Thailand de beste eilanden

De eilanden van Thailand behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Met zijn azuurblauwe zeeën wuivende palmbomen en parelwitte stranden kan dat ook niet anders. Het maakt niet uit naar welk eiland van Thailand je gaat, ze zijn stuk voor stuk prachtig.

Koh Phi Phi

Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende eiland aan Thailand. Koh Phi Phi is dan ook geen ongerept paradijs het is zelfs erg druk, maar dat heeft natuurlijk wel een reden en dat is dat het 1 van de mooiste eilanden is. Je vindt dit eiland aan de westkust van Thailand.

Koh Lanta

Dit eiland ligt in de buurt van Phi Phi maar het karakter en het landschap dat is totaal anders. Je vindt hier namelijk geen hagelwitte stranden maar het staat wel op nummer twee. Het is hier een stuk rustiger omdat het veel groter dan andere eilanden in deze archipel. Dit eiland is vooral erg populair bij gezinnen en dat komt doordat je hier nog geen discotheek en girly bars vindt. Daarnaast zijn de jetski’s verboden rondom dit eiland.

Koh Chang

Dit eiland ligt aan de oostkust vlak bij de grens met Cambodja. Dit is één van de weinige authentieke eilanden in Thailand en dat komt doordat het massatoerisme hier het leven nog niet heeft beïnvloed. Natuurlijk komen er wel toeristen en er is dan ook genoeg te doen voor de toeristen. Dit eiland staat bekend om zijn bijzondere combinatie van leuke feestjes en zijn natuurlijk schoon. Koh Chang is een ideale bestemming wanneer je uit het noorden van Thailand komt of Cambodja.

Koh Lipe

Wanneer we het echt over mooie eilanden hebben dan kan Koh Lipe niet ontbreken. Er wordt gezegd dat dit eiland een van de mooiste stranden van Thailand heeft. Het eiland is een combinatie van rust en perfecte stranden. Dit is een klein eiland en hierdoor kun je het een stuk makkelijker verkennen.

Koh Tao

Ook dit eiland is één van de mooiste eilanden van Thailand. Misschien daarom wordt dit eiland ook wel het kleine paradijs genoemd. Dit eiland is internationaal bekend omdat het de duik bestemming van het land is. Toch duurde het jaren voordat de toeristen dit eiland wisten te vinden. Het is namelijk een mini eilandje en het is veel kleiner dan alle buureilanden. Dit eiland heeft stralend witte stranden en een zeer blauwe zee.

Koh Phangan

Kho Phangan is wereldberoemd en dit komt door de full moon parties. Hierdoor is het 1 van de meest bekende eilanden van Thailand. Duizenden jongeren komen hier jaarlijks vanuit de hele wereld om dit feest mee te maken. Wel jammer dat Iedereen dit eiland alleen maar ziet als het full moon eiland want dit eiland heeft nog veel meer mooie dingen. Vroeger kwamen hier namelijk alleen maar backpackers op teenslippers die op hun strandmatjes sliepen.

Koh kood

Koh Kood is een eiland dat nog niet echt bij veel reizigers op de radar staat en dat is toch best bijzonder want dit is gewoon een van de leukste eilanden van Thailand. Koh Kood of Koh Kut kan je bijna niet missen want het hoort bij de 3 grootste eilanden van Thailand. Dit eiland is vrij rustig. Men zegt wel eens dat dit gewoon het perfecte eiland is van Thailand. Het heeft helder water, witte zandstranden en wuivende kokosbomen. Ook vind je hier nog geen nachtleven verkeer of lawaai. Ideaal toch?

Koh Samet

Ook dit is een populaire bestemming voor reizigers die uit Bangkok komen en niet te lang willen reizen. Dit betoverende kleine eiland is een populaire weekend bestemming en opvallend authentiek. Wel is het een beetje onderontwikkeld met zijn dikke jungle en veel laagbouw in plaats van grote internationale hotelketens.

Koh Phayam

Koh Phayam is eigenlijk een onbekend eiland in Thailand dat elke keer een beetje populairder wordt. Het heeft fijne witte stranden en koraalriffen. Dit kleine eilandje heeft de relaxte laid back sfeer en we hopen dat dit de komende jaren ook nog zo blijft. Erg groot is dit eiland dan niet en misschien is dat juist wel de charme van dit eiland. Er wonen namelijk maar 500 mensen.

Koh Wai

Dit is denk ik toch wel het meest mooie maar ook het meest onbekende eiland van Thailand. Dit eiland is namelijk gezegend met turquoise water, witte zandstranden, tropische vissen, een schitterende jungle en indrukwekkende rotsformaties. Hier komen bijna geen toeristen waardoor dit een waar paradijs wordt genoemd. Je vindt hier geen wegen of motoren, geen feesten beperkte WIFI en elektriciteit. Het is eigenlijk dus een waar paradijs voor reizigers die echt op zoek zijn naar rust.

Related Stories

Discover

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Thailand de beste eilanden

De eilanden van Thailand behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Met zijn azuurblauwe...

Wintersport Zermatt – Matterhorn en meer

Als je het over Zermatt hebt, denk je meteen aan de karakteristieke Matterhorn. Deze...

Wildkamperen in de natuur

Frisse lucht, stromend water, heldere sterrenhemel, het gefluit van vogels op de achtergrond en...

Australië foodie gids 2021

Wat is nou een foodie gids zou je denken? Een foodie gids is eigenlijk...

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here