Mexico: Yucatan & Quintana Roo highlights

Mexico is een prachtig land dat elk jaar opnieuw door heel wat toeristen wordt bezocht. Tijdens een bezoek aan dit land zal je kunnen vaststellen dat er verschillende locaties of regio’s extra bezienswaardig zijn. Dat is ook in te plannen als je een all inclusive Mexico hebt geboekt. In eerste instantie gaat het hierbij dan uiteraard om het schiereiland Yucatan. Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat deze plaats hoog op het verlanglijstje van velen staat. Dat is echter niet alles. Wist je namelijk dat ook Quintana Roo heel wat prachtige plaatsen en interessante bezienswaardigheden herbergt? Zou je hier graag meer over willen ontdekken? Dat kan! We laten je in dit blogartikel dan ook graag kennismaken met de highlights van deze plaatsen.

Een indrukwekkend wereldwonder ontdekken in Yucatan

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van niet alleen het schiereiland Yucatan, maar van heel Mexico luistert naar de naam ‘Chichén Itzá’. Het betreft hier een eeuwenoude Maya-stad die inmiddels werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze hoort bovendien bij de zeven wereldwonderen. Ten tijde van de Maya’s was Chichén Itzá één van de belangrijkste steden. Ondanks het feit dat deze locatie door de jaren heen natuurlijk behoorlijk toeristisch is geworden moet het gezegd dat je ze toch absoluut niet mag overslaan. Wil je deze plaats ten volle kunnen ervaren en waarderen? Dan is het zeker de moeite waard om er voor te kiezen om een gids in te huren. Het verhaal achter deze stad en de prachtige piramide zorgt er namelijk voor dat het geheel nog meer indruk zal maken.

de ruïnes van de Chichen Itza

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in Mexico

Lekker zwemmen in één van de vele cenotes van Yucatan

Ongetwijfeld één van de meest bijzondere dingen die je kan doen in Yucatan is zwemmen in een zogenaamde cenote. Dit is een moeilijk woord voor een waterpoel of een watergrot. Je kan hier een verfrissende duik nemen in heerlijk, zoet water. Voor de Maya’s waren deze grotten een heilige plaats omdat ze het zagen als een ingang naar de onderwereld. Een leuke cenote om te ontdekken valt perfect te combineren met een bezoek aan Chichén Itzá. Het gaat hierbij dan om de Ik-Kil cenote. In ieder geval is dit zeker iets wat je niet over het hoofd mag zien om te doen.

cenote Mexico

De ultieme strandbeleving ervaar je in Tulum

Ondanks het feit dat Yucatan op cultureel vlak ongelofelijk veel moois voor jou in petto heeft zal je ongetwijfeld ook de nodige tijd willen voorzien om gewoon even lekker te ontspannen. Dat is mogelijk in de plaats Tulum. Heel wat toeristen zijn het er dan ook over eens dat deze met recht en rede kan worden bestempeld als de ultieme strandbestemming van Yucatan. Ze mag dan wel toeristisch zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld Cancun en Playa Del Carmen is ze werkelijk veel minder druk. Je treft hier niet alleen verschillende kleinschalige hotels aan om in te verblijven, bovendien kan je hier ook heerlijk tot rust komen in één van de verschillende bungalows die zich aan de zee bevinden. In ieder geval, wanneer je tijdens jouw vakantie in Yucatan in Mexico ook even lekker wil vertoeven op een strand is Tulum zonder ook maar enige twijfel het overwegen waard.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in Tulum

strand bij Tulum in Mexico

Welke andere highlights heeft Quintana Roo?

Door de jaren heen is de populariteit van de Mexicaanse staat Quintana Roo aanzienlijk toegenomen. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat ze volledig is terug te vinden op het schiereiland Yucatan. In tegenstelling tot de staat Yucatan is het zo dat Quintana Roo vooral bekend staat als bestemming om te ontspannen. Dat is ook niet zo vreemd. In deze staat zijn namelijk populaire badplaatsen terug te vinden als Cancun evenals Playa del Carmen. Bovendien is het zo dat ook het eiland Cozumel toebehoort aan deze staat. Betekent dit dat je als cultuurliefhebber deze staat maar gewoon moet overslaan? Dat nu ook weer niet. Vergis je namelijk niet, er zijn ook hier verschillende prachtige en zeer interessante Maya ruïnesteden terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Cobá;
  • Kohunlich;
  • Tulum;

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in Mexico

Cenote Carwash Mexico

Naast bovenstaande historisch belangrijke plaatsen kunnen ook de natuurliefhebbers hier ongetwijfeld hun hart ophalen. Dat is het gevolg van het feit dat je hier ook het prachtige natuurreservaat Sian Ka’an terug kan vinden. Ben jij dus met andere woorden iemand die er wel van houdt om tijdens zijn of haar vakantie even lekker te vertoeven in een zeer mooie, natuurlijke omgeving? Ook in dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om de highlights van de Mexicaanse staat in jouw reisschema op te nemen. Eén ding staat in ieder geval vast, zowel Yucatan als Quintana Roo zijn twee fantastische bestemmingen in Mexico die je eens bezocht moet hebben!

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments