Treinreis ontdek Oost-Europa

Wist je dat Oost-Europa ongelooflijk mooi is? Het is relatief onontdekt en wat ook heel erg belangrijk is, het is niet al te ver! Je hebt vast wel genoeg redenen om het avontuur wat vaker dichtbij huis te zoeken, maar wat dacht je van een paar redenen waarom je Oost-Europa wil ontdekken.

We gaan steeds vaker met ze allen weg en gaan ook steeds verder, toch is de aanslag op het milieu door al het vliegen steeds een groter. De discussie is terecht want wanneer je langere vlug neemt is de co2 uitstoot gigantisch! Hoe leuk is het dan om het op een compleet andere manier de wereld te ontdekken? En wat dacht je dan van een trein?

Wanneer je er dan voor kiest om met een trein te gaan is het natuurlijk hartstikke fijn om je onder te dompelen in een nieuw cultuur wat dacht je van Oost-Europa?

Via een Europese stad naar het Zuid-Oosten

Met de trein ben je natuurlijk wel een stuk langer onderweg dan met een vliegtuig, maar dat heeft ook wel weer wat moois. Je ziet landschappen en langzaam verandert de wereld vanuit je luie treinstoel. Dit is de perfecte manier om te onthaasten.

Als je een treinreis naar Oost of Zuidoost-Europa halverwege onderbreekt kun je zelfs een korte citytrip aan je reis toevoegen. Denk aan Praag en Wenen dit zijn schitterende steden waar je makkelijk in twee dagen hartstikke goed de mooiste highlights kunt bezoeken. Deze tussenstop kun je maken als je bijvoorbeeld op weg bent naar Roemenië of Macedonië. Of kies jij er misschien toch voor om even een lekkere pasta te gaan proeven en cultuur te gaan snuiven in Bologna, voordat je per trein verder reist en de boot pakt naar Albanië?

Berglandschappen in Noord-Albanië

Wanneer je naar Albanië reist, reis dan zeker even naar het noorden. Met de veerboot kun je varen over het spiegelende blauwe wateroppervlak van het komaan meer, terwijl de bergtoppen om je heen steeds ruiger en hoger worden. Deze tocht duurt ongeveer twee en half uur, maar is het zeker waard. Net als je denkt dat het echt niet meer mooier kan, ben je aan de overkant en is het nog maar een heel klein stukje naar Valbona. Hier sta je midden in een mooi berglandschap. Je kunt hier ontelbare korte of lange hikes nemen maar die naar theth is wel het meest bekendste. Het is een zeer inspannende hike maar heeft spectaculaire uitzichten, en die maken het allemaal weer goed. In de omgeving van valbona en teth t zijn er verschillende mooie wandelingen te maken naar meertjes bergtoppen en watervallen.

Prachtige stranden Zonder massa s toeristen

Wanneer je heerlijk wil ontspannen in Albanië, ga dan naar het zuiden van Albanië. Dit wordt ook wel Saint Trope van Albanië genoemd. Op een aantal bekende stranden na, zul je hier nog meer rust en ruimte vinden aan zee. Zeker wanneer je buiten het hoogseizoen reist. De zee is hier vel blauw en je zou bijna denken dat je op een tropisch eiland zit. Wanneer je naar één van de verborgen strandjes tussen Dhermi en Himare gaat al helemaal. Albanië voelt een beetje als een mix van Azië (de tropische natuur met witte stranden) Europa (De mediteraanse keuken) en als Afrika (de geen haast vibe)

Natuur en sprookjesachtige stadjes in Transsylvanië

Transsylvanië in Roemenië is een totaal andere regio die absoluut de moeite waard is. Je vindt hier nationale parken met groene glooiende heuvels en indrukwekkende kloven. De transfagarasan is een van de mooiste bergwegen van heel Europa! Er is zelfs een grote kans dat je hier beren In het wild ziet.

Ook de sprookjesachtige stadjes met middeleeuwse, pastelkleurige huizen zijn prachtig bewaard gebleven. Dit is ook echt een must om te bezoeken, het is net of je een beetje terugreist In de tijd. Wanneer je meer middeleeuwse wil proeven ga dan naar de regio Maramures. Dit is In het noordwesten van Roemenië. Hier zijn zelfs paard en wagen nog altijd niet uit het straatbeeld verdwenen! De boeren zaaien en oogsten alles nog met hun hand. En de hooistapels die In de zomer steeds hoger worden zijn zeer indrukwekkend
Ook kun je naar het schilderachtige Iza vallei hier vind je kerken en kloosters die volledig van hout zijn gemaakt, en op de erven van de huizen zitten de dames nog steeds aan een handwerkje of zijn wol aan het spinnen. Bezoek ook zeker een van de werkplaatsen waar hoeden en schoenen gemaakt worden.

Ben jij ook een beetje enthousiast geworden? Binnenkort kun je nog makkelijker naar Oost-Europa met directe nachttreinen die gaan van Amsterdam naar Wenen! Simpel toch? Zo begin je dus al snel aan jouw ontdekkingstocht door Oost-Europa!

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments