Marrakech – Mijn 7 essentiële tips

Na een kleine vier uur vliegen vanuit Amsterdam, sta je ineens in een compleet andere wereld. Je merkt ook direct dat je in een ander continent bent, want overal is wel iets te zien. Je zintuigen worden dan ook direct aan alle kanten geprikkeld. Marrakech is kleurrijker dan welke andere stad dan ook en heeft veel bezienswaardigheden. We gaan je met zeven tips vertellen wat je van Marrakech kan verwachten.

Een drankje op een rooftop bar

Marrakech kan best druk zijn en als je even aan die drukte wil ontsnappen, kan je dat het beste doen door iets te gaan drinken op één van de vele rooftop bars. Zo’n rooftop bar kan je meestal midden in de drukke medina vinden en als je eenmaal op het dak zit, kom je in een oase van rust terecht. Heerlijk genieten van de zon met een drankje en één van de vele Marokkaanse lekkernijen kijken hoe de zon onder gaat.

Er zijn twee rooftops bars die er als favoriet uitspringen en dat zijn Nomad Restaurant en Cafe des Epices. Ze zijn beiden te vinden op een levendig pleintje en overdag kan je hier meestal wel gewoon naar binnen lopen. Als je van plan bent om na 16.30 uur één van deze barretjes te bezoeken, dan raden wij je aan om van tevoren te reserveren.

Cultuurshock op het Jemaa el Fna plein

Dit plein kan je zowel beroemd als berucht noemen. Als je hier ‘s avonds heen gaat, zal je merken dat het er erg druk is en er valt overal wel wat te zien. Buiten het feit dat iedereen vastberaden is om jou iets te verkopen, zie je ook de meest vreemde dingen, zoals een slangenbezweerders met zwarte cobra’s of er lopen mannen rond met apen waarmee je dan op de foto kan.

Uiteraard zijn er ook de nodige eetkraampjes, waar je goedkoop een lekkere tajine of couscous kan eten. Deze kraampjes verkopen zo ongeveer allemaal hetzelfde, echter wordt het kraampje van Chez Aicha door Tripadvisor als beste beoordeeld.

Dwaal door het Bahia Paleis

Je kan letterlijk door het Bahia Paleis dwalen. Dit negentiende-eeuws paleis is namelijk maar liefst acht hectare groot en is een waar meesterwerk van de Marokkaanse architectuur. Het is tevens één van de belangrijkste monumenten, die het culturele erfgoed van Marokko heeft.

Een vader en zoon hebben ooit de opdracht gegeven om dit paleis te laten bouwen, om zo hun macht uit te kunnen stralen. Het was Si Moussa die uit een slavenfamilie kwam en zich op heeft weten te werken tot grootvizier van Sultan Sidi Mohammed ben Abd al Rahman. Met de rijkdom die hij hierdoor had vergaard, liet hij het Bahia Paleis bouwen.

Reusachtige cactussen in Jardin Majorelle

De meest kleurrijke plek van Marrakech is deze botanische tuin. In 1980 was het de bekende modeontwerper Yves Saint Laurent en de ondernemer Pierre Bergé die deze tuin kochten. Tijdens hun vele reizen, brachten ze iedere keer weer verschillende soorten planten mee en legde daarmee de basis voor de bio diverse tuin zoals het nu is.

Er zijn sinds 1999 nieuwe plantensoorten toegevoegd en daarmee is het totaal aantal verschillende soorten bloemen en planten gestegen naar zo’n 300. Het oude atelier is omgetoverd tot een museum, die gewijd is aan de Berberse cultuur. Hier kan je ook de persoonlijke collectie van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé vinden.

Shoppen en onderhandelen in de souks

Marrakech is een prachtige plek om mooie souvenirs te scoren. Het is hier kopen voor weinig. In de medina kan je overal kleine en grote winkels vinden, maar de souks zijn toch wel een shopping walhalla op zich. Het is vaak een doolhof die overdekt is en bol staat van de winkeltjes. Het is wel handig als je een beetje kan onderhandelen en als je het goed doet, koop je iets voor de helft van de gevraagde prijs.

De Koranschool Medersa Ben Youssef

Ben Youssef medersa was ooit de belangrijkste Koranschool in Noord-Afrika en er konden zo’n 900 studenten terecht. Hoewel de school al sinds de 14e eeuw is opgericht, is de school tegenwoordig niet meer in gebruik. De school heeft pilaren van marmer die gesierd zijn met dennenappels- en palmmotieven. Het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken, maar doe dat dan wel vroeg, zodat je de grootste toeristenstroom voor bent.

Ontspannen in een hammam

Een hammam stamt uit de oude tijd, toen veel mensen geen douche in huis hadden. Iedereen ging toen naar deze badhuizen om zich te wassen. De hammam bestaat nog steeds en zijn er in verschillende soorten. De traditionele hammam zal waarschijnlijk altijd wel blijven, maar inmiddels komen er ook steeds meer luxe hammams bij die meer op een spa lijken. Of je nou de luxe of traditionele hammam bezoekt, je weet in ieder geval zeker dat je er weer als herboren uitloopt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments