Cinque Terre – Adembenemende highlight van Italië

Cinque Terre is een stad langs de italiaanse kust die uit vijf vissersdorpjes bestaat. Het is een pracht om te zien langs de kust, vooral de kleurrijke gebouwen langs de kust maken het apart. Jaarlijks wordt het bezocht door ongeveer 2.5 miljoen toeristen. 

Hieronder volgen de vijf dorpen in Cinque Terre en wat je in elk dorp kan zien.

Monteresso

Monteresso ligt in het noorden van Cinque Terre. Dit is het meest toeristische dorp van de vijf steden van Cinque Terre. Er zijn veel hotels en restaurants, maar ook winkels met lokale producten voor de lokale bevolking waardoor de prijzen laag zijn. Het strand is rotsachtig, de rotsen zijn heel gaaf om naar te kijken. De meeste delen van het strand zijn gereserveerd of eigendom van hotels die direct aan de overkant van het strand liggen. Er is veel keus om ‘s avonds te dineren, ofwel direct boven het strand of aan de overkant van een kleine straat met uitzicht op het strand. Het strand is heel schoon alhoewel het vaak druk bezocht is. Het leuke van dit dorp is dat je met de trein ernaar toe kan. Er zijn veel wandelpaden. Als je van het strand komt zie je twee kerken van het dorp met unieke zwart-wit gestreepte voorkant. Als je het treinstation verlaat en linksaf slaat, zie je een tunnel die onder het bastion door naar het centrum van Monteresso gaat. Je komt ook mooie monumenten tegen.

Vernazza

Dit dorp kan je met de veerboot bezoeken. Hier zie je de kleurrijke huisjes die dicht op elkaar gebouwd zijn. Het is hier heel druk in augustus. Je kan na een wandeling een terrasje pakken aan zee. Je kan hier ook genieten van pleintjes tegen de bergwand aan de zee. Het is heel mooi om relaxed te zitten en het mooie dorp om al de kleuren te bewonderen. De kleuren brengen in elk geval rust en zijn heel mooi om naar te kijken. Verder is het personeel van de hotels ook heel vriendelijk en vinden het altijd fijn om je iets over hun dorp te vertellen.

Corniglia

Hier heb je ook smalle wegen en veel leuks om te zien. Het unieke van dit dorp is dat er veel restaurants zijn en je veel lekkers kan eten, je hebt dus een ruime keus. Verder zijn de hotels ook heel mooi, en netjes en onderhouden. Het is ook fijn om aan te geven dat je mooie kathedralen hier kan zien. Het is gewoon een aanrader om van al dat moois te gaan genieten.

Manarola

In Manarola kan je genieten van een uitzicht van een mooie kust. Vanaf dit dorp kan je de vier andere dorpen makkelijk bezoeken. Niet te veel bagage meenemen, want je moet veel rotsen beklimmen en met een bagage zal dat heel moeilijk zijn. Verder zijn de mensen van dit dorp heel vriendelijk. Als ze zien dat je een toerist bent en dat het beklimmen moeilijk voor je is, gaan ze je helpen.

Riomaggiore

Hier kan je cruises, zeil en-watertochten hebben. Je kan ook een prive boottocht maken, maar dan moet je natuurlijk meer betalen. De zonsondergang is hier apart, het gaat van kust naar kust. Je kan ook een prive rondleiding door dit dorp maken. Hier zijn er veel religieuze locaties zoals kerken en kathedralen. Het mooie en bijzondere hier is voor wijnliefhebbers, er zijn veel wijnhuizen en wijnwijgaarden hier te zien. Het is een hele mooie en leuke plek om foto’s te schieten. Hier zijn er veel bezienswaardigheden en ook veel om te doen. Zo kan je gebruik maken van de day trips, de rail tours, vooral de tours moet je niet missen. Los van de geweldoge boot tours, heb je ook geweldige restsaurants waar je lekker kan eten en mooie hotels waar je na een lange dag lekker kan uitrusten. Vanaf de hotels kan je al het mooie van het dorp zitten bewonderen, het is gewoon top dat er zoveel te zien is in zo een dorp.

La Lampara Restaurante is een restaurant in Riomaggiore waar je zeker moet gaan eten. Het restaurant is heel mooi ingericht, het eten is altijd lekker. Je kan vooral seafood hier eten, van kreeften tot gigantische garnalen die allemaal heel lekker klaargemaakt zijn met speciale specerijen en dipsauzen. Verder is hun vis ook heel lekker het wordt klaargemaakt met lemon sap en de zoet zure smaak ervan is verrukkelijk. Je bent in Italie, dus de pizza kan je niet missen. Hier hebben ze ook heerlijke pizza’s die je elke dag zou willen eten.

In Cinque Terre kan je dus genieten van de mooie stranden, cruise en mooie kleurrijke huizen langs het water. De dorpen zijn klein en bijna iedereen kent elkaar. Het is de moeite waard om er een keer naar toe te reizen.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments