen stijgen hier statig boven je uit met daar bovenop imposante kloosters, dus kreeg deze plek die naam niet voor niets. Je kan via een smalle trap naar de kloosters, waar je in de leuke plantsoentjes en kerkelijke ruimtes heerlijk kan ronddwalen. Voor de toegangsprijs van twee euro hoef je het in ieder geval niet te laten maar let wel even op dat je je knieën en schouders bedekt hebt, voordat je bij de kloosters naar binnen gaat.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij TUI

Chania en Rethimnon

In een gezellige stadstuin of op een romantisch terras, je tegoed doen aan de heerlijke lokale gerechten en een drankje. Door de pittoreske staatjes struinen, langs de kerken en Venetiaanse haven of genieten van het bruisende nachtleven. Dat vind je allemaal in de steden Chania en Rethimnon. Beide steden liggen op een uurtje rijden van elkaar en zijn ideaal om in je stedentrip te passen. Zoals je weet heeft Kreta ook erg veel heerlijke stranden, dus als je het cultuursnuiven even zat bent is er ook helemaal niets mis met een dagje relaxen aan het strand.

Samariakloof Kreta

Samariakloof

De bekendste uitdaging van Griekenland, de Samariakloof. Deze vind je in Kreta. Hier kan je hikers in alle soorten en maten vinden. Van onervaren hikers op slippers, tot de doorgewinterde hikers met professionele uitrusting. Een 16 kilometer lang wandelparcours op Kreta, waar jij je heel klein voelt worden terwijl je een weg probeert te banen langs de enorme rotswanden van de kloof. De natuur heeft hier een rauwe schoonheid, die zich niet laat ondermijnen. Met een beetje geluk kom je een beschermde berggeit de Kri-Kri tegen of spot je een steenarend in de lucht.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments