Pink City – Highlights in Jaipur (India)

Wil je een echte beleving mee maken, dan mag Jaipur niet op jouw bucket list ontbreken. Je zal er de meest fantastische tijd hebben en niet weten wat je ogen soms zien. Er rijden bontgekleurde vrachtauto’s rond waarbij de lading zo hoog opgestapeld is dat de vracht breder is dan de vrachtauto.

Er staan koeien te grazen op een middenberm op de snelweg. Er zijn kamelenkarren die handelswaar voorttrekken. Het verkeer rijdt er kriskras door elkaar heen. Welkom in India!
Jaipur is een vreselijk drukke stad. Je ziet er zoveel mensen, zoveel kleuren, het is een belevenis.

Amber Fort

Het Amber Fort, ook wel Amer of Aimer Fort genoemd, ligt tien kilometer buiten de stad Jaipur en is gebouwd op een heuvel. Hierdoor heb je een ontzettend mooi uitzicht op de omgeving. Het is er droog en uitgestrekt. Dit paleis heeft verschillende gebouwen en binnenplaatsen waar je door heen kan wandelen. Er is een hal, de Mirror Hall, wat een heel mooie zaal is en volledig is versierd met spiegeltjes. Dit paleis moet je beslist zien als je in Jaipur bent.

Hawa Mahal (Palace of the Winds)

In de Old City van Jaipur vind je het beroemde paleis Hawa Mahal. Dit paleis is gebouwd in 1799 door een maharadja en helemaal roze geschilderd. In heel de oude binnenstad van Jaipur vind je een heleboel roze gebouwen. Daarom wordt Jaipur ook de Pink City genoemd. Het paleis heeft heel veel ramen en erkers zodat het je doet denken aan een honingraat. Voor het paleis is het een gaan en komen van kamelenkarren en rinkelende riksja’s.

Jantar Mantar observatorium

Wat je ook beslist moet bezoeken is het observatorium voor de astrologie, Jantar Mantar. Hier vind je een bijzondere verzameling van grote meetinstrumenten in de open lucht. Dit gebouw is gebouwd door de marahadja Jai Singh. In de buitenaards lijkende gebouwen voelt het net of je in het heelal bent. Het is bijzonder dat zoveel eeuwen geleden men het heelal al kon bestuderen.

City Palace

Dit is een groot complex met gebouwen, tuinen en binnenplaatsen waar je je ook weer lange tijd kan vermaken. Het paleis is een combinatie van Rajathaanse en Moghul-architectuur. Je kan hier een tentoonstelling bekijken van de kleding van maharadja Madho Singh I. De man had maar liefst 108 vrouwen, woog ruim 250 kilo schoon aan de haak en had enorme, extravagante gewaden aan.

Wandelen door Jaipur

Buiten alle bezienswaardigheden is Jaipur ook een stad om te beleven. Het is dan ook leuk om een mooie wandelroute uit te stippelen die je meer laat zien van de roze stad. De oude stad wordt omringt door hoge stadsmuren en drie prachtige toegangspoorten. Binnen de muren van de stad vind je echt heel veel bazaars. In elk straatje kan je koopwaar vinden, van rinkelende armbanden tot keukengerei, van slippers tot kamelenleer.

Het is ook heel leuk om allerlei handwerklieden aan het werk te zien, zoals textielververs en marmerslijpers. Je kan niet verdwalen want de stad is opgedeeld in een rechthoekig stratenplan.

Raj Mandir Bioscoop

Het is de grootste Bollywood bioscoop van heel India. Het is dan ook beslist een bezoek waard als je in Jaipur bent. De foyer van de bioscoop is gemaakt van veel rood en goud, behoorlijk kitsch dus. De sfeer is er geweldig, het is er ook altijd druk. De buitenkant van deze bioscoop ziet er behoorlijk extravagant uit. Het lijkt een grote slagroomtoef met veel groen neonlicht. Een echte eyecatcher dus.
Adres: C-16, Bhagwan Das Rd, Panch Batti, C Scheme, Ashok Nagar, Jaipur, Rajasthan 302001, India

Heerlijk eten, hier moet je zijn

Aan één van de hoofdstraten van Jaipur, MI Road, zitten de meeste restaurants. Je vindt hier tientallen plekken om te eten. Er zijn er twee die eruit springen qua kwaliteit. Het zijn wel wat dure restaurants voor Indiase begrippen maar het eten is er erg goed.

Als eerste vind je daar Copper Chimney. Het is een restaurant met heerlijke Indiase gerechten zoals masala’s, curries en paneer. Je kan er lekkere gekruide nasi eten met een sausje van yoghurt en komkommer. Het naanbrood met knoflook is ook erg lekker. Je betaalt voor het avondeten met twee personen en de drankjes zo rond de €9,-. Je kan hier ook drankjes met alcohol krijgen wat bijzonder is voor een restaurant in Jaipur.
Adres: Jaipur Rd, Panch Batti, Hathroi, Jaipur, Rajasthan 302032, India

Het tweede restaurant waar je heel lekker kan eten is Dasaprakash. Zij verkopen een combi van allerlei kleine gerechten. Een beetje tapas-achtig maar dan op zijn Indiaas. Het is een all-in restaurant wat alleen vegetarische gerechten maakt dus je vindt er geen vleesgerechten. Voor avondeten en drankjes voor twee personen ben je rond de €10,- kwijt.

Adres: 5, Kamal Mansion, MI Rd, Jaipur, Rajasthan 302001, India

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments