De Seychellen, een droombestemming om te eilandhoppen

Heel wat mensen houden er vandaag de dag van om een vakantie te boeken waarbij ze van het ene eiland naar het andere reizen. Dit fenomeen wordt in de praktijk ‘eilandhoppen’ genoemd. Eén van de beste bestemmingen ter wereld om een dergelijke vakantie te kunnen beleven is ongetwijfeld de ‘Seychellen’. Deze eilandengroep bestaat uit zomaar even 115 verschillende eilanden. Eén van deze eilanden is het populaire ‘La Digue’. Dit eiland leent zich uitstekend om niet alleen op te fietsen, maar ook om op te vertoeven aan één van de misschien wel mooiste stranden ter wereld. Ben jij ook wel te vinden voor een fijne vakantie eilandhoppen? Kijk je daarvoor ook in de richting van de Seychellen? Dan zal de informatie in dit blogartikel voor jou zeker en vast de moeite waard zijn.

Mahe, de eerste kennismaking met de Seychellen

Het eerste eiland van de Seychellen waar je kennis mee zal maken luistert naar de naam ‘Mahe’. Dit is het gevolg van de aanwezigheid van de internationale luchthaven. Voor dit eiland geldt dat ze (voor de maatstaven van de Seychellen) over een wat drukker karakter beschikt. Dit niet in het minst wanneer we ze gaan vergelijken met andere eilanden zoals bijvoorbeeld Praslin evenals La Digue.
Verder valt het veel reizigers op dat het eiland ‘Mahe’ ook een stuk minder mooi is in vergelijking met laatst genoemde. Het is mede omwille van deze redenen dat steeds meer reizigers bij aankomst op Mahe meteen doorreizen naar Praslin. Dit gezegd hebbende is het zeker niet zo dat Mahe helemaal niets te bieden heeft. Je vindt er dan ook zeker een paar mooie stranden terug en bovendien is er een leuke ochtendmarkt die in het centrum wordt gehouden die zeker en vast het bezoeken waard is.

Het vruchtbare eiland Praslin

Praslin is met zekerheid één van de populairste eilanden van de Seychellen. Dit is het gevolg van het feit dat ze niet alleen beschikt over veel groen, maar daarnaast ook bestaat uit perfecte stranden. Dit bijzonder vruchtbare eiland staat er ook om bekend de plaats te zijn waar de zogenaamde ‘Coco de Mer’ vrucht groeit. Voor deze kokosnoot geldt dat ze alleen maar groeit op dit eiland. Je kan ze het best bewonderen in de zogenaamde ‘Vallee de Mai’. Daarnaast staat dit eiland eveneens bekend omwille van de prachtige stranden die je er aan kan treffen net als enkele werkelijk oogstrelende beach resorts. Van deze laatste is ongetwijfeld het ‘Paradise Sun’ resort de bekendste accommodatie. Wil je graag tijdens je vakantie heerlijk kunnen genieten op een aantal prachtige, paradijselijke stranden? Dan lenen de stranden van Anse Lazio evenals Anse Volbert zich daar wellicht het best toe.

La Digue, voor velen het favoriete eiland van de Seychellen

Heel wat eilanden die deel uitmaken van de Seychellen beschikken over een uitstekende reputatie. Voor verschillende eilanden geldt daarbij ook dat ze hoog bovenaan het verlanglijstje staan van velen om er eens een deugddoende strandvakantie op door te kunnen brengen. Het voor veel mensen populairste eiland van de Seychellen luistert naar de naam ‘La Digue’. Wanneer je tijdens je vakantie graag aan eilandhoppen wil doen is dit absoluut een eiland dat je niet mag overslaan, in tegendeel. Je kan spectaculaire stranden ontdekken zoals met name Grande Anse, Petite Anse evenals Anse Coco. Daarnaast geldt voor dit eiland dat je er in grote getalen schildpadden aantreft en dat mensen zich hier bij voorkeur verplaatsen met de fiets in plaats van met de auto. Alles bij elkaar gezien absoluut een zeer bijzonder eiland dat het ontdekken meer dan waard is.

Meer eilanden om op te nemen in je vakantieplanning

Wanneer je, je tijd wil nemen om de eerder aangehaalde drie eilanden te ontdekken zal je kunnen vaststellen dat je daarmee toch al een mooie vakantie kan vullen. Dit gezegd hebbende geldt voor heel wat reizigers dat ze voor hun vakantie naar de Seychellen een behoorlijke periode uittrekken. Wanneer dat ook geldt voor jou kan het dan ook interessant zijn om ook nog een aantal andere eilanden te gaan ontdekken. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan het eiland ‘Bird Island’. Deze naam heeft ze uiteraard niet per ongeluk gekregen. We kunnen dan ook gerust stellen dat dit één van de beste eilanden is die er bestaan om vogels op te spotten.

Heel wat mensen kiezen er tot slot eveneens voor om een vakantie te boeken naar de Seychellen omdat ze op die manier nog eens het lekkere vrije en ontspannende “alleen” gevoel kunnen ervaren. Het beste eilandje om dit voor mekaar te krijgen luistert naar de naam ‘Frégate Island’. Hoe dan ook, op welke manier jij ook graag jouw vakantie zou willen ervaren, de eilandengroep Seychellen maakt het allemaal zonder probleem mogelijk.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments