Rondreis Marokko – Route & Tips

Marokko is in een groot aantal verschillende opzichten een bijzondere (vakantie)bestemming. Voor dit land geldt dan ook dat het, het best kan worden omschreven als een smeltkroes van culturen. Het gaat hierbij dan concreet om de Arabische en de Afrikaanse culturen. Tijdens een rondreis doorheen dit bijzondere land worden al je zintuigen ongetwijfeld ten volle geprikkeld. Dit niet alleen door de culturele schatten die je er aantreft, maar ook door de lucht die overal aan een bepaalde kruidensoort doet denken. Tijdens een rondreis doorheen Marokko zal je hoe dan ook als reiziger ongelofelijk veel verschillende indrukken opdoen die je meer dan waarschijnlijk je hele leven bij zullen blijven. Zou jij graag een leuke reisroute willen ontdekken evenals een aantal interessante tips voor jouw eigen vakantie in dit bijzondere land? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Marrakesh, het beginpunt van jouw rondreis doorheen Marokko

De kans is ongelofelijk groot dat je er voor zal kiezen om jouw rondreis doorheen Marokko aan te vatten in het bijzondere Marrakesh. Het is zeker de moeite waard om hier één of meerdere dagen te vertoeven. In eerste instantie moet je even de tijd nemen om gewoon een eenvoudige wandeling te maken doorheen het labyrint van steegjes dat zich hier ontvouwt. Op deze manier ontdek je niet alleen tal van bijzondere plaatsjes, maar ook ongetwijfeld enkele geheime tuinen. Een absolute aanrader in Marrakesh is om een bezoek te brengen aan het prachtige park ‘Majorelletuin’. Hier komen verschillende invloeden samen van diverse Franse ontwerpers. Zeer bijzonder om te zien. Ook het Djemaa el Fna plein en natuurlijk ook de tuinen die zijn gelegen achter de Koutoubia moskee zijn absolute aanraders.

Op bezoek in het Hollywood van Marokko

Na één of twee dagen laat je meer dan waarschijnlijk Marrakesh achter je. Vervolgens kan je, je opmaken voor een route van zo’n 325 kilometer die je uiteindelijk mee zal voeren tot in de zogenaamde Dadès-vallei. Op je route ligt echter nog een zeer interessante bestemming. Deze plaats luistert naar de naam ‘Aït-Ben-Haddou’. Voor de filmliefhebbers onder ons zal het al snel duidelijk worden waarom deze locatie het ‘Hollywood van Marokko’ wordt genoemd. De stad vormde dan ook het decor voor tal van verschillende gerenommeerde films zoals bijvoorbeeld Gladiator, The Mummy en natuurlijk ook Prince of Persia. Niet alleen deze locatie is overigens een must voor filmliefhebbers. Dat geldt zeker ook voor Ouarzazate. Hier tref je immers de grootste filmstudio’s aan van niet alleen Marokko, maar ook zomaar even van de hele wereld!

De poort naar de Saharawoestijn

Wanneer je een rondreis maakt doorheen Marokko moet je opgewassen zijn tegen vaak niet zomaar warme, maar wel bloedhete temperaturen. De heetste plek van het hele land luistert naar de naam ‘Ouarzazate’. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er ook naar wordt verwezen als zijnde de toegangspoort tot de Saharawoestijn. Wanneer je hier enige tijd halt houdt moet je zeker ook even de moeite nemen om een bezoek te brengen aan de gigantische kasbah Taourirt. Dit is veruit het belangrijkste bouwwerk dat je hier aantreft. Hier kan je onder meer het statige paleis uit de negentiende eeuw bezoeken. Van hieruit heb je overigens ook een geweldig uitzicht op de omgeving.

Een bezoek aan de Dadèskloof

Eén van de misschien wel mooiste natuurlijke omgevingen van heel Marokko is de zogenaamde ‘Dadèskloof’. Om hier een bezoek aan te kunnen brengen kies je er bij voorkeur voor om vanuit Ouarzazate richting de plaats Tinghir te reizen. Hier tref je de zogenaamde Dadès-rivier aan die haar oorsprong vindt hoog in het Atlasgebergte. In het bijzonder een bezoek aan de zuidelijke kloven zijn een aanrader. Deze staat voornamelijk bekend omwille van de rozenteelt evenals om de palm- en amandelplantages die je er aan kan treffen. Doorheen deze kloof kunnen werkelijk prachtige wandelingen worden gemaakt. Tijdens zo’n wandeling zal je gegarandeerd heel wat bijzondere rotsformaties ontdekken.

Een riant aanbod aan highlights voor de rest van je rondreis

Er wordt wel eens gezegd dat je nooit voldoende tijd hebt om een complete rondreis doorheen Marokko te maken. Dat is niet zozeer het gevolg van de afstanden die je moet overbruggen (ook al kunnen die ook behoorlijk stevig zijn), maar vooral van de ongelofelijke hoeveelheid aan highlights die je onderweg zal tegenkomen. Het is dan ook eigenlijk geheel aan jou om te bepalen welke locaties je verder tijdens je rondreis nog gaat aandoen. Enkele mogelijke aanraders zijn:
• De stad Tinghir met de nabijgelegen indrukwekkende Todra-kloof;
• Fez, de derde grootste stad van Marokko met een zeer historisch karakter;
• De bescheiden, maar zeker erg verrassende koningsstad Meknes;
• Het unieke Chefchaouen in het Rifgebergte;
Tot slot nog één finale tip. Ben je van plan om tijdens je rondreis heel wat te gaan bezoeken? Zou je dan ook graag zoveel mogelijk culturele schatten willen ontdekken van Marokko en zou je bijgevolg ook graag zorgeloos doorheen de mooiste omgevingen willen wandelen? Hou dan zeker rekening met het hete klimaat van dit land. Je reisperiode afstemmen op je reisplannen is voor een bestemming als Marokko dan ook altijd een absolute must.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments