Singapore – 7 Highlights in het New York van Azië

Singapura stad van de leeuw, een klein eilandje maar oh zoveel moois te bieden. Er is zoveel te zien en zoveel te doen maar bovenal ook ontzettend veel te proeven.

Marina Bay Sands

Adres: 10 Bayfront Ave, Singapore 018956
Je hebt hier vast wel van gehoord of misschien heb je het wel eens op tv gezien o.a. bij Formule 1 racing. Marina Bay is een gebouw waar een luxueus hotel in gevestigd zit. Het gebouw zelf is ontzettend opvallend, het zijn drie pilaren met boven op het skydeck in de vorm van een schip. Onder het gebouw loopt een kanaal door. Boven op het observation deck is een infinity zwembad, een restaurant (die ’s avonds verandert in een discotheek) en een geweldig uitzicht te vinden. Vanaf dit punt heb je een mooi overzicht over de dubbele helix brug, Gardens by the bay en een indrukwekkend uitzicht van de skyline. Een bezoek aan het observation deck is gratis. Als je gebruik wilt maken van het zwembad, kan dat alleen als je incheckt als gast van het hotel.

Gardens by the Bay

Adres: 18 Marina Gardens Dr, Singapore 018953
Zodra je een glimp hebt opgevangen van deze mooie ontworpen groene ruimte (vanaf het skydeck van de Marina Bay misschien?) kun je niet anders dan hier naartoe gaan. Struin door de Bay East Garden om te genieten van allerlei plantsoorten en landschappen. Wat je ook niet wilt missen is de Supertree Grove, waar je een cluster aan iconische en futuristische ontwerpen vindt. Daarna ga je door naar Cloud Forest Dome om werelds grootste indoor waterval te zien en te leren over biodiversiteit.

Singapore Zoo en the River Safari

Adres: 80 Mandai Lake Rd, Singapore 729826
Als het beste regenwoud dierentuin zet Singapore zich hiermee absoluut op de kaart. De dierentuin is schoon, goed onderhouden en de dieren worden humaan behandeld. Je kunt zien hoe de dieren reageren als het voedertijd is. Om de ervaring nog leuker te maken kun je er zelfs voor kiezen om te ontbijten samen met de orang-oetans. De nacht safari is er eentje die je niet mag overslaan, je hebt de vrijheid om door het hele park te lopen en de dieren te bekijken maar dan in het donker. The River Safari zit naast de Singapore Zoo en richt zich op alle dieren in een aquarium, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Raffles hotel

Adres: 1 Beach Rd, Singapore 189673
Wil je iets meer cultuur snuiven, dan is dit de juiste plek. Dit hotel en zijn omgeving staan bekend als historische plek. Hier zette de grondlegger van Singapore; Sir Stamford Raffles voor het eerst voet aan land. Je kunt hier een tour doen om meer over dit geweldige land te weten te komen. In het Raffles hotel zelf kun je heerlijk eten, het staat bekend om zijn perfecte reputatie als het aankomt op eten en service.

Verschillende wijken

Omdat Singapore een multiculturele samenleving is, kun je hier ook veel van terugvinden. Je hebt Chinatown, Little India en Arab Street. Het lijkt alsof je meerdere landen kunt ontdekken op dit ene eilandje Singapore. In Chinatown zie je Chinese tempels en typisch Chinese winkeltjes met kruiden. In Little India staat 1 van de meest iconische tempels die gebouwd is. De tempel is gebouwd in 1881 voor Sri Veeramkaliamman, een godin en bestrijder van het kwaad. In Little India kun je een bezoek aan Mustafa’s niet overslaan. Dit is een gigantische shopping warenhuis waar je alles kunt vinden wat je hartje begeert en het is 24 uur per dag geopend. Arab Street, bezoek hier de iconische Sultan Moskee met een gouden koe en gave avondverlichting. Winkels met Perzische kleden, stoffen en zelfgemaakte parfums horen hier zeker thuis.

Sentosa Island

Singapore staat niet bekend als strandeiland, maar wil je echt een dagje zon, dan moet je naar Sentosa Island. Hier ligt Siloso Beach waar je kunt zonnen, zwemmen, kajakken en nog meer. Op Sentosa zit ook Underwater World, het zeeaquarium, je hebt hier zelfs een gedeelte waar je in een aquarium tunnel loopt. Ook is het mogelijk om hier te zwemmen met de dolfijnen. Nu je toch op Sentosa bent, neem dan een kijkje naar de Merlion. Een beroemd standbeeld met de kop van een leeuw en het lichaam van een vis. Ook bekend als het logo van Singapore.

Universal Studios

Adres: Universal Studios Singapore, 8 Sentosa Gateway, Singapore 098269
Een pretpark dat thematisch is ingericht en die een locatie, film, of tv-programma eert. Denk hierbij aan bestemmingen zoals New York, Hollywood, Madagaskar en zelfs een reis naar het oude Egypte. Achtbanen en indoor achtbanen en veel andere attracties, voor elke leeftijd is er wat te vinden van klein tot groot. Naast alle attracties kun je er uiteraard ook heerlijk eten, shoppen en genieten van live shows.

Tot slot

Singapore, waar zoveel te zien en te doen is, deze lijst is simpelweg niet lang genoeg om alles te kunnen benoemen. Het is een land van nieuwe ontdekkingen, absoluut een paradijs om nooit meer te vergeten.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments