Veilig reizen in India- 7 tips

India ligt in Zuid-Azië en staat bekend om haar grootte, lekker eten, drukke steden en natuur. Je hebt in India zeer droge gebieden, maar ook stranden, berggebieden en oerwouden. India heeft een inwonertal van meer dan 1.3 miljard. Dat is ‘s werelds tweede grootste bevolking, China staat op nummer 1. De hoofdstad van India is New Delhi De grootste stad is Bombay. Waarom zou je naar India willen reizen?

Kleurrijke tuinen

India is een heel groot land, het heeft eigenlijk te veel moois om op te noemen. In Bollywood films zie je soms wel enorme grote tuinen met verschillende kleuren bloemen, dit kan je allemaal live zien als je bepaalde steden in India bezoekt.

Het eten

Het eten in India is verrukelijk, je kan overal wat te eten kopen. Langs de wegen of op de markten. Je kan de geur van verschillende kruiden waarnemen wanneer je in India arriveerd. Het eten wordt vooral klaargemaakt met kerry dat is een onmisbare specerij in hun gerechten. Het wordt gebruikt om kip, vlees en vis te marineren. Zelfs groente wordt klaargemaakt met kerry in India.

Cultuur en geloof

De cultuur in India is heel anders. Ze zijn gelovig en de vrouwen dragen altijd lange kleding tot hun tenen en zijn zeer bescheiden. Je zal nergens ter wereld de enorme grote tempels als in India tegenkomen, maar ook paleizen en mooie huizen zijn te zien in India.

Rijk en arm

Er is een duidelijke kloof tussen rijk en arm. In de ene stad zijn mensen heel rijk en weer in andere steden zie je plattelandbewoners die leven van de landbouw en geen electriciteit of sanitaire voorziening hebben. Al met al is alles anders in India. De cultuur is divers, het eten is apart en de ruimtelijke ordening van het land is in elke stad anders.
Hieronder volgen enkele tips om veilig te reizen in India.

Seizoen vol met regen

Van juni tot en met oktober is het regentijd in India. Dit brengt met zich mee dat bepaalde delen van India in deze periode onder water liggen. De regen gaat ook gepaard met stormen, vooral in het oosten van India is dit het geval. Zorg ervoor dat je het nieuws volgt wat de weersverwachtingen zijn indien je in deze periode op vakantie bent in India. Of kies liever ervoor om in het droge seizoen je reis te maken.

Transport en verkeer

Het verkeer in India is zeer chaotisch. Indien je een trip wilt maken door de steden is het beter om een chauffeur voor de hele dag te huren zodat je niet verdwaald of steeds in een andere taxi hoeft. Een chauffeur in India is betaalbaar, ze vragen heel weinig.

Bestemmingen met het vliegtuig

Zoals we in het begin hebben aangegeven is India een heel groot land, het is niet makkelijk om met de auto naar bepaalde gebieden te reizen. Indien je verre reizen wilt maken is het verstandig om dat met het vliegtuig te doen. In India heb je lokale vliegtuigen die naar verschillende steden in India vliegen.

Afgeraden gebieden

India staat ook bekend om vijandschap met haar buurland Pakistan. Rebellen vertoeven vooral bij de grens van India en Pakistan en de grens van India en Bangladesh. Hier worden mensen vaak ontvoerd, verkracht, beroofd en soms vinden er ook bomaanslagen plaats. Het is dus beter om de grenzen te vermijden.

Vermijd contact met onbekenden

Het volk van India is heel vriendelijk maar sommige mensen doen alsof ze vriendelijk zijn met een doel. Het komt vaker voor dat mensen zich voordoen als een vriend en kunnen je zelfs een kopje thee aanbieden. Vermijdt zulke contacten, bepaalde mensen lokken jou zodat ze spullen van je kunnen stelen.

In de avond niet over straat

Verkrachting komt heel vaak voor in India. Het is daarom niet verstandig als je in de avond over straat gaat. Niet alleen verkrachting maar je kan ook beroofd worden als je in de avond over straat gaat. In India zal niemand je helpen wanneer je beroofd wordt omdat ze bang zijn. Vooral als ze denken dat het rebellen zijn.

Bagage

Mensen gaan vaak ervan uit dat toeristen veel geld hebben en weten het ook of je een toerist bent aan de hand van je kleding, uiterlijk en taal. Als je jouw bagage zomaar achterlaat kan iemand die op de loer zat ermee weggaan. In India lopen er oplichters rond die gekleed gaan in jas en das. Ze staan meestal bij de aankomsthal van de vliegvelden, doen zich vriendelijk voor en vertellen dat ze ondernemers zijn. Mocht je jouw bagage voor een moment bij ze achterlaten dan HAD je een bagage. Je kunt ervan uit gaan dat hun er mee vandoor gaan. Laat je bagage ook niet in de taxi achter, ook de taxichauffeur kan met je bagage ervandoor gaan. Je kan je bagage alleen in de kamer van je hotel onbeheerd laten. Indien je het daarbuiten onbeheerd laat, raak je het zeker kwijt.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments