Thailand – Foodie gids

Foodie gids Thailand

Wanneer je een rondreis of groepsreis Thailand boekt en door Thailand gaat reizen dan ontkom je er niet aan om ook te genieten van de lokale voedselindustrie die ze daar hebben. Er zijn heel veel gerechten die je echt eens moet proberen wanneer je daar bent. Dat lekkere eten vind je terug in de Foodie gids en maakt je rondreis of groepsreis nog aangenamer.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij ANWB Reizen

Thailand en zijn Street food

Of het nu een klein simpel tentje is met noedels of een grote partytent gevuld met tafeltjes en krukjes waar de menukaart op tafel staat dat maakt niets uit. In Thailand vind je het allemaal en het liefste eten ze daar op straat. En je vindt dit lekker eten oop alle eilanden van Thailand.
Het is hier zo normaal om op straat te eten dat er genoeg mensen zijn die niet eens een keuken hebben. De porties die je in zo een tentje krijgt zijn vaak wat kleiner maar dat heeft een voordeel. Je kunt nu mooi verschillende gerechtjes proberen.

Thaise noedels

De populairste gerechten in Thailand

Je bent waarschijnlijk nog nooit in Thailand geweest maar je hebt vast wel eens gehoord van pad thai. Dit is een noedels gerecht waar groente en ei in zit. Dit wordt vaak geserveerd in de Street food tentjes en mag daardoor ook een echte klassieker genoemd worden. Heb je liever een wat gezonder gerechtje dan kun je kiezen voor som tam. Dit is een salade van papaja, boontjes en tomaten overgoten met een zoetzure dressing van chilipepers en knoflook. Ook de Curry’s die je in Thailand kunt krijgen zijn een echte klassieker. Meestal zijn die er in de avond. Zij worden gemaakt met onder andere kokosmelk, gember en citroengras.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen bij Sawadee

Op elke straathoek pad thai

Eigenlijk is pad thai niet een typisch Thais gerecht maar ze verkopen het echt overal. Bijna op elke straathoek is er wel een tentje te vinden die dit gerecht verkoopt. Eigenlijk zijn het gewoon noedels maar dan toch net een beetje anders. Dit komt door de eigen inbreng die de Thaise koks aan de noedels brachten. Naast pad thai is ook Massaman curry een zeer geliefd en veel gezien gerechtje. Wist je dat dit een zoete snack is met eigeel en siroop die door de Islamitische Indiërs in de 18e eeuw mee werd genomen naar Thailand? De letterlijke vertaling van Massaman is Mussulman wat Moslim betekent. Nu kan je meteen zien hoe multicultureel de Thaise keuken is.

varende markt in Thailand

Een stokje met schorpioen

Ben je echt een avonturier en deins jij nergens voor terug dan moet je dit ook geprobeerd hebben. Een stokje gevuld met schorpioenen, zijdewormen, bamboewormen, krekels, mieren en nog veel meer van die rondkruipende diertjes die je kunt vinden in Thailand. Thailand is echt het land van de delicatessen en deze diertjes worden daar dus echt als een snack gezien. Samen met een biertje en wat pittige saus is het echt genieten.

Misschien zie je dit soort gerechten niet zo zitten en houd jij het liever bij een century-egg. Weet je het zeker? Wij zullen je even uitleggen wat het is. Het is een gekookt ei wat voor een paar weken is bewaard in een mengsel. Dat mengsel bestaat uit as, zout, kalk en klei. Ja je leest het goed, een paar weken! Wat dan de uitkomst is? Een bruin transparant eitje met een gitzwarte dooier. Weet je al waar jij voor gaat kiezen?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen bij TUI

Vreemde gewoontes in Thailand

De meeste mensen zullen denken dat ze in Thailand met stokjes eten maar dat is beslist niet waar. Ze hebben daar de vreemde gewoonte om met een vork het eten op een lepel te scheppen en dan van de lepel af te eten. Wat je er amper tegenkomt zijn messen. Eigenlijk heb je die ook niet echt nodig want bijna al het eten in Thailand wordt zo geserveerd dat je het meteen naar binnen kunt schuiven. Thaise mensen zijn wel echt gezelschapsmensen als het om eten gaat. Vaak zitten ze met een grote groep mensen op kleine krukjes aan een tafel die vol staat met allemaal gerechten. Wat ze hier niet kennen is een voor, hoofd en nagerecht. Er wordt niet gegeten in een bepaalde volgorde, zodra de kok wat klaar heeft wordt het op tafel gezet en gegeten. Een van de gebruiken in Thailand is dat de oudste persoon of de rijkste persoon aan tafel zorgt draagt voor de rekening die er is.

streetfood Thailand

Thailand en plastic verpakkingen

Wat ook een rare, maar tevens voor het milieu, nare gewoonte is in Thailand is dat al het eten verpakt wordt in plastic. Als je niet uitkijkt is dat soms wel in vier lagen. Wil je voorkomen dat er zoveel gebruikt wordt als jij wat wil gaan eten dan is het verstandig om je eigen bakje en bestek mee te nemen.

Wij hebben je nu een aantal gerechtjes genoemd die in Thailand erg gewild en beroemd zijn. Ben jij er al enthousiast over geworden of denk je nog maar eens een keer goed na of dat jij dit allemaal wel aandurft? Het klinkt misschien allemaal een beetje raar maar wie weet is het wel hartstikke lekker!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle groepsreizen bij Djoser

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments