All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief.

Rondreis China boeken? Kijk eens naar de mogelijkheden een all inclusive vakantie China te boeken.
Geheel verzorgd met alles erop en er aan.

Waarom kiezen voor een all inclusive vakantie China?

China is een ontzettend groot land met een rijke geschiedenis. Het land ligt in Azië en staat natuurlijk bekend om de Chinese Muur, maar daarnaast heeft het land grote gebergtegordels, steppen en woestijnen. Naast de prachtige natuurgebieden dat China heeft, zijn er ook mega metropolen te vinden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Hong Kong. Het land heeft ook vele bezienswaardigheden zoals het Chimelong Safari Park, de Big Buddha Tempel, de Nishan tempel en het Qin Museum Terracottaleger. Wat je ook maar wilt doen, tijdens je all inclusive vakantie naar China kun je het ongetwijfeld doen. Het land biedt namelijk extreem veel diversiteit zodat het voor iedereen wel iets leuks in petto heeft. Een keer heel iets anders dan de Westerse wereld? Kies dan voor een all inclusive vakantie naar China en ontdek zelf hoe het gaat aan de andere kant van de wereld.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Op all incusive vakantie naar China

China, of Volksrepubliek China zoals het officieel heet, is een land dat ligt in Oost-Azië. China heeft een gecentraliseerd en autoritair bestuur met een eenpartijstelsel en communistische staatsinrichting. Wel heeft het een semi-vrije markt en sterk geïndustrialiseerde en zeer snel groeiende economie. De hoofdstad van het land is Beijing (Peking) en de grootste stad van China is Shanghai. Er liggen maar liefst 102 miljoenensteden in Volksrepubliek China. Het is verdeeld in 23 provincies, vijf autonome regio’s, vier stadsprovincies en twee speciale bestuurlijke regio’s.

China heeft een bevolking van net iets meer dan 1,4 miljard. Hiermee is het land qua inwoners het grootste land ter wereld en staat het voor India. Daarnaast is het land vierde qua oppervlakte met 9.596.961 km² (na Rusland, Canada en de Verenigde Staten).

verboden stad China

Er zijn verschillende landschappen in China, met hoge gebergtes als de Himalaya en de Tian Shan en de Gobi-woestijnen in het westen en plateauland en vruchtbare vlaktes in het oosten van het land. In het noorden grenst China aan Rusland en Mongolië, in het oosten aan Noord-Korea, in het westen liggen Afghanistan, Kirgizië, Kazachstan, Tadzjikistan en Pakistan. En in het zuiden is het begrensd aan India, Bhutan, Nepal, Myanmar, Vietnam en Laos. China heeft een kustlijn van wel 6400 km aan het oosten en zuiden, deze grenst aan de Zuid-Chinese Zee, de Oost-Chinese Zee en de Gele Zee.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Klimaat op China

China is een enorm land, daarom heeft het te maken met een groot aantal klimaatsoorten. Ook staat het bekend om de extreme weersomstandigheden die er met regelmaat voorkomen. Zo zorgen orkanen, overstromingen, zandstormen, zware hagel, extreme hitte en serieuze vorst ervoor dat China meerdere keren elk jaar op het internationale nieuws komt.

Daarnaast is China het enige land ter wereld waarnaar een klimaat classificatie vernoemd is, namelijk het chinaklimaat. Volgens de klimaatclassificatie van Köppen is het een gematigd klimaat met natte zomers en staat het bekend als het Cw-klimaat. Een klimaat wordt ook wel het chinaklimaat genoemd wanneer de natste maand in de zomer minstens gemiddeld tien keer zoveel neerslag heeft als de meest droge maand in de winterperiode. Én zoals alle andere gematigde klimaten moet de gemiddeld maandtemperatuur van de koudste maand tussen de -3 graden en 18 graden liggen en het moet minstens één maand in het jaar gemiddeld 10 graden Celsius of warmer zijn.

Het chinaklimaat komt echter niet in heel het land voor: zo heeft minder dan de helft van China dit klimaat. In India, Brazilië, Paraguay, een aantal andere landen in Latijns-Amerika en het zuiden van Afrika heerst er ook het chinaklimaat.

Dus je kunt niet echt spreken over het klimaat van China, maar eerder de verschillende klimaten in China. Zo kan het in het oosten in de zomer flink regenen terwijl er in het westen een langdurige droogte is. Daarnaast kunnen de temperaturen ook heel erg van elkaar afliggen. Verschillen van enkele tientallen graden zijn mogelijk zowel in de winter als in de zomer. Het woestijnklimaat in het noorden zorgt in de wintermaanden voor flinke kou (rond de -30 graden Celsius) en in de zomer kan het hier gemakkelijk tussen de 30 en 40 graden Celsius worden.

landbouw in China

Bezienswaardigheden in China

Tijdens je rondreis China en all inclusive vakantie, wilt je natuurlijk wel wat zien en beleven! Dat kan.
We beginnen de bezienswaardigheden in China natuurlijk met de meest bekende, namelijk de Chinese Muur. Deze extreem lange muur werd tijdens de zevende eeuw gebouwd als militaire verdedigingsmuur. De muur die door beboste heuvels gaat, heeft ook delen die veel ouder zijn dan de zevende eeuw. De eerste keizer van Qin Shi Huang gaf de opdracht voor de bouw. Door alle jaren heen is er veel bijgebouwd en ook herbouwd, dit gebeurde met name tijdens de Ming Dynastie en later tijdens de Qin Dynastie. De Chinese Muur is onderdeel van de zeven wereldwonderen en maakt ook sinds 1987 deel uit van UNESCO’s werelderfgoederen.

Door de Ming en Qin dynastie zijn er een hoop waardevolle archeologische bevindingen achtergelaten in China. Zoals de Verboden Stad; gelegen in de stad Beijing, deze stad bestaat uit diverse paleizen, paviljoenen en tempels en deze vormen samen een klein stadje. In de binnenhof van de Verboden Stad verbleef de regerende keizer en in het buitenhof verblijf zijn hofhouding. Tegenwoordig is de stad een serieuze toeristische trekpleister. ‘Hall of Supreme Harmony’ is het grootste houten bouwwerk en staat in het midden van de Verboden Stad.

De eerste keizer Qin Shi Huangdi heeft een speciale rustplaats gekregen in China. Het mausoleum van de keizer werd in de omgeving van Xianyan (of Xi’an) gebouwd tussen de heuvels. Deze bestond uit paleizen, tempels en ontzettend veel grafgeschenken. Wat toch wel de meest indrukwekkende en opvallende geschenken is die de keizer heeft gekregen is het terracottaleger. Dit leger heeft honderden jaren lang onder een dikke laag zand gelegen en sinds 1974 werden de ongeveer 8.000 sculpturen van soldaten en paarden openbaar gemaakt. De sculpturen waren tussen de 1.60 en 1.80 meter hoog en geven een zeer indrukwekkend beeld.

Terracottaleger China

De sfeervolle stad Hong Kong is een walhalla voor liefhebbers van moderne architectuur, uitbundige neonreclames, groot winkelcentra en hippe uitgaansgelegenheden. Maar ook de prachtige natuur, vele stranden, mooie eilanden en het geweldige eten. In de stad zelf zijn er vele wolkenkrabbers, echter ligt ‘the Peak’ (hoogste punt) op 552 meter bij Victoria Peak. Het uitzicht vanaf hier is werkelijk prachtig. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Hong Kong zijn: Harbour City, Nathan Road, Big Buddha bij het Po Lin klooster, Ocean Park, Temple Street Market en het strand bij Repulse Bay.

Datong is een stad, deels opgebouwd in etalages. Het meest indrukwekkende en opvallende bouwwerk is de Xuan Kong Temple. De tempel hangt tegen de berg Mount Heng aan en wordt ook wel ‘the Hanging Temple’ genoemd. Het is de enige tempel ter wereld waar drie religies worden aanhangt, namelijk het confucianisme, boeddhisme en het taoïsme. Daarnaast zijn er in Datong ook andere unieke bezienswaardigheden te vinden namelijk: de Huayan en Shanhua Temple, de Nine-Dragon Wall en de boeddhistische grotten van Yungang.

stad China oud en nieuw

Waarom kiezen voor China als all inclusive vakantiebestemming?

Het maakt niet uit waarvoor je naar China gaat op vakantie, de mogelijkheden zijn er eindeloos. Zo kun je op culturele tour gaan, hiken of de prachtige natuur ontdekken. Het land heeft alles in petto om de ideale vakantie te worden en je kunt jouw vakantie zelf invullen hoe jij dat het liefst hebt. Je kunt bijvoorbeeld rustig varen tussen de floating markets van Beijing of fietsen over de indrukwekkende Chinese Muur, maar ook winkelen in de grote winkelcentra en heerlijk eten. Ben je meer van avontuurlijke vakanties? Dan kun je ook gaan skydiven of parachutespringen. Waar je ook voor kiest, China is simpelweg een prachtig vakantieland. Alle all inclusive hotels en resorts hebben vanuit de receptie een groot aanbod aan activiteiten liggen waar jij en je gezin aan kunnen deelnemen. Over boodschappen doen en koken hoef je in ieder geval niet druk te maken, alles zit namelijk al bij de prijs inbegrepen. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van de Kantonese keuken en genieten van jouw welverdiende vakantie.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Djoser

Eten en drinken in China tijdens je all inclusive vakantie

De Chinese keuken is zeer gevarieerd en kent ook veel ‘buitengewone’ lekkernijen. Zo is kenmerkende dat alles wat etbaar is, daadwerkelijk gegeten wordt. Het eten wordt bereid op hoog vuur dus het is meestal veilig om te eten. Varkensvlees wordt veel gebruikt in China, op menukaart staat dan meat (rou). Halal eten of vegetarisch is vaak wat lastiger om te krijgen.

Het eten in China doe je met stokjes, wat in principe niet heel moeilijk is. Alle gerechten zijn zo klaargemaakt dat je aan tafel niks meer hoeft te snijden. Ook mag je slurpen, dit is een teken dat je geniet van het eten. Het is niet erg als je knoeit aan tafel omdat je het eten met stokjes nog niet zo goed onder de knie hebt. Als dit gebeurt moet je het gewoon laten liggen, het is namelijk niet zo hygiënisch om het dan weer op te pakken. Daarnaast kun je ook graatjes en botjes op de grond of op tafel gooien. De eetstokjes krijg je bij elke eetgelegenheid, dus ook bij de allerkleinste straattentjes. Wil je toch een beetje rekening houden met het milieu? Neem dan je eigen stokjes of eventueel bestek mee.

chengdu eten China

Thee

De Chinezen houden echt van thee drinken en nemen dan ook hun thee in eigen glazen potten met deksel overal mee naar toe. Bijvoorbeeld naar hun werk maar ook als ze op reis gaan. Thuis doet men er een bodempje van theebladeren in, hier wordt dan de hele dag gekookt water bij ingeschonken. Ze houden het meeste van groene thee en de Chinezen drinken de thee zonder melk of suiker. Gekookt water wordt bijna overal aangeboden in het land. Men drinkt minder koffie en het is dan ook niet zo populair, wel vind je in steden koffiebars zoals Starbucks en Pacific Coffee Company. Bier is wel overal te verkrijgen, dit wordt meestal verkocht in flessen van 0,6 liter.

Kiezen voor een all inclusive vakantie China

De ultieme vakantie begint natuurlijk al met een goede prijs. Gelukkig hoef je je daar niet druk om te maken, al onze vakanties naar China zijn namelijk all inclusive! Zo kun je na aankomst vrijwel de hele dag je portemonnee in het kluisje laten liggen (behalve als je buiten het hotel gaat natuurlijk). Alles zit namelijk bij de prijs in; vlucht, hotel en eten en drinken de hele dag door! Daardoor weet je van te voren al waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Twijfel dus niet langer en kies nu nog voor een all inclusive vakantie China.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij Sawadee

Boek nu je all inclusive vakantie China

China is bij uitstek een van die landen waar je minimaal één keer in je leven geweest moet zijn. Het is namelijk een prachtig land met enorm veel diversiteit. Van de sfeervolle steden vol tuk tuks en bedrijven tot de rustige dorpjes op het platteland. Van de geweldige natuur tot de vele unieke bezienswaardigheden zoals de tempels en begravingen vanuit de Qin dynastie tijd. Bij aankomst op het vliegveld zal je al met open armen en een glimlach worden ontvangen door je persoonlijke chauffeur. Deze zal je naar jouw verblijf brengen en tijdens de rit alvast vertellen over de vele bezienswaardigheden die je moet gaan bezoeken. Boek nu je all inclusive vakantie China en zie met eigen ogen wat dit geweldige land te bieden heeft!

vakantieresort China

Welke luxe hotels in China bieden all inclusive arrangementen?
In China heb je ontzettend veel mogelijkheden voor een geweldige all inclusive vakantie. Door het hele land heen worden vele all inclusive arrangementen aangeboden. Alle vluchten en hotels zijn makkelijk te boeken via TUI, Sunweb en PrijsVrij. Om je alvast te helpen met jouw keuze, hebben we diverse aanbiedingen voor jou op een rijtje gezet. Wij wensen je alvast een zeer fijne vakantie!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Popular Categories

Comments