Zo boek jij een passende yogareis

Een yogareis kent geen vastomlijnd programma. Er zijn enorm veel varianten zoals yoga in combinatie met andere activiteiten, en dan zijn er ook nog zoveel verschillende vormen van yoga. Hoe kom je tot een juiste keuze? 

Ze zijn er te kust en te keur: yogareisjes naar de meest uiteenlopende plekken in binnen- en buitenland. Van de Waddeneilanden tot Thailand en van Malta tot Madeira. Overal kun je heerlijk ontspannen vakantie vieren met yoga als basis.

Vakantie of retraite

Zo’n reis kun je zien als een vakantie of een retraite waarbij je een aantal dagen of langer even helemaal bijkomt van alle drukte thuis, waarbij de ruis is verdwenen en je je lijf en je geest door middel van yoga (actieve) rust geeft, afhankelijk van de soort yoga die er beoefend wordt.

Of je actieve yoga doet of juist eentje met trage en meer langdurige houdingen, veelal is er sprake van twee keer per dag een yogasessie. Voor de rest kun je gaan en staan waar je wilt of zijn er georganiseerde uitstapjes. Vaak is er een goede catering van gezonde voeding aanwezig en ontmoet je gelijkgestemden.

Bereid je voor op intensieve yoga

Zo’n lang weekend of volle week met jezelf bezig zijn, kan best confronterend zijn. Bereid je daarop voor, voor zover dat mogelijk is. Doe je thuis al dagelijks yoga? Je kent dan al een beetje dat gevoel, maar dat is vooralsnog wat minder intensief dan wanneer je daadwerkelijk een yogareis ondergaat.

Thuis-yoga 

Het is daarom aan te raden thuis regelmatig aan yoga te doen als je dat nog niet deed. Er zijn online heel veel oefeningen te vinden die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Op een fijne yogamat, kom je een heel eind. Richt een rustige ruimte in voor jezelf. Dat kan een hoekje zijn, maar ook een kamer in je huis. Zet fijne muziek op of kies voor volledige stilte, zorg voor een lekker geurtje. Maak jouw yogaplek je helemaal eigen. Minimalistisch ingericht of met een aantal mooie spulletjes die je dierbaar zijn. Alleen dan kun je de ruis voor even achter je laten. Sta je even niet op standje ‘aan’ en kom je tot jezelf en tot rust.

Yoga in een groep

Een andere manier om te kijken of jij een yogareis zou willen boeken is eerst eens een paar dagen yoga te doen in een onbekende groep dichterbij huis of tijdens een korte trip in eigen land. Op De Wadden worden in de zomermaanden veelvuldig yogalessen op het strand aangeboden. Je kunt je er per keer voor aanmelden. Gewoon wanneer je zin hebt. Dat is een laagdrempelige manier van meedoen met een yogagroep. Zo kun je voelen of het iets voor je is en is de stap naar een heuse yogaweek in het buitenland minder groot.

Yoga-workshop

Deelnemen aan specifieke yogaworkshops om een bepaalde vorm van yoga te leren kennen, kan ook je blik verruimen zodat je uiteindelijk een keuze kunt maken voor een zekere yogareis. Denk aan workshops hatha yoga, vinyasa yoga, bikram yoga of power yoga. En dat zijn nog lang niet alle vormen van yoga waaruit je kiezen kan.

Yogareis 

Wil je dan op yogareis, dan is ook iedere yogareis is weer anders. Soms neem je deel aan yogalessen en ga je verder je eigen gang. Een andere keer is er een combinatie mogelijk met natuurwandelingen, saunabezoeken, meditatiemomenten, vasten-programma’s en coaching. Kies die yogareis die bij je past en als je nog maar net begint, kan je je eerst thuis verdiepen in yoga-oefeningen, neem je vervolgens deel aan een groep, neem je eens deel aan een weekendretraite om vervolgens een reis naar het buitenland te boeken waar de focus op yoga en ontspanning ligt.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments