Rome – Koffie drinken zoals de Locals

Het is in Rome heel normaal om voor je werk nog even het café in te duiken om even snel een kopje koffie te drinken. Vijf minuten staan ze weer buiten en gaan naar hun werk. Geen tafeltje en even rustig zitten, nee gewoon aan de bar je kopje koffie nuttigen en dan snel door naar het werk. Het is ook wel begrijpelijk de deze mensen niet aan een tafeltje gaan zitten, want daarmee verdrievoudig je maar liefst de kosten voor je kopje koffie. We hebben een paar leuke tentjes voor je opgezocht, met elk hun eigen karakter.

Antico Caffè Greco

Wil je koffiedrinken in hetzelfde café als de 19e eeuwse romantische dichters in Rome, zoals Keats & Byron, zoek dan niet verder dan Antico Caffè Greco. Caffe Greco, geopend in 1760 door de Griekse Nicola della Maddalena, is de oudste bar in Rome en de op een na oudste in Italië!

Het is door de eeuwen heen bezocht door een aantal kunstenaars, politici, intellectuelen en beroemdheden. Enkele van zijn beroemde beschermheren zijn Casanova Goethe, John Keats, Lord Byron, Wilhelm Richard Wagner, Hans Christian Andersen, Giorgio de Chirico en Mark Twain. Het is nog steeds een populaire plek en een van de chicste plekken om koffie te drinken in Rome. Het heeft een gunstige ligging nabij de Spaanse Trappen.

AdresVia dei Condotti, 86, 00187 Roma RM, Italië

Sant Eustachio Il Caffe

Als u op zoek bent naar een geweldig café in de buurt van het Pantheon, hoeft u niet verder te zoeken dan Sant’Eustachio il Caffè. Het café dateert uit 1938 en is gevestigd in een voormalige oude hout gestookte brander. Het café roostert hun eigen koffiebonen, maakt hun eigen melanges en het water dat wordt gebruikt om de koffie te maken, komt uit een oud aquaduct.

De mozaïekvloeren en meubels in de winkel zijn allemaal origineel, dus een bezoek aan Sant ‘Estuachio voelt echt als een stap terug in de tijd. Het is niet groot, en het is niet opzichtig, maar het is absoluut een kanshebber voor het serveren van de beste koffie in Rome. Dat is wat er echt toe doet.

AdresPiazza di S. Eustachio, 82, 00186 Roma RM, Italië

Antigua Tazzadoro La Casa del Caffè al Pantheon

Sinds 1944 is Antigua Caffe Tazza D’oro actief in de koffiehandel en La Casa del Caffè al Pantheon werd geopend in 1946. Het bedrijf brandt, mengt, verkoopt en serveert zijn koffie in het historische centrum van Rome.

Het café heeft alleen een stand-up-only-aangelegenheid, dus je moet koffie bestellen en aan de bar drinken, waardoor het een minder ontspannen stop is en meer voor de koffieliefhebber die op zoek is naar een tankstop van hoge kwaliteit.

AdresVia degli Orfani, 84, 00186 Roma RM, Italië

Giolitti

Dit is een serieus populaire koffiestop die altijd een menigte bezoekers en lokale bewoners lijkt te hebben en staat bekend om het aanbieden van kwaliteitsijs en gelato, evenals koffie. Het heeft ook een aantal politici en beroemdheden aangetrokken, waaronder John Travolta, Ben Stiller, Owen Wilson en de Obama-dochters Sasha en Malia.

Giolitti ligt dicht bij het Pantheon, waardoor dit een geweldige centrale optie is. Merk op dat er aparte regels zijn voor ijs en koffie. De langere rijen zijn normaal gesproken voor gelato, terwijl het normaal gesproken niet lang wachten is als je alleen koffie wilt.

AdresVia degli Uffici del Vicario, 40, 00186 Roma RM, Italië

Caffe Domiziano

Deze is te vinden op het populaire Piazza Navona, met uitzicht op de Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini en is een populaire plek om een ​​kopje koffie te drinken op het plein. Vanaf hier kun je de toeristen en de wereld aan je voorbij zien trekken.

Als je hier een bakkie wil drinken zijn er verschillende zitmogelijkheden en de prijzen voor het zitten op het terras met uitzicht op Piazza Navona zijn dan weer iets hoger zijn dan de prijzen als je binnen zit. Maar een zitje buiten geeft je een mooi uitzicht op de Piazza Navona, die bijna altijd druk is en perfect is om mensen te kijken!

AdresPiazza Navona, 88, 00186 Roma RM, Italië

Rosati

Rosati dateert uit 1920 en biedt een mooie locatie die veel van zijn historische interieurdetails heeft behouden. Het is echter het meest populair vanwege de prachtige locatie op de Piazza del Popolo, wat ligt aan het noordelijke uiteinde van de Via del Corso en was lange tijd de eerste toegangspoort tot de stad Rome voor de meeste reizigers en een plaats van executies.

De koffie krijgt hier goede recensies en het is een goede plek met een goed uitzicht over het plein. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op de Piazza del Popolo met tweelingkerken, een Egyptische obelisk en een aantal fonteinen. Het is een druk plein en een geweldige plek om mensen te kijken op een mooie dag.

AdresPiazza del Popolo, 5A, 00187 Roma RM, Italië

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments