Rondreis India – Route & Tips

Groepsreis of rondreis India? Lees deze tips.

Rondreis India maken? Lees deze tips. India staat er om bekend één van de meest extreme landen ter wereld te zijn. Deze reputatie heeft ze te danken aan verschillende factoren. Niet alleen de unieke mix van geuren en geluiden is wennen, dat geldt zeker ook voor het hectische verkeer, de vaak intense armoede die je aan zal treffen en de constante chaos die overal merkbaar aanwezig is. Eén ding staat vast, een groepsreis India maken rondreis maken, is anders dan een rondreis die je in het verleden reeds hebt gemaakt. Dit gezegd hebbende zal het ook al snel duidelijk worden dat dit één van de meest bijzondere vakanties is die je ooit in je leven zal beleven. Wil jij ook graag meer te weten komen over het maken van een rondreis doorheen India en zou je ook graag enkele interessante tips willen ontdekken? Verdiep je dan zeker even in de hieronder terug te vinden informatie!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

bezoek aan de Taj Mahal

Kies voor Mumbai als vertrekpunt en niet voor New Delhi

Er zijn door de jaren heen ongelofelijk veel verschillende reisroutes gepubliceerd voor India. Ook in het kader van veilig reizen door India.
Op zich zijn deze routes veelal opvallend verschillend. Dit gezegd hebbende is het toch zo dat er ook nagenoeg altijd sprake is van één gelijkenis. Deze gelijkenis is dat het merendeel van de reizen worden uitgevoerd vanuit New Delhi. Op zich begrijpen we ook waarom dit het geval is, maar toch raden we dit eigenlijk niet aan.

Mumbay in de avond

Begin je rondreis India in Mumbai

Een veel betere keuze is het dan ook om je rondreis India te beginnen in Mumbai. Voor deze stad geldt dat ze een behoorlijk stuk minder ongeorganiseerd is. Dit zorgt ervoor dat je als het ware op een rustigere manier aan het land kan wennen. Dit gezegd hebbende spreekt het wel voor zich dat New Delhi altijd deel moet uitmaken van je reisschema… al is het dan misschien voornamelijk als eindbestemming en niet zozeer als startplaats…

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Meer vluchten naar New Delhi

Voor het merendeel van de reizigers geldt dat ze het bovenstaande advies meer dan waarschijnlijk in de wind zullen slaan. Dat is het gevolg van het feit dat er gewoon beduidend meer vluchten worden aangeboden naar New Delhi. Ook wanneer je ervoor kiest om een georganiseerde rondreis te gaan maken doorheen India zullen de mogelijkheden vanuit New Delhi doorgaans wat uitgebreider zijn. Indien je toch voor New Delhi als vertrekpunt kiest zou je eventueel kunnen kiezen voor het volgen van de reisroute zoals hieronder aangegeven.

 1. Van New Delhi naar Jaipur;
 2. In Jaipur bezoek je het Ranthambore Nationaal Park;
 3. Vanuit Ranthambore bezoek je Chand Baori, Fatehpur & Sikri om aan te komen in Agra;
 4. In Agra breng je uiteraard een bezoek aan de Taj Mahal;
 5. Neem vanuit Agra de nachttrein naar Varanasi;
 6. In Varanasi maak je een boottocht over de Ganges;
 7. Vanuit Varanasi neem je een vlucht terug naar New Delhi;

Hindoestaanse god Shiva

Niet voor iedereen interessant

Bovenstaande reisroute India is voor mensen die Mumbai niet zo interessant vinden wellicht de meest traditionele optie. Het merendeel van de hoogtepunten van een reis naar India zitten immers in deze reisroute verwerkt. Het is mogelijk om deze route individueel te plannen, maar je kan ze ook perfect als georganiseerde groepsreis boeken. Voor welke optie jij uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk vooral gebaseerd op je persoonlijke voorkeur.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Shoestring

India drukte op straat

Goa, misschien wel de beste eindbestemming voor je rondreis India

Voor deze tip gooien we even alles wat standaard wordt gezegd over India over boord. Voordat je terug gaat vliegen naar Nederland of België kan het een interessante keuze zijn om even te bekomen van je reis in de provincie ‘Goa’. De kans is ongelofelijk groot dat je hier nog niet eerder over hebt gehoord. Toegegeven, echt heel toeristisch is deze plaats ook niet echt. Wel is het zo dat ze bekend staat omwille van haar vele badplaatsen en uitgestrekte stranden. Zoals eerder reeds aangegeven staat het maken van een reis doorheen India altijd in het teken van hectiek en spanning. Dan kan het een ware verademing zijn om dit even gewoon lekker los te kunnen laten. Er is geen betere provincie om dat in te doen dan Goa. Wil je dus nog graag aan het einde van je rondreis doorheen India gewoon even genieten van wat welverdiende rust en ontspanning? Dan is deze plaats zeker meer dan de moeite waard om te ontdekken!

strand van GOA India

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij TUI

Enkele finale tips voor jouw rondreis doorheen India

De informatie op deze pagina zal je ongetwijfeld kunnen helpen bij het plannen van jouw onvergetelijke rondreis doorheen het wondermooie en indrukwekkende India. Er zijn echter nog een aantal extra tips die je altijd in overweging zal willen nemen. Het gaat hierbij om de volgende:

 1. Gun jezelf een eerste ontspannende nacht in een goed hotel om de jetlag te verteren;
 2. Boek de eventuele treinreizen die je gaat ondernemen doorheen India altijd op voorhand;
 3. Breng zo vroeg mogelijk een bezoek aan de Taj Mahal;
 4. Zorg voor een goede reisapotheek, in het bijzonder tegen maag- en darmklachten;
 5. Drink veel water, je zou niet de eerste reiziger zijn die in India aan het infuus moet;
 6. Hou rekening met de geldende kledingvoorschriften en pas je outfit hieraan aan;

feest in India

In India eet je met je handen

Tot slot dien je er rekening mee te houden dat het in India zeer gebruikelijk is om met de handen te eten. Dat is even wennen, zeker tijdens je rondreis India, maar op zich vormt dat nog niet zo’n groot probleem. Wel is het zo dat de hygiënische omstandigheden in India ver van optimaal zijn. Een klein flesje met desinfecterende gel is dan ook een trouwe metgezel tijdens jouw rondreis doorheen dit land… althans wanneer je niet om de haverklap het toilet wil gaan opzoeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Djoser

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments