Nieuw-Zeeland – Kosten & budget tips

Als je van plan bent om door Nieuw-Zeeland te gaan reizen, kan je rekenen op een waar avontuur. De ideeën zijn er wel, maar je hebt geen enkel idee wat zoiets nou gaat kosten en dat is toch wel handig om te weten en niet halverwege ergens strand met geen cent meer om uit te kunnen geven. Er is echter ook geen concreet antwoord te geven, van wat zoiets nu zal gaan kosten. Dat zal helemaal af gaan hangen van hoe lux jij je vakantie wil houden of juist zo goedkoop mogelijk. Dit artikel gaat over de kosten die je maakt als je in Nieuw-Zeeland rond wil gaan reizen en daar hebben we een paar leuke tips voor je budget.

Budget Nieuw-Zeeland

Het dag-budget kan voor iedereen anders zijn, want we hebbe natuurlijk niet allemaal evenveel te besteden. Dat neemt niet weg dat we je wel een idee kunnen geven over de kosten en hoe groot je budget ongeveer moet zijn om door Nieuw-Zeeland te kunnen reizen. Over het algemeen moet je rekenen dat je per dag zo’n 70 tot 90 euro nodig zal hebben en als je met bijvoorbeeld twee personen reist is dat iets goedkoper.

Wat geef je uit

Op een dag geef je gemiddeld zo’n €70,- uit, inclusief de huur van een kleine camper. Als je zonder auto of camper door Nieuw-Zeeland reist en in bijvoorbeeld een tent slaapt, dan heb je al voldoende aan ongeveer €50,- per dag. Je kan dus ongeveer stellen dat een backpacker €50,- per dag nodig heeft, een gemiddelde reiziger tussen de €70 en €90,- per dag en een luxe reiziger heet €100,- tot €150,- per dag nodig.

Het kan allebei

Ben jij een luxe reiziger en huur je een auto, je verblijft in hotels of motels, je bezoekt betaalde bezienswaardigheden en je gaat iedere dag uit eten, dan ben je al snel €100,- per dag kwijt. Wil je nog luxer reizen en maak je gebruik van de beste hotels en restaurants en af en toe ga je een paar dagen verblijven in een leuk resort, dan ben je minstens €200,- per dag kwijt.

Dat budget kan je nog verder omhoog schroeven als je ook nog extra leuke dingen wil gaan doen, zoals parachutespringen, duiken, bungy jumpen, skiën enzovoorts. Het is dus verstandig om van tevoren te weten wat je van plan bent om te gaan doen, want dan kan je daar je budget op afstellen.

Wat kost het reizen?

Dat is geheel afhankelijk van de manier van reizen, maar hou er rekening mee dat je grootste uitgaven het reizen en bezienswaardigheden zal zijn, tenzij je een georganiseerde reis hebt geboekt. De één huurt of koopt een klein autootje en slaapt in een goedkoop hotel en de ander huurt een leuke camper en slaapt in de open natuur.

Accommodatie

Oké, we gaan er even vanuit dat je niet hebt gekozen voor een camper, maar kiest voor een accommodatie waar je kan overnachten. Een hostel, die daar ook vaak Dorm wordt genoemd is een slaapzaal en kost gemiddeld €17,- per nacht. Wil je echter een beetje privacy en een eigen kamer boeken, dan kost je dat gemiddeld €25,- per nacht. Een tweepersoonskamer in een hostel boek je voor minimaal €30,- per nacht en een tweepersoonskamer in een budgethotel, begint bij zo’n €40,- per nacht. Wil je nog iets meer luxe, dan ga je al snel richting de €50,- per nacht. Een camping kost tussen de €10,- en €35,- per nacht en dat is dan afhankelijk van de plek en het voertuig.

Budget per dag

Het is dus lastig om een dag budget te noemen, aangezien je iedere keer weer op een andere manier kan en waarschijnlijk ook zal gaan overnachten. Globaal kun je wel stellen dat je voor €30,- per nacht in een budget hotel zou kunnen overnachten en als je met een camper reist zou je €15,- per dag inclusief de stroom aan kunnen houden.

Eten en drinken

Uit eten gaan is lekker en gezellig, maar ook duur en onnodig. Als je de kosten wil drukken, kan je beter gewoon je boodschappen halen, wat overigens net zo duur is als in ons eigen landje, en dan je maaltijden zelf maken. In hostels hebben ze tenslotte gewoon een keuken waar je terecht kan en als je gaat kamperen is dat ook prima te doen.

Als je toch uit wil gaan eten, moet je rekenen dat je tussen de €15,- en €25,- per persoon kwijt bent en een maaltijd zelf maken kost je misschien net €5,-. Fastfood bij de bekende ketens kost je ongeveer €10,-.

Kosten voor je vervoer

Vervoer zal waarschijnlijk je grootste kostenpost zijn. Je bent al snel tussen de €25,- en €60,- per dag kwijt als je een auto wil gaan huren en als je een auto wil kopen, moet je rekenen op minstens €1.000,-. Een camper huren gaat al snel richting de €85,- en als je een camper wil kopen koste je dat ongeveer €2.500,- voor een simpele camper.

Wat de kosten voor vervoer zijn is dus wederom afhankelijk van de manier waarop jij wilt reizen. We willen je wel de tip meegeven dat als je van plan bent om langer dan vier weken in Nieuw-Zeeland rond te reizen, dat je dan beter een auto of camper kan kopen met een buy-back garantie. Dat is dan uiteindelijk goedkoper dan een auto of camper huren en zelfs goedkoper dan een buspas.

Kosten voor je activiteiten

In verhouding zijn de activiteiten in Nieuw-Zeeland niet echt goedkoop. Nieuw-Zeeland is een land voor natuurliefhebbers en actieve vakanties. Een paar voorbeelden zijn bijvoorbeeld de glowworm caves bezoeken, duiken, mountainbiken, wandelen, gletsjers beklimmen, skydiven enzovoorts. Er is dus genoeg te doen, maar de kosten zijn echt niet mis. Om je een paar voorbeelden te geven, met een jetboot mee koste je tussen de €25,- en €70,-, walvissen kijken is ongeveer €85,- en bungy jumpen kost je tussen de €85,- en €165,-.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments