3 prachtige plaatsen in Zwitserland die je gewoon moet ontdekken

Zwitserland is in vele opzichten een ronduit magnifieke vakantiebestemming. Je maakt in dit land niet alleen kennis met de luxueuze hoofdstad Genève, daarnaast is er ook nog de geweldige natuurpracht die zich hier haast overal lijkt te ontvouwen. Een bijkomend voordeel van Zwitserland is dat ze zich uitstekend leent als vakantiebestemming voor het volledige jaar. Tijdens de zomer is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven aan één van de vele meren terwijl je in de winter in de Zwitserse Alpen fantastisch kan wintersporten. Ben jij van plan om een kleine rondreis te maken doorheen dit prachtige, Europese land? Dan hebben wij op deze pagina alvast drie interessante plaatsen op een rijtje gezet die eigenlijk zowat verplicht deel moeten uitmaken van elke rondreis door Zwitserland.

1.) Wallis, werkelijk een lust voor het oog

Voor het merendeel van de mensen die een rondreis maken doorheen Zwitserland geldt dat ze dit doen om kennis te maken met de bijzondere natuurpracht waar dit land bekend om staat. Eén van de op dit vlak meest indrukwekkende plaatsen is ongetwijfeld de omgeving rond Wallis. Heel wat reizigers zijn het er dan ook met elkaar over eens dat dit veruit het mooiste deel is van het land. Hier kan je de hoogste bergtoppen aantreffen van Zwitserland.
De hoogste berg luistert naar de naam ‘Dufourspitze’ en beschikt over een indrukwekkende hoogte van zomaar even 4.634 meter. Ondanks het feit dat deze berg de hoogste is van allemaal klinkt de naam ‘Matterhorn’ waarschijnlijk een stukje bekender in de oren. Deze markante bergtop heeft een hoogte van 4.478 meter en is ongelofelijk geliefd bij geoefende bergbeklimmers. Tot slot zal je kunnen vaststellen dat er hier ook enkele prachtige kloven te ontdekken zijn. Eén van deze kloven die je echt gezien moet hebben is de ‘Via Mala’. Deze mag dan ook niet op je reisschema ontbreken.

2.) Uri, behoorlijk onbekend, maar ronduit prachtig

De kans is ongelofelijk groot dat Wallis een plaats is die sowieso reeds deel uitmaakte van je planning voor je rondreis doorheen Zwitserland. Voor de volgende tip geldt dat die kans heel wat minder groot is. Uri, het centrale gedeelte van Zwitserland geniet namelijk op moment van schrijven een veel minder grote bekendheid. Toch ontvouwt er zich hier een werkelijk zeer indrukwekkende regio die het ontdekken meer dan waard is. Tijdens een rondrit doorheen deze regio ontdek je dan ook niet alleen monumentale bergtitanen, maar ook prachtige watervallen, bloemrijke weidegebieden, etc.
Tijdens een bezoek aan de Uri regio moet je in het bijzonder de zogenaamde Klausenpasse en de Sustenpass bezoeken. Beide locaties zijn echt een streling voor het oog. Voor de Klausenpass geldt dat ze zich bevindt op de grens met het kanton Glarus. Voor de Sustenpass geldt dat je ze op haar beurt terug kan vinden tussen Innertkirchen en Wassen. In ieder geval, ben je nog niet helemaal bekend met het centrale gedeelte van Zwitserland? Dan is de Uri-regio zonder ook maar de geringste twijfel de beste regio om daar verandering in te brengen.

3.) Graubünden, het meest noordelijk gelegen kanton van Zwitserland

Het landschap zal je tijdens je rondreis doorheen Zwitserland voor het merendeel als behoorlijk bergachtig te omschrijven zijn. Daar kan je eigenlijk niet van onderuit. Dat geldt zeker ook voor het meest oostelijk gelegen kanton van het land genaamd ‘Graubünden’. Mede door de aanwezigheid van de vele bergen is dit een uitmuntende regio om een actieve vakantie te kunnen beleven. Dat je, je hier op moet maken voor een indrukwekkend en ruw landschap is eigenlijk een understatement. Tijdens een vakantie in dit gebied kan je dan ook zomaar even kennismaken met 937 bergtoppen, 150 prachtige dalen evenals ruim 600 meren.
In het jaar 2007 werd ‘Lai da Palpuogna’ nabij Bergün verkozen tot mooiste plaats van Zwitserland. Dit is onder meer de locatie waar de zogenaamde Inn door het Engadin stroomt. Bovendien bevindt zich hier ook één van de bekendste en tevens ook meest mondaine plaatsen die Zwitserland te bieden heeft, namelijk St. Moritz. Heb jij er ook voor gekozen om een vakantie te boeken naar het prachtige oosten van Zwitserland? Dan is het ook altijd een aanrader om even te gaan vertoeven aan de zogenaamde Bodensee. Dit is een absolute top vakantiebestemming voor zowel jong als oud.

Een veelzijdig vakantieland boordevol natuurpracht

Zwitserland is een fantastisch land dat er om bekend staat zonder twijfel één van de mooiste te zijn van Europa en bij uitbreiding mogelijks zelf van de wereld. In het bijzonder voor natuurliefhebbers en mensen die houden van wandelen en fietsen is dit een geweldige vakantiebestemming. Ben je van plan om een rondreis te maken door Zwitserland en ga je tijdens die rondreis de plaatsen aandoen zoals aangehaald in dit blogartikel? Dan zijn we er zeker van dat je een ronduit onvergetelijke rondreis zal beleven doorheen dit geweldige land!

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments