Tanzania

Afrika beschikt over een uniek karakter. Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens een bezoek aan één van de Afrikaanse landen verliefd worden op het continent en die liefde nooit meer verliezen. Eén van de landen in Afrika die hoog bovenaan de verlanglijst staat van heel wat mensen is natuurlijk Tanzania. Je treft hier dan ook niet alleen eindeloze vlaktes en heel wat wilde dieren aan, daarnaast staat dit land er om bekend je de echte Afrikaanse beleving aan den lijve te laten ondervinden. Ben jij ook wel te vinden voor een rondreis door Tanzania en zou je dan ook graag een leuke route willen ontdekken? Dat is precies wat we voor jou in petto hebben hier op deze pagina!

Het begin van jouw rondreis door Tanzania

Het startpunt van een rondreis door Tanzania ziet er in het merendeel van de gevallen eigenlijk min of meer hetzelfde uit. In eerste instantie vlieg je vanuit Nederland (met bijvoorbeeld KLM) naar Kilimanjaro Airport. Deze vlucht is merkelijk korter dan je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. De vlucht duurt dan ook ongeveer acht uur. Of je nu een begeleide rondreis hebt geboekt of je gewoon op eigen houtje dit prachtige land gaat verkennen, het is altijd de moeite waard om in eerste instantie halt te houden in het Tarangire National Park. Het betreft hier een smal park dat is terug te vinden op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Het park bevindt zich bovendien langs de rivier de Tarangire. De talrijke aanwezigheid van de bekende baobabbomen van enkele honderden jaren oud is één van de belangrijkste redenen waarom deze locatie tijdens een rondreis door Tanzania eigenlijk nooit wordt overgeslagen.

Mto wa Mbu, stopplaats onderweg naar het Lake Manyara National Park

Van het Tarangire National Park zal je reis zich waarschijnlijk verder zetten richting het Lake Manyara National Park. Wanneer je deze route volgt zal je op een zeker ogenblik langs het dorpje met de naam Mto wa Mbu rijden. Het is beslist de moeite waard om hier even halt te houden. Je kan hier niet alleen kennismaken met de plaatselijke bevolking, daarnaast kan je hier ook met een gids een wandeling maken door het interessante dorpje. Je ontdekt tijdens deze wandeling niet alleen meer over de lokale bevolking op zich, maar ook over het verbouwen van de rijst en de manier waarop de verschillende houtsoorten hier worden bewerkt.
Het Lake Manyara National Park is terug te vinden in een kloof van de zogenaamde Great Rift Valley. Dit is meteen een compleet ander stukje Tanzania. Je krijgt hier dan ook vanaf de eerste minuut het idee dat je in de jungle terecht bent gekomen. Het meer dat deel uitmaakt van dit nationaal park (en eigenlijk ook de belangrijkste trekpleister vormt) is vooral populair omwille van de grote hoeveelheden nijlpaarden, flamingo’s en buffalo’s die je hier aantreft. Ook de duizenden pelikanen die hier steevast zijn terug te vinden maken het geheel een indrukwekkend plaatje om te aanschouwen. Zeker en vast de moeite waard om even halt te houden dus.

Het unieke ecosysteem van de Ngorongoro Krater

Er zijn tijdens een rondreis door Tanzania wel meer bijzondere locaties die je gaat bezoeken, maar toch is de Ngorongoro Krater met recht en rede één van de populairste plaatsen om halt te houden. Vanuit Lake Manyara is het dan ook de moeite waard om de reis verder te zetten richting Karatu. Deze vormt de meest optimale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Ngorongoro Krater. Deze krater ontstond in een ver verleden als gevolg van een vulkanische explosie. Op vandaag is dit de plaats in Tanzania waar de meeste dieren per vierkante meter leven. Niet alleen de beslotenheid, maar ook de vruchtbaarheid en vooral de continue aanwezigheid van voedsel zorgen er voor dat de leeuwen hier nog indrukwekkender lijken (en zijn) dan in de rest van Afrika het geval is. Wil je graag de Big Five spotten tijdens je rondreis door Tanzania? Dan is dit gegarandeerd de beste plaats om dit te kunnen doen!

Andere aanraders voor jouw rondreis door Tanzania

De bovenstaande plaatsen mag je tijdens een rondreis door Tanzania beslist niet over het hoofd zien. Het spreekt echter voor zich dat er nog heel wat meer andere plaatsen ook zijn om te bezoeken. Ook de volgende plaatsen zijn dan ook de moeite waard om in je reisroute te verwerken:
• Het Ndutu gebied dat bekend staat om haar katachtigen;
• Centraal Serengeti, een uitstekend gebied voor een safari;
• Oost Serengeti welke ooit minder dan 20 jaar voor het publiek werd afgesloten;
Zit jouw rondreis door Tanzania er na bovenstaande allemaal te hebben bezocht op? Heb je echter nog helemaal geen zin om terug huiswaarts te vliegen? Dan kan je ook nog een bezoekje aan Zanzibar overwegen. Het tropische Zanzibar is een geliefkoosde eindbestemming voor een rondreis door Tanzania omdat je hier werkelijk even heerlijk kan ontspannen. Ga je nog even gewoon lekker ontspannen op het strand of zou je ook hier graag nog graag enkele leuke locaties willen bezoeken? In het laatste geval zouden we alvast willen aanraden om eens een excursie te maken naar het bijzondere Stone Town. Hoe het ook zij, nog even enkele dagen vertoeven op Zanzibar is ongetwijfeld een geweldige afsluiter van jouw rondreis door Tanzania.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments