Werken en Reizen- Het kan écht

Werken en tegelijk reizen, het is echt niet zo onmogelijk als dat het lijkt. Er is de laatste jaren steeds meer online werk te vinden wat je vanuit elke locatie kan doen zodra je internetverbinding maar goed is. Los daarvan is er ook werk waarbij je reist terwijl je werkt.

Online werk

Er is steeds vaker werk waarbij je alleen nog maar je laptop nodig hebt. Werkzaamheden waarbij je alleen de laptop nodig hebt en een tafel om aan te werken. Het maakt hierbij niet uit waar je deze werkzaamheden uitvoert, alles gaat immers via internet. Wel dien je een discipline op te kunnen brengen, omdat je vaak met een deadline werkt. Laat je dus niet verleiden tot een middagje strand als je eigenlijk nog iets af moet maken.
Online werk kan je voor een baas uitvoeren, maar ook als zzp’er of freelancer. Wij geven je wat voorbeelden:

Online verkoper: Je kunt jouw eigen winkel runnen of bijvoorbeeld via Bol.com je producten verkopen. Wil je dit op afstand doen dan zul je wel met een fullfilment partner moeten werken.

Data entry medewerker: Mensen die data voor een bedrijf in een bepaald computerprogramma invoeren en analyseren.

Vlogger: Maak persoonlijke video’s en promoot producten. Jouw bezoekers kunnen je geld opleveren.

Software tester: Wel enige kennis van software nodig maar ook echt overal te doen.

Webdesigner: Een webdesigner kan een website bouwen, hiervoor dien je wel wat kennis te hebben over het bouwen van een website.

Freelancer copywriter: Schrijf teksten voor klanten, welke ze weer gebruiken voor hun blogs, websites of magazines.

Grafisch ontwerpen: Als je creatie bent kun je ook bijvoorbeeld visitekaartjes ontwerpen. Hiervoor heb je ook alleen een laptop nodig met de juiste programma’s.

Bovenstaande zijn enkele beroepen die je online kunt doen vanuit welke locatie dan ook, het enige wat je nodig hebt is een laptop en goede internetverbinding. Als je wilt gaan reizen hoef je dus geen rekening te houden met verlofdagen, je mag hoe lang je maar wilt op reis.

Veel van deze beroepen worden op freelancebasis of als zzp’er uitgevoerd. Je bent hierbij eigen baas en bepaalt dus zelf waar en wanneer je werkt. Uiteraard dien je nog wel je te houden aan een deadline, dus is het goed een agenda bij te houden of voor jezelf regels op te stellen.

Voordelen van online werk

Buiten het feit om dat je bij online werk overal en altijd kunt werken, hoef je ook niet naar je werk te reizen. Je bespaart hiermee dus benzine kosten, maar ook tijd. Je kunt smorgens zo op je balkon gaan zitten en je werk uitvoeren en in de middag een duik in het zwembad of de zee nemen. Heerlijk toch?

Reizen tijdens je werk

Je kan zoals eerder aangegeven ook kiezen om te reizen terwijl je werkt, maar wat voor werk kan je dan kiezen? Het kan niet mooier, terwijl je werkt ben je tegelijkertijd aan het reizen. Reizen en geld verdienen tegelijk. Om dit te ervaren zijn de volgende beroepen ideaal:

Reisbegeleider: Je kan ervoor kiezen om begeleider te worden van mensen met een beperking die op reis willen gaan. Met deze mensen ge je bijvoorbeeld een leuke wandeling maken of helpen als ze iets niet kunnen. Je wordt hiervoor betaald en gaat gratis op reis. Hierbij ben je dus wel verplichte uren aan het werk.

Stewardess: Een stewardess gaat naar heel veel bestemmingen, het hangt af van de vlucht. Je wordt betaald, je doet je werk en je ziet veel landen. Dit is zeker iets voor mensen die graag reizen.

Reizen terwijl je werkt bied je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een andere omgeving. Reizen terwijl je werkt kan je een bredere mindset geven, je bekijkt zaken dan niet meer vanuit je ene referentiekader toen je nog in jouw land was, maar ook vanuit hetgeen je hebt gezien in het land waar je bent gaan werken. Dit vooral als de cultuur en levensstyle van de landen waar je bent om te werken veel verschillen van jouw eigen land. De cultuur in India verschilt bijvoorbeeld veel van de cultuur in Nederland. Je zal je dus moeten aanpassen wil je in India gaan werken. Je leert altijd iets al je op reis gaat.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments