Egypte – 8 magische hotspots

Egypte is een land vol mysterie. Er is ontzettend veel te zien als je maar weet waar je moet zijn. Behalve prachtige resorts waar je een wellness- of duikvakantie Egypte kunt boeken, biedt dit land ook een prachtige geschiedenis waar je beslist eens getuige van moet zijn. Welke hotspots mag je niet missen in het land van de Farao’s?

Het Egyptisch museum te Cairo

Dit indrukwekkende Egyptische Museum moet je beslist eens bezoeken als je in Egypte bent. Je kan er een heel mooie collectie vinden van Egyptische artefacten die je terugbrengen in het land van de oude Egyptenaren. De belangrijkste stukken die je in dit museum kan vinden zijn de dodenmaskers van sommige farao’s, verschillende grafgiften die met hen begraven werden en de mummie portretten uit Fayum.

Het meest waardevolle Egyptische kunstvoorwerp is het dodenmasker van Toetanchamon, die in de 14e eeuw voor Christus leefde. Hij besteeg de troon op zijn 8e of 9e verjaardag en was daarmee de jongste farao ooit. Helaas stierf hij toen hij nog maar 18 jaar oud was. De grafkamer van hem werd pas vorige eeuw ontdekt. Er worden in het museum kunstschatten uit die grafkamer tentoongesteld. Je kan de gouden sarcofaag bewonderen waarin deze jonge farao begraven lag. Ook zijn mooie troon prijkt in het museum. Het is absoluut de moeite waard dit museum te bezoeken.

Piramides van Gizeh

De piramides van Gizeh bestaan uit drie grote piramides genaamd de piramide van Khufu, de piramide van Khafre en de piramide van Menkaure. Voor de piramides prijkt de prachtige wereldberoemde Sfinx. Je kan er wandelen tussen de vele kleine tempels, monumenten en bijgebouwen. De piramide van Khufu staat bekend als de grote piramide van Gizeh, of de piramide van Cheops, en is de grootste piramide in Egypte. Het bouwwerk is tien meter hoger dan de twee andere piramides die er vlakbij staan. Het is er altijd vrij druk dus wil je niet opgaan in de massa aan toeristen dan kan je ook in Saggara en Dahshur piramides vinden.

Het tempelcomplex van Karnak

Dit tempelcomplex bestaat uit vier delen, elk gewijd aan een andere god. Je kan één tempel bekijken. De anderen zijn niet toegankelijk voor publiek. Het is één van de indrukwekkende plekken in Egypte ook al is het een ruïne. Deze tempel is gewijd aan de god Amon-Re. Duizenden jaren geleden werkten verschillende generaties arbeiders aan deze tempel. Er staan 134 gigantische zuilen in 16 rijen die hoog boven je uittorenen. Deze zuilen zijn beschreven met bijzondere patronen en hiërogliefen.

De Vallei der Koningen

Toetanchamon was de allerjongste farao uit de Egyptische geschiedenis en ook wel de bekendste farao van dit land. Hij besteeg de troon toen bij amper negen jaar oud was en stierf op zijn achttiende. Zijn graf werd ontdekt in de vallei der koningen. Het lag volgepropt met bijzondere schatten. Deze schatten bevinden zich voor een groot deel in het Egyptisch Museum.
Men ontdekte er 63 graven. Naast Toetanchamon werden er in de Vallei ook machtige farao’s zoals Seti en Ramses II begraven. Deze laatste wordt beschouwd als de belangrijkste farao van Egypte.

De dodentempel van Hatsjepsoet

De dodentempel van Hatsjepsoet is een ontzagwekkende zuilengalerij. Het was de vijfde farao van de 18e dynastie en wordt gezien als één van de meest succesvolle heersers over Egypte. Ze was een vrouw, en ook een vrouw die het langst regeerde over Egypte in de geschiedenis van het land. De tempel werd ontworpen door Senemut, de koninklijke architect, om Hatsjepsoet en de God Amun te vereren. Het monument is uitgehakt uit een rotswand en telt drie verdiepingen die meer dan dertig meter hoog zijn. Om deze dodentempel ligt een prachtige tuin.

De kolossen van Memnon

Deze twee enorme beelden stellen farao Amenhotep III voor die tijdens de 18e dynastie over Egypte regeerde. De kolossen hielden de wacht bij de ingang van zijn dodentempel. De beelden zijn flink beschadigd tijdens de Romeinse tijd. De hoofden zijn grotendeels afgebrokkeld maar toch blijven deze monumenten het bezoeken waard. Zij rijzen 18 meter boven de omliggende vlakte rond Luxor.

Bahariya-oase

Deze oase ligt het dichtst bij Cairo en is daarom de meest toegankelijke oase. Het ligt op 365 kilometer afstand maar naar Egyptische normen is dat redelijk dichtbij. Het is een bijzondere plek die je absoluut eens moet bezoeken. Midden in het landschap van zand en rotsen kom je plotseling in een gebied van dadelpalmen en natuurlijke waterbronnen. Op deze plek werden ook belangrijke vondsten gedaan waaronder de beroemde Gouden Mummies waarvan er tien in het museum van Batiwi te bezichtigen zijn.

Nijlcruise

Als je toch in Egypte bent is het leuk een Nijlcruise te boeken. Zo zie je het land ook van de andere kant. Je ziet heel veel natuur en ook leuke dorpjes aan de oever verschijnen als je een cruise over de Nijl maakt. Het is een mooie trip om een vakantie in dit boeiende land mee af te sluiten.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments