Veilig op reis: waardevolle spullen meenemen

We reizen met zijn allen wat af. Als je op reis gaat, heb je natuurlijk altijd ook waardevolle spullen bij je. Hiermee moet je wel altijd goed opletten. Op het moment dat je paspoort of portemonnee met creditcard en al wordt gestolen is je hele vakantie geruïneerd. Daarnaast geeft het een hoop rompslomp en gedoe met de verzekering. Zorg er dan ook voor dat je veilig op reis gaat en dat je je waardevolle spullen goed beschermt. Tips nodig? Lees dan verder. Wij vertellen je waaraan je moet denken.

Neem niet te veel mee

Misschien een cliché maar de gouden tip bij het inpakken van je koffer is om te zorgen dat je niet te veel spullen meeneemt. Zeker als je kijkt naar dure sieraden, kan je je afvragen of je die echt gaat dragen en moet je je afvragen of je niet een poosje zonder kunt. Ditzelfde geldt ook voor dure spiegelreflexcamera’s en bijbehorende lenzen. Tegenwoordig kun je ook met je telefoon heel goede foto’s maken. Maak dan ook altijd een afweging of je iets wel of juist niet meeneemt. Waar je zeker aan moet denken is dat je niet meer contant geld meeneemt dan noodzakelijk. Je kunt tegenwoordig op de meeste plekken wel pinnen.

Let goed op je spullen

Nog zo een, maar we noemen hem toch. Hou onderweg zoals op het vliegveld je spullen goed in de gaten. Laat ze niet onbeheerd staan want voor dat je het weet zijn ze weg. Stop dure spullen in een beveiligde afsluitbare rugzak. Schaf een klein nektasje aan voor belangrijke zaken zoals je paspoort en geld. Dit is een stuk veiliger.

Kluisje

De tip van niet te veel meenemen is ook van toepassing als je een op bestemming een dagje weggaat. De meeste hotelkamers hebben tegenwoordig wel een kluisje. Dus als je een dagje op pad gaat, bedenk dan goed wat je onderweg nodig hebt. Neem niet al je geld mee en laat je creditcard en paspoort als het even kan gewoon in het kluisje op de kamer liggen. Zeker je paspoort heb je vrijwel nooit nodig. Dit geef wel zo’n gerust gevoel toch?

Verstopplek

Logeer je in een appartement of mocht je onverhoopt geen kluisje op de hotelkamer hebben, kijk dan in de lobby of je er daar een kunt huren. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, zoek dan een veilige verstopplek op je kamer. Vermijd hier de gebruikelijke plekken als onder het matras. Hier zullen ongewenste gasten namelijk als eerste gaan zoeken.

Autokluis

Op reis met de auto? Ook dan kun je je spullen veilig opbergen met behulp van een autokluisje. Di is een klein kluisje dat je eenvoudig kunt opbergen in je auto, camper, caravan of boot. Ze zijn namelijk klein en je kunt ze ook goed verankeren in je vervoersmiddel. Het kluisje valt dus niet op maar mocht die toch gevonden worden kan die ook niet zomaar worden meegenomen. Het is een goede manier om zaken als paspoort, telefoon of geld in te bewaren. Er zijn overigens ook grotere verkrijgbaar waarin je bijvoorbeeld je laptop of tablet in kunt bewaren.

Reiskluisje

Een goed alternatief om waardevolle spullen tijdens je reis in te bewaren is een reiskluisje. Dit is een draagbare anti-diefstal product dat ervoor zorgt dat je je belangrijke en dure spullen zoals je paspoort, portemonnee of smartphone veilig worden opgeborgen in een zeer lichte buidel.

Deze zogenaamde reiskluisjes bestaan meestal uit een buidel van sterk nylon met een stalen net en sterke kabel met slot om je kluis te verankeren. Dit is heel handig en zo kun je het reiskluisje niet alleen onderweg maar ook op je verblijfplaats gebruiken.

Zeker als je gaat backpacken slaap je waarschijnlijk wel eens met meerdere gasten in een dorm. Hier is vaak geen kluis beschikbaar. In dergelijke gevallen is een reiskluisje dus wel heel handig. Je kunt hem meestal wel aan je bed of in je slaapzak vastmaken.

Gemakkelijk doelwit

Alhoewel het nooit een reden zou mogen zijn, vinden de meeste diefstallen plaats omdat je een gemakkelijk doelwit bent. Je bent dan domweg het verkeerde tijdsstip op de verkeerde plaats. Je kunt hier echter wel wat aan doen. Maak het dieven lastiger. Zo moet je niet te koop lopen met dure spullen. Laat ze ook niet onbeheerd achter in de lobbyruimte. Een schoudertas of portemonnee in je kontzak is ook niet zo’n goed idee. Je maakt het een dief dan wel heel gemakkelijk.

Reisverzekering

Als je op reis gaat, is het natuurlijk hoe dan ook heel verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Reis je veel, kan een doorlopende reisverzekering een handige optie zijn. Bekijk in ieder geval vooraf goed naar de clausules over vergoeding in geval van verlies en diefstal. Vaak wordt maar tot een bepaalde waarde iets vergoed. Het is wel een fijne gedachte dat je nog iets terugkrijgen als je een dergelijke vervelende ervaring hebt meegemaakt.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments