Reizen naar het onbekende

De zomer staat voor de deur en er wordt weer een nieuwe groepsapp aangemaakt door je vrienden. Waar gaan we dit jaar op vakantie? Wordt het weer Albufeira of dit keer Lloret de Mar? Het is al drie jaar geleden dat we in Chersonissos zijn geweest. Is dat nog steeds populair en gaan mensen daar nog steeds naartoe? Het mag niet te duur zijn maar wel willen wel even lekker weg. De meeste badplaatsen ken je inmiddels wel. Wordt het niet eens tijd voor iets anders?

Er zijn nog talloze prachtige plekken waar je misschien niet eens aan gedacht hebt. We geven je een paar tips waar je deze zomer kunt verblijven voor niet al te veel geld en waar de meeste Nederlanders nog niet bekend zijn.

Ouzoud

Vliegen naar Marrakesh – Marokko voor ongeveer € 100,00

Genieten van de mooiste watervallen en slapen onder de heldere sterrenhemel. Dit kan bij de watervallen van Ouzoud. Het zijn de hoogste watervallen van Marokko en in tegenstelling tot andere watervallen staat hij in de zomer niet droog. Het afdalen van de waterval duurt slechts vijftien minuten. Bovenin zal je (vooral ’s avonds) aapjes tegenkomen en onderaan de waterval vind je kraampjes waar spullen worden verkocht en bootjes die je kunt huren om mee te varen.

Dit fenomeen ligt op 150 kilometer van Marrakesh en wordt vooral door dagjesmensen bezocht. Wil je hier langer verblijven dan kan je ook slapen op één van de campings in de omgeving. Kies je voor meer luxe dan kan je ook slapen in een houten huisje of kamer met eigen badkamer.

Finse Merenvlakte

Vliegen naar Helsinki – Finland voor ongeveer € 140,00

Op zo’n 300 kilometer van de hoofdstad Helsinki vind je de schoonste meren van Finland of misschien wel de hele wereld. Het water loopt door het Oosten van Finland en is door zijn kronkels, kanalen, rivieren en slingers door verschillende steden en dorpen te vinden. Hoeveel meren Finland precies telt is niet 100 procent zeker maar sommigen zeggen dat het er 150.000 zijn. Het water is zo schoon dat de inwoners het door heel het land kunnen drinken. Dit komt doordat het een zo goed als onaangetast stukje natuur is. Het bewijs hiervan zijn de wilde dieren die leven bij de meren zoals de bruine beer, de wolf en de lynx. Je kunt bij de meren een hoop leuke activiteiten doen zoals kanoën, zwemmen, vissen, wandelen en waterskiën. Heb je hier geen zin in, dan kun je ook genieten van de serene rust en schoonheid van de natuur.

De meren bevinden zich door heel Finland. Hierdoor kom je ze op je reis al snel tegen. Wil je echt naar de Finse merenvlakte? Vanaf de hoofdstad Helsinki is het vier uur rijden.

Blue Lagoon

Vliegen naar Reykjavic – IJsland voor ongeveer € 170,00

Misschien herken je het beeld wel; mensen in het prachtige helder blauwe water van een zee. Denk je dat dit enkel in verre en warme landen is te vinden, dan heb je het goed mis. Een kleine drie uur vliegen en je bevind je IJsland. Op zo’n drie kwartier rijden van de hoofdstad Reykjavik ligt de Blue Lagoon, een geothermisch verwarmd zeewater oord waarbij water uit 2000 meter diepe gaten komt. Je kunt je hier onderdompelen in het azuurblauwe water en in tegenstelling tot de kou (onder het vriespunt) boven water is het onder water heerlijk warm en stijgt de temperatuur boven 40 graden Celsius. Daarnaast zit het water vol met mineralen waardoor de huid echt een boost krijgt. Ook een weekendje weg is daar goed te doen.

Op dit moment zijn de prijzen voor een vliegeis naar IJsland nog niet zo hoog maar let wel op; een bestemming als IJsland wordt steeds populairder waardoor de prijzen ook hoger zullen worden.

Boa Vista

Vliegen naar Praia – Kaapverdie voor ongeveer € 200,00

Blauwe zee en witte stranden? Dan is een bezoek aan Boa Vista zeker de moeite waard. Er zijn verschillende stranden te vinden op dit eiland zoals bijvoorbeeld Praia de Chaves. Een strand met grote zandduinen en leuke barretjes. Wind en kite-surfers komen hier graag door de ideale weersomstandigheden en het strand wordt regelmatig gebruikt voor trouwfeesten door zijn romantische sferen.

Curral Vehlo is een strand iets zuidelijker op het eiland en staat weer bekend om zijn spookachtige sferen. Het is een strand met een verlate vissersdorp aangevallen in de 19e eeuw door piraten. De overblijfselen zijn nog steeds terug te zien in de vorm van ruïnes. Je kunt hier uren vertoeven en daarna een heerlijke duik nemen in de naastgelegen zee.

Ontdek te prachtige stranden van Boa Vista zoals bijvoorbeeld Chaves Zand en Curral Vehlo door vanuit Praia de veerboot naar Boa Vista te nemen .

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments