De perfecte tips voor een onvergetelijke rondreis door Nepal

Nepal is een prachtige vakantiebestemming die bij de meeste reizigers een onvergetelijke indruk nalaat. Tijdens een rondreis doorheen dit bijzondere land zal je sowieso geconfronteerd worden met heel wat uiteenlopende indrukken. Het contrast tussen het chaotische Kathmandu en bijvoorbeeld de bergachtige gebieden van de Himalaya kan haast niet groter zijn. Nepal is een bijzonder gevarieerd land wat er voor zorgt dat elke vakantieganger hier een uitstekende tijd kan beleven. Ben jij ook van plan om dit geweldige land te gaan ontdekken, maar kan je nog wel een aantal interessante tips voor jouw rondreis gebruiken? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Kathmandu, de startbestemming voor jouw rondreis

Het starten van je rondreis doe je eigenlijk sowieso in de hoofdstad van Nepal, namelijk Kathmandu. Voor het merendeel van de toeristen geldt dat ze over een verblijf beschikken in de wijk Thamel. Je treft hier dan ook niet alleen heel wat leuke eettentjes aan, daarnaast kan je hier de leukste souvenirs kopen, etc. Ben je van plan om een trekking te gaan ondernemen tijdens je vakantie? Dan kan je daar hier alle verschillende benodigdheden voor kopen. Eén van de absolute top bezienswaardigheden die je niet over het hoofd mag zien tijdens je verblijf in de Nepalese hoofdstad is ongetwijfeld de ‘Monkey Temple’. Het betreft hier een tempel die haar naam dankt aan de vele aapjes die je hier aantreft. Ook een bezoek aan de Pashupatinath tempel is zeker iets wat je niet over het hoofd mag zien tijdens jouw verblijf in Kathmandu. Van hieruit wordt het overigens ook aangeraden om even een uitstap te maken naar de gelijknamige vallei. In deze vallei zijn diverse steden terug te vinden die je eveneens een mooie inkijk bieden in de typisch Nepalese cultuur. Enkele absolute aanraders op dit vlak zijn Bhaktapur en Patan.

Breng een bezoek aan het Chitwan National Park

Vanuit Kathmandu gaat het voor heel wat mensen die graag een rondreis willen ondernemen richting het Chitwan National Park. Dit is waarschijnlijk de eerste “echte” langdurige rit die je gaat maken tijdens je vakantie. Voor veel mensen is dit even schrikken. De afstanden die je gaat overbruggen vallen eigenlijk best wel mee. Het probleem dat zich stelt heeft vooral betrekking tot de slechte staat van de wegen. Je doet er goed aan om er rekening mee te houden dat de rit van Kathmandu naar het Chitwan National Park zonder probleem zo’n slordige zeven uren tijd in beslag kan nemen. Tijdens een bezoek aan dit park maak je kennis met heel wat wildlife. Wil je graag deelnemen aan één van de vele activiteiten die hier worden georganiseerd? Dan kan je daar doorgaans eenvoudig voor terecht bij de lodge waarin je zal verblijven.

Een stukje pure ontspanning in Pokhara

Vanuit Chitwan heb je verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om zelf door te reizen of je kan eenvoudig de bus nemen naar Pokhara. Dit is een absolute verademing in vergelijking met de hectiek van Kathmandu. De sfeer die hier hangt is werkelijk ongelofelijk fijn en ontspannend. Je kan hier lekker eten in één van de vele gezellige restaurantjes en bovendien tref je hier ook veel bars aan waar je kennis kan maken met andere reizigers. Een absolute aanrader is een bezoek brengen aan het Phewa meer. Hier kan je gewoon even alle stress en zorgen van je af laten glijden. Daarnaast is ook een bezoek aan het World Peace Pagode brengen een aanrader. Let wel op, het is een behoorlijke opdracht om de klim te maken naar de pagode. Toch moet het gezegd dat het uitzicht dat zich dan ontvouwt deze zware klim meer dan waard maakt.

De Poon Hill trekking, de meest populaire trekking van Nepal

Trekkings zijn in Nepal ongelofelijk populair. Eén van de meest populaire en tevens eigenlijk ook beste trekkings van heel Nepal is de zogenaamde ‘Poon Hill trekking’. In principe duurt deze trekking zo’n vier à vijf dagen. Er zijn mensen die ze in drie dagen doen, maar de kans is groot dat je dan voor de rest van je vakantie wordt geconfronteerd met stevige spierpijnen… niet meteen de bedoeling uiteraard. Je kan ervoor kiezen om deze trekking alleen te doen, maar het is ook mogelijk om ze te boeken met een gids en dragers. Ben je van plan om een dergelijke trekking te gaan ondernemen? Dan kan het wenselijk zijn om dit op voorhand te boeken. Zo heb je ook voldoende tijd om even de verschillende mogelijkheden te doorlopen zonder dat je daarvoor tijd tijdens je vakantie moet opofferen. Hoe dan ook, deelnemen aan een trekking zoals ‘Poon Hill’ is een absolute aanrader om te doen tijdens elke vakantie in het prachtige Nepal!

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments