Israël

Rondreis Israël 2024 boeken?

Een rondreis of groepsrondreis Israël 2024 boeken? In kader van een christelijke vakantie? Of in kader van een avontuurlijke vakantie, stedentrip of Bijbelse reis? Israël heeft de vakantieganger die van avontuurlijke reizen houdt met historie, heel wat te bieden.

Waarom rondreis Israël boeken?

Israël is een bestemming die bij heel wat mensen op de bucketlist is terug te vinden. Er zijn behoorlijk wat goede redenen om een reis naar dit bijzondere land te ondernemen. In eerste instantie is er natuurlijk het moderne Tel Aviv, maar wat ook te denken van het tot de verbeelding sprekende Jeruzalem? Niet alleen de enorme culturele rijkdom van dit land is een belangrijke troef waarover ze beschikt. Wat namelijk bovendien ook te denken van het heerlijke klimaat? Bovendien is het ook nog eens zo dat het ondernemen van een rondreis doorheen Israël zowel op praktisch als op financieel vlak heel wat toegankelijker is dan veel mensen denken. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Wil je niet alleen graag een interessante reisroute ontdekken voor je rondreis, maar zou je ook graag enkele interessante tips willen krijgen? Dat is allemaal mogelijk hier op deze pagina!

Israël, een vakantiebestemming dichter bij huis dan je denkt

Er bestaan nog altijd best wat misverstanden met betrekking tot het ondernemen van een rondreis doorheen Israël. In eerste instantie is het dan ook zo dat Israël helemaal niet zo ver van huis is terug te vinden als veel mensen vermoeden. De vluchtduur bedraagt dan ook slechts vier tot vier en een half uur. Wel moet je er rekening mee houden dat Israël niet het hele jaar door een zonnige vakantiebestemming is. Tijdens de wintermaanden kan het hier dan ook behoorlijk koud worden. Niet alleen kan je voor je reis doorheen Israël rekenen op een onverwachts korte vluchtduur, daarnaast is het ook nog eens zo dat het prijskaartje van je vliegticket best goed mee zal vallen. Met een luchtvaartmaatschappij als EasyJet of bijvoorbeeld Transavia vlieg je namelijk naar dit bijzondere land voor een prijs van minder dan 100 euro. Vliegen kan zowel vanaf de luchthavens van Amsterdam als Eindhoven. De luchthavens van bestemming in Israël zijn Tel Aviv en Ovda.

Tel Aviv, een verrassend moderne start van je rondreis

Voor de meeste reizigers geldt dat ze zullen landen op de luchthaven van Tel Aviv. Dit zorgt er voor dat je wellicht deze stad als eerste wil gaan bezoeken. Voor veel reizigers is de eerste kennismaking met Israël er eentje die wat wrang aanvoelt. Het is immers zo dat je op de luchthaven niet zelden flink kan worden ondervraagd. Met een beetje geluk ben je na ongeveer een half uurtje buiten de luchthaven en kan de vakantie echt beginnen. Indien je, je eerste dagen in deze moderne metropool door gaat brengen zal het meteen opvallen dat het prijsniveau van de accommodaties hier ontzettend hoog ligt. In ieder geval zijn deze accommodaties veruit de duurste van het hele land.

Ga je verblijven in een eenvoudige tweepersoonskamer? Dan ben je daarvoor dan ook al snel meer dan 100 euro kwijt. Dit is voor alle duidelijkheid exclusief de prijs van het ontbijt. Ga je de stad ontdekken? Dan kan je dat prima doen met de fiets. Er worden ook verschillende begeleide fietstours aangeboden aan toeristen. Vergeet ook zeker niet om hier even een bezoek te brengen aan de Joodse wijk Neve Tzedek. Deze bevindt zich net buiten Jaffa.

Het authentieke en sfeervolle Jeruzalem

Wanneer je, je rondreis doorheen Israël bent begonnen in Tel Aviv is de kans groot dat er je een behoorlijke schok te wachten staat wanneer je ze vervolgt door een bezoek te brengen aan het tot de verbeelding sprekende Jeruzalem. Het is mogelijk om vanuit Tel Aviv gewoon eenvoudig de bus te nemen naar deze stad. Daar waar voor Tel Aviv geldt dat ze ontzettend hip en bovendien ook vernieuwend aanvoelt moet het gezegd dat Jeruzalem barst van de authenticiteit. Je vindt hier overigens ook een prima toeristische infrastructuur terug bestaande uit zowel wat duurdere hotels als voordelige, maar prima hostels. Het merendeel van de accommodaties bieden hier veilige tours aan waarmee je de stad en al haar schoonheden kan ontdekken.

Een uitstekende keuze om een goede indruk te krijgen van Jeruzalem is het boeken van de zogenaamde Holy City Tour. Dit is beslist de bekendste tour die je hier kan ondernemen. Je dient er wel rekening mee te houden dat een bezoek aan alle plaatsen niet kan worden gegarandeerd. Dit dus ook niet wanneer je zo’n tour boekt. Op het ogenblik dat het bijvoorbeeld erg druk is op de Tempelberg wordt er voor gekozen om deze locatie uit je schema te schrappen. Dit gebeurt vaker dan je mogelijks op het eerste zicht zou vermoeden. Dit is ongetwijfeld grotendeels het gevolg van het feit dat de Tempelberg slechts twee keer per dag wordt open gesteld. Wil je ze graag bezoeken? Zorg er dan sowieso voor dat je ruimschoots voor de opening aanwezig bent. Slaag je daar niet in? Dan is de kans dat je toegang zal krijgen echt bijzonder klein.

Werken en reizen in Israël

Met name christelijke jongeren boeken vaak een werk en vakantie in Israël. Werken en reizen in Israël, het is goed te combineren. Wel is het werk meestal alleen tegen kost en inwoning. Het is wel een manier om cultuur te snuiven en kennis te maken met de bevolking van het echte Israël.

Tip voor een dagtrip vanuit Jeruzalem

Meer dan waarschijnlijk zal je er voor kiezen om verschillende dagen te verblijven in Jeruzalem. Deze stad en haar ontzettend rijke cultuur heeft dan ook meer dan voldoende moois te bieden om je verschillende dagen zoet te houden. Heb je het wel even gezien in de Heilige Stad? Dan hebben we ook nog een interessante dagtrip voor jou. Voor veel mensen geldt dat ze graag tijdens hun rondreis doorheen Israël ook een bezoek willen brengen aan de Dode Zee. Dat is zeker mogelijk.

Je zou er op dit vlak perfect voor kunnen kiezen om vanuit Jeruzalem een dagtrip te maken naar Masada, Ein Gedi en tot slot… jawel, de Dode Zee. In het bijzonder de rotsvesting Masada staat er om bekend bij veel toeristen ontzettend goed in de smaak te vallen. Sterker nog, velen hebben het beschreven als één van de absolute hoogtepunten van hun vakantie. Je kan dit complex bereiken door zelf te klimmen of door de kabelbaan te nemen. Eenmaal boven aangekomen heb je een uitstekend uitzicht op niet alleen de Dode Zee, maar ook op Jordanië welke aan de andere kant is gelegen. Dit is zeker een aanrader om een dagtrip vanuit Jeruzalem te ondernemen.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments