Veilig reizen in Brazilië – 6 tips

Brazilië met de hoofdstad Brasilia is het grootste land in Zuid-Amerika. Het telt meer dan 211 miljoen inwoners en de voertaal is het Portugees. De cultuur is divers omdat er verschillende bevolkingsgroepen in Brazilië wonen dus qua muziek, sport en eten zal je grote verschillen merken bij elke bevolkingsgroep. In Brazilië heb je de mooie hoofdstad en ook sloppenwijken. Jaarlijks trekt het land zo een 6.5 miljoen toeristen aan.

Het Amazonegebied ligt voor het grootste deel in Brazilië. Met een oppervlakte van 5.5 miljoen vierkante kilometers is dit gebied het rijkste ecosysteem ter wereld. De Amazone rivier is de grootste rivier ter wereld en Brazilië grens aan deze rivier. Dit alles maakt Brazilië wel tot een uniek land.

Mensen die van de natuur houden willen zelf het Amazonebos zien en kiezen ervoor om naar Brazilië te reizen om het regenwoud te bewonderen en leuke foto’s te schieten. Het is zeker leuk om te mogen vertellen dat je het Amazonegebied, waar ook geweldige films worden gemaakt, zelf hebt gezien.

Rio de Janeiro, Sao Paulo en Salvador zijn de grootste steden van Brazilië. Ondanks dat deze grote steden er zijn komen er ook sloppenwijken daarvoor. Straatcriminaliteit is een groot probleem in Brazilië en ook toeristen worden beroofd. Vooral na zonsondergang vinden er veel berovingen plaats.

Als je op vakantie gaat doe je dat om te genieten en wil je veilig terugkeren naar jouw land. Het is daarom fijn om de onderstaande 6 tips door te nemen die gelden voor Brazilië.

Sieraden en mobiele telefoons

Sieraden zijn heel mooi, maar dat hoef je liever niet te dragen wanneer je op reis gaat. In de steden zijn rovers op de loer naar mensen die sieraden aantrekken. Om te voorkomen dat je beroofd wordt hoef je jouw sieraden niet op reis mee te nemen. Hetzelfde geldt ook voor mobiele telefoons, maar het zou gek zijn als je jouw mobiele telefoon niet op reis meeneemt. Het is juist verstandig als je hem meeneemt zodat je in contact kan blijven met je familie en vrienden. In Brazilië worden mobiele telefoons heel vaak gestolen of afgepakt wanneer je hem zichtbaar vasthoudt. Houdt je mobiel altijd buiten zicht om te voorkomen dat het afgepakt of gestolen wordt. Het is altijd minder om waardevolle spullen op reis te verliezen.

Met een groep op reis

Het is veiliger als je met een groep op reis gaat. Zo kun je dan samen stedentrips maken. Je voelt je veiliger als je samen met een groep bent en je hoeft geen nieuwe vrienden te maken. Criminelen vallen eerder een individu aan. Ze durven vaak geen groepen aan te vallen. Bovendien heeft een groepsreis ook voordelen omdat je meestal voor zo een reis korting krijgt.

Vermijdt bepaalde steden

In steden zoals Rio de Janeiro, Sau Paulo en Salvador is de criminaliteit heel hoog. Vermijdt deze steden en kies voor steden waar het veiliger is. Indien je toch voor deze steden kiest kan je openbare bussen vermijden. Deze worden vaak gekaapt door criminelen. In een taxi ben je ook niet veilig. Soms worden taxichauffeurs die toeristen vervoeren ontvoerd en de toeristen worden dan gedwongen om geld te pinnen. De criminelen weten precies welke taxi’s toeristen vervoeren. Ze liggen op de loer en volgen de toeristen soms vanaf het vliegveld tot het hotel om te weten in welke omgeving zo een toerist haar verblijf zal nemen. Het beste is om een auto te huren als je vervoer nodig hebt.

Kies voor de beste steden

Kies voor steden waar de kans klein is dat je beroofd wordt. Er zijn best leuke steden waar criminaliteit bijna niet voorkomt maar die liggen meestal wel ver buiten de stad. Als je hoort ver buiten de stad denk je misschien aan achtergestelde wijken, maar nee dat is helemaal niet waar. In de verre steden heb je ook luxe en mooie plaatsen. Daar kan je van de natuur genieten en je kan zeker ook voor een top hotel in deze steden kiezen.

Spaar genoeg geld

Spaar genoeg geld zodat je voor de beste hotels kan kiezen. Als je voor een top hotel kiest is de kans klein dat criminelen in de buurt komen omdat die goed beveiligd zijn. Met genoeg geld kan je altijd meer doen.

Raak niet zomaar bevriend

Het is heel fijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar soms is het juist beter om niet zomaar bevriend te raken met mensen. Het komt weleens voor dat toeristen vrienden maken maar wat als de vriend slechte bedoelingen heeft en je uitlokt om je te beroven? De meeste mensen gaan ervan uit dat toeristen heel rijk zijn en zitten op hun prooi te wachten. Zorg ervoor dat je slim bent en kies liever voor een gids om je wegwijs te maken in plaats van een vreemdeling die je niet kent.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments