Vliegtickets Mexico – Tips voor een goedkope vlucht

Goedkope vlucht Mexico

.

Maya-ruïnes, koloniale steden en de mooiste stranden! Mexico is een land om te ontdekken. Je hebt besloten naar Mexico te gaan en nu is het tijd om op zoek te gaan naar een betaalbare vlucht naar dit prachtige land. Wanneer kun je het beste boeken en in welke maanden? Naar welke vliegvelden vlieg je het goedkoopst? Lees hier meer over een goedkope vlucht Mexico, alle inclusive reizen en pakketreizen Mexico.

Prijzen vliegtickets Mexico

De prijzen van vliegtickets Mexico veranderen met de dag. Dat is helemaal niet handig maar er zijn wel een paar tips om een goedkoop ticket te kopen en een reis naar Mexico te boeken. Daarbij kan je ook kiezen uit een all inclusive vakantie Mexico. Vliegtuigtickets, transfers en hotel overnachtingen zitten dan in de totaalprijs inbegrepen.

Wanneer moet je vliegtickets Mexico boeken

Heel ver vooruit boeken heeft geen zin omdat de prijzen enorm verschillen. Last-minute kan soms goedkoper zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. Soms is het gewoon gokken om op een bepaald moment een ticket te kopen. De gok is te groot om tot het laatste moment te wachten. Voor Mexico is het aan te raden om ongeveer vier maanden van tevoren te boeken. Bij een last minute pakketreis Mexico kan je wat langer wachten.

Beste deals vinden

Om een goede deal te vinden, boekte je voorheen een super last-minute omdat luchtvaartmaatschappijen graag de lege stoelen wilden verkopen. Echter, er zijn nu zoveel budget airlines en zakenreizigers die bereid zijn om op het laatste moment toch veel te betalen voor een vliegticket dat dit niet langer opgaat. Vandaar dat je het beste tussen de 13 en 20 weken van tevoren kan boeken als je verzekerd wilt zijn van een plaats in het vliegtuig.

Goedkopere periode om te reizen

Als je het niet heel veel uitmaakt wanneer je Mexico gaat bezoeken dan kan je het beste je ticket in de maanden januari en februari boeken. Deze maanden zijn keer op keer het goedkoopst om naar Mexico te vliegen. De maanden juli en augustus zijn al sinds lange tijd erg duur om te vliegen naar Mexico, dus die kan je beter vermijden.

Mexico is een ontzettend groot land en ligt in Midden-Amerika. Het land heeft veel vliegvelden die verspreid liggen over allerlei regio’s. Afhankelijk van welk deel van Mexico je wilt zien kun je beslissen naar welke stad je vliegt. Het goedkoopst vlieg je op Mexico-Stad en Cancun. De tickets om naar deze steden te vliegen verschillen amper in prijs. De eerdergenoemde steden zijn prima startpunten om een rondreis door Mexico te maken.

We gaan in dit voorbeeld zoeken naar een vliegticket naar Cancun. Het is een van de goedkoopste bestemmingen maar de prijzen naar Mexico-Stad zijn dus vergelijkbaar. Als het meezit kan je een ticket vinden naar deze bestemming rond de € 400,-. In het hoogseizoen kost een ticket naar Cancun € 650,-. De prijs van een gemiddeld vliegticket zit er net tussen in en zal op € 550,- uitkomen.

Soms zie je door alle aanbiedingen niet meer welke aanbieding je moet nemen. Er zijn tegenwoordig zoveel aanbieders voor vliegtickets met allemaal weer andere prijzen. Het kan handig zijn een vergelijkingssite te gebruiken zodat je een overzichtelijk en duidelijk beeld krijgt van alle tickets die je voor jouw bestemming kan vinden.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief en prijsalarm

Last-minute deals zijn heel lastig te vinden. Vooral voor een vliegreis naar verre bestemmingen. Ze zijn niet altijd voordeliger al lijkt dit soms op het eerste gezicht wel zo. Je kan je inschrijven op de website van luchtvaartmaatschappijen, voor een nieuwsbrief. Je weet nooit of er een bruikbare aanbieding in je mailbox komt maar niet geschoten is altijd mis.

Prijsalarm voor vliegtickets Mexico

Er zijn ook websites van aanbieders waar je je in kan schrijven voor een prijsalarm. Je wordt dan als eerste op de hoogte gebracht van de meest actuele aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop ticket wordt op deze manier iets makkelijker. Het prijsalarm kan je aanpassen op jouw reis wensen zodat je altijd de goedkoopste vliegtickets vindt naar de bestemming die jij zoekt. Je ontvangt meestal dagelijks een e-mail.

Twee enkele reis tickets of een jaw ticket

Soms kan het kopen van een retourvlucht bij een luchtvaartmaatschappij duurder uitvallen dan het kopen van twee enkele reizen bij verschillende airlines. Deze methode geeft je ook meer flexibiliteit omdat je naar huis kan gaan wanneer je wilt en je kan kiezen, van een ander goedkoper vliegveld, terug te vliegen.

Een open jaw vliegticket is een retourvlucht waar je vanaf of naar een andere luchthaven terugvliegt. Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Bangkok en vanaf Bali terug naar Amsterdam. Dit soort vluchten kunnen een stuk goedkoper uitvallen dan een normaal retourtje. Zeker als je een rondreis wil maken kan dit een goede optie zijn.

Wees er alert op dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen toeslagen berekenen voor van alles, ook voor alle wijzigingen. Denk aan bagage, het kiezen van een stoelnummer etc. Deze opties kunnen de prijs erg opdrijven. Zorg er altijd voor dat je handbagage nooit over de door de luchtvaartmaatschappij gestelde afmetingen en gewicht gaat. Dat houdt jouw rondreis, all inclusive vakantie of groepsreis Mexico goedkoop.
Dat geldt overigens voor alle vliegreizen Zuid-Amerika. En natuurlijk ook voor vliegreizen Noord-Amerika waar Mexico ligt.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments