Reizen door Amerika met een budget

Reizen kost geld. Daar kunnen we helaas niet omheen. Maar wat je er voor terug krijgt is een onbetaalbare ervaring. Mocht je niet zoveel centen op je rekening hebben maar wil je wel op reis dan zul je even moeten zoeken. Bij reizen op een budget denk je misschien niet meteen aan Amerika.

Maar door onderzoek te doen kom je erachter dat je echt wel wat kan besparen.
Want het hoognodige voor een rondreis is simpel:

  • Vliegtickets
  • Een vervoersmiddel in Amerika
  • Slaapplaats
  • Eten en drinken

Vliegtickets

Vliegen is nu eenmaal duur. Wil je een beetje een goedkoop ticket scoren dan zal je moeten gaan jagen op het internet en prijzen nauwlettend in de gaten moeten houden. Momondo is een website waar alle vliegtuigmaatschappijen gescand worden. Door gebruik te maken van de ‘Explore-knop’ zal hij ongeacht de datum, route en tijd die je kwijt bent jou de goedkoopste optie laten zien. Natuurlijk kan je hierna ook kiezen voor een vlucht waarbij je geen halve week onderweg bent en drie keer moet overstappen. Het is even zoeken en je moet er wat tijd in steken maar dan kom je wel bij de meest goedkope en comfortabele optie speciaal voor jou.

Vervoersmiddel

Je hebt verschillende opties op het gebied van vervoersmiddelen. We houden hierbij even de busreis buiten beschouwing.

Kies je voor het reizen met de auto dan zijn er verschillende aanbieders die je daarbij kunnen helpen. We raden aan om niet per plekke een auto te boeken maar dit een paar weken vooraf te doen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt op dit gebied maar wil je voor de goedkoopste optie gaan dan zal je waarschijnlijk een kleine auto rijden.
Net zoals bij vliegtickets kan je het beste vergelijken op een site zoals Momondo of Discovercars. Het enige waar je op moet letten is of elke passagier plus de koffers in de auto passen en of de verzekering inclusief is.

Kies je voor een camper dan ben je duurder uit. Je zou zeggen dat je onderaan de streep juist goedkoper uit bent omdat je niet meer naar een slaapplaats hoeft te zoeken. Toch is dit niet helemaal waar. Je kan namelijk niet zomaar je camper aan de kant van de weg zetten om daar de nacht door te brengen. Net zoals in Nederland moet je op een campingplaats staan. Zeker in het hoogseizoen moet je deze plaatsen ver van te voren reserveren. De kosten hiervoor zijn zo’n €40,00 per nacht.

Extra tip: neem een navigatiesysteem vanuit huis mee en zet hier de kaart van Amerika op. Dit scheelt weer in huurkosten.

Slaapplaats

Als je gekozen hebt voor een camper als vervoersmiddel dan kan je dit punt natuurlijk al afstrepen! Zo niet, dan gaan we samen op zoek naar een plek waar je kunt slapen.
Motels zijn over het algemeen goedkoper dan hotels. Ze bevinden zich vooral langs doorgaande wegen en niet in het centrum. Een aantal bekende motelketens zijn Motel6, Super 8 Hotels en Days Inn Hotels. De faciliteiten verschillen nogal per motel maar het is nooit een slecht idee om je de motels van te voren te reserveren. Dit scheelt zeker in prijs.

Eten en drinken

Zelf koken is natuurlijk het goedkoopste. Als je met een camper door de Verenigden Staten rijdt is dit ook geen probleem. Ben je met een auto onderweg dan is het ook geen ramp. Over het algemeen is uit eten gaan niet erg duur in Amerika. Maar die keer per dag uit eten gaan in Amerika is ook niet aan te raden. Niet voor de centen en niet voor de dagelijkse aanbevolen kilocalorieën.

Koop op de eerste dag van je trip een koelbox. Deze zijn vrijwel in elke supermarkt te verkrijgen. Kies voor een goedkoop piepschuim model en stop hier een plastic zak of tas gevuld met ijsklontjes in. Deze kan je meestal gratis halen in je motel. Stop hier een aantal goed vullende producten in zoals meergranenrepen, fruit en vooral veel water. ’s Avonds kan je er voor kiezen om ergens uit eten te gaan. Vaak heb je aan een hoofdgerecht al genoeg omdat de porties in verhouding met die van Nederland veel groter zijn.

Wat kost het mij dan?

We hebben even de gemiddelde kosten op een rijtje gezet. Dit kan natuurlijk altijd nog veranderen door de wisselende koers en vraag en aanbod.

Twee weken reizen door Amerika
Retour vliegticket naar Los Angeles – € 400,00
Autohuur – € 350,00
Motels – € 700,00
Eten en drinken – € 300,00
We komen dan uit op € 1.750,00.

Nog wat geld over?

Heb je nog wat centjes over dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om je reis uit te breiden met het bezoeken van een aantal Nationale parken of een uitje naar één van de gave pretparken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments