Safari in Afrika: Paklijst en planningsgids

Het maken van een safari is voor veel mensen een groot avontuur. Afrika is natuurlijk het continent voor het maken van een safari. Je bagage pakken gaat echter wel wat anders dan als je op bijvoorbeeld strandvakantie gaat. Je moet namelijk nogal wat spullen meenemen die je anders wellicht zou thuislaten. Wij hebben voor jou een handige paklijst en planningslijst opgesteld zodat je niets vergeet en dus goed voorbereid op vakantie naar Afrika kunt gaan.

Kleding

Zoals waarschijnlijkheid bekend, is Afrika een warm continent. Het advies is om vooral luchtige, bij voorkeur katoenen kleding mee te nemen. Qua kleurstelling kan je het best voor rustige en neutrale kleurtinten als beige en groen kiezen. In de avond kan de temperatuur flink dalen en dan worden ook de muggen actief. Een lange broek en shirt met lange mouwen is dan heel praktisch. Heel handig zijn afritsbroeken. Misschien niet zo charmant maar op safari is er niemand die daarop let. Een vest of licht jack is wel prettig voor de momenten dat het kouder is. Neem ook niet te veel mee. Voor een safari van gemiddelde duur heb je aan 3 shorts, 5 shirts, 2 shorts met lange mouwen en 2 lange (afrits)broeken voldoende. Natuurlijk vul je dit aan met ondergoed en sokken. Een lichte regenjas kan handig zijn om mee te nemen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle safari reizen bij TUI

Goede schoenen

Wandelingen gaan meestal niet over geëffende paden. Goede, bij voorkeur hoge, wandelschoenen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ditzelfde geldt voor goede halfhoge katoenen sokken. Neem ook wat gemakkelijke schoenen en eventueel slippers mee.

wild kamperen in de natuur

Zwembroek, bikini, handdoek

Tijdens je safari maak je vaak in de vroege ochtend en namiddag een drive. In die periodes zijn de dieren namelijk het actiefst. Tussendoor heb je dus best veel tijd om te relaxen. Veel lodges hebben tegenwoordig een zwembad. Neem dus je zwembroek of bikini en een badhanddoek mee. Vergeet ook niet om een boek mee te nemen als je van lezen houdt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle safari reizen bij ANWB Reizen

Bescherming tegen de zon

Velen onderschatten de kracht van de Afrikaanse zon. Je bevindt je rond de evenaar. De zon is dus zeer krachtig. Ook tijdens een safari tocht in een open jeep of safari-VAN. Bescherm jezelf dus goed. Neem dus voldoende zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor. Een hoed of petje en natuurlijk een zonnebril moet je ook zeker meenemen.

zebras op de savanne

Vaccinatie, insectenspray en malariapillen

In de avonden worden de muggen actief. Wil je hier geen last van hebben is een goede insectenspray een absolute must. Afhankelijk van het gebied waar je heen reist, kan het ook nog eens een malariagebied zijn. Ook zal je in veel gevallen de nodige inentingen moeten krijgen. Informeer hiervoor bij je huisarts of lokale GGD of kijk op de site thuisvaccinatie.nl. Denk er ook aan dat, mocht je deze gebruiken, je voldoende medicijnen meeneemt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle safari reizen bij Sawadee

Toiletspullen

Neem voldoende toiletspullen naar wens mee. Handig is het om kleine verpakkingen te nemen.

Camera, extra batterij, memorycard en verrekijker

Tijdens je safari wil je natuurlijk zoveel mogelijk mooie foto’s maken. Het is dus heel handig om een extra geheugenkaart bij je te hebben. Ditzelfde geld voor de batterij. Je zult namelijk niet overal stroom hebben. Bedenk je ook dat je tijdens de safari niet altijd op korte afstand van de dieren komt. Een camera met een goede telelens geniet dan ook de voorkeur. Om dezelfde reden mag ook een verrekijker niet ontbreken. Zorg dat je een goede stoffen hoes voor je camera en verrekijker hebt. Zo bescherm je je spullen tegen het vele stof dat er tijdens je safaritocht is.

selfie actieve vakantie

Zaklamp

Veel lodges zijn gelegen bij drinkplaatsen van de dieren. In de avond zijn veel dieren nog actief. Als je in de avond nog een wandeling rond de lodge wilt maken is een zaklamp erg prettig.

Wereldstekker

Handig om bij je te hebben is een wereldstekker. Hier zijn verschillende uitvoeringen in te verkrijgen. Het handigste is een universele. Je hebt ze ook met USB-aansluitingen. Een powercube is heel handig om bij je te hebben. Zo heb je maar één wereldstekker nodig en heb je toch meerdere Nederlandse stopcontacten beschikbaar.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle safari reizen bij Djoser

Reisdocumenten, geldzaken en verzekering

Zorg dat je een geldig paspoort in je bezit hebt dat nog 6 maanden na je terugkeer geldig is. Controleer of een visum nodig hebt voor je reist. Stel je bankpas in op wereldgebruik. Veel ervan staan namelijk standaard ingesteld op Europa. Mocht je die nog niet hebben, regel dan een creditcard. Daarnaast is het handig om contant geld mee te nemen. Amerikaanse Dollars worden overal geaccepteerd. Zorg dat je een goede reisverzekering afsluit, let ook op de dekking voor eventuele dure apparatuur.

jeep safari

Planning

Een goede voorbereiding is het halve werk. Verdiep je dus goed in je bestemming, hoe het weer in je jouw reistijd is en welke zaken je moet regelen. Bekijk goed welke betaalmiddelen allemaal mogelijk en waar je contant geld kunt opnemen. Belangrijk is natuurlijk dat je tijdig je reisdocumenten controleert en tijdig regelt. Dit voorkomt problemen bij vertrek. Hetzelfde geld voor de benodigde vaccinaties en malariatabletten.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle safari reizen bij ANWB Reizen

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments