NYE in Sydney

Vergeet de oliebollen en sterretjes in het koude en vaak natte Nederland. Oud en nieuw vieren in Sydney en één van ’s werelds grootste vuurwerkshows bijwonen. Wie wil dat niet? Het is een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk is het niet goedkoop en je moet je goed voorbereiden. Plannen om deze happening een keer mee te maken? Lees dan snel verder.

Planning

De oud en nieuw viering in Sydney is een gigantisch drukke happening. Tot wel 1 miljoen mensen komen ieder jaar weer naar Sydney om de viering mee te maken. Wil je alles goed kunnen zien, begin dan ruim op tijd te plannen. Meestal begint een half jaar van tevoren de online kaartverkoop van de verschillende arrangementen.

Arrangementen

Tijdens NYE in Sydney worden er verschillende arrangementen aangeboden. Enkele voorbeelden zijn:

Het Sydney Opera House. Hier geniet je van een theatervoorstelling, een heerlijk diner en daarna wordt het nieuwjaar ingeluid met veel vuurwerk.
Diverse restaurants rondom het Opera House en de Harbour Bridge bieden verschillende arrangementen aan.
Diverse rederijen bieden boottochten aan waarbij je geniet van het vuurwerk spektakel vanaf het water.
In de Royal Botanical Garden wordt een diner en feest georganiseerd. Je hebt er een mooi uitzicht op het vuurwerk.
In Toronga Zoo kun je NYE vieren tussen de giraffen.

Is NYE vieren in Sydney duur?

Dit ligt er helemaal aan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een arrangement bij het Sydney Opera House kost als snel een paar honderd dollar. Dit geldt voor de meeste arrangementen wel. Heb je dat er niet voor over, dan er zijn ook plaatsen in bijvoorbeeld de openbare parken waar je het vuurwerk gratis kunt aanschouwen. Zo houd je dus mooi geld over om andere dingen te doen.

Het voordeel is ook dat je niet hoeft te reserveren en je je eigen eten en drinken mee kunt nemen. Het grote nadeel is wel dat je al vanaf ’s ochtends vroeg in de stad moet zijn om je uitgekozen plek bezet te houden. In de vroege middag wordt het gebied rond het Opera House en de Harbour Bridge namelijk afgezet. Je begeef je dus de hele dag in de mensen massa en als je pech hebt in de brandende zon. Proosten doe je met alcoholvrije drankjes. Je mag op openbare plaatsen namelijk geen alcoholische dranken tot je nemen.

Wil je NYE op en top beleven, is een arrangement dus wel aan te raden. De feesten zijn altijd enorm relaxt en er is altijd goede muziek van bands of dj’s. Bovenal heb je meestal een perfect uitzicht op het vuurwerk. En dat is voor velen toch het hoogtepunt van de avond.

Sydney Heritage Fleet

Wil je NYE in Sydney op een bijzondere manier vieren? Boek dan een arrangement op een boot. Er zijn diverse maatschappijen die met oud en nieuw een boottocht aanbieden. Een ervan is de Sydney Heritage Fleet. Dit is een non-profit organisatie die het hele jaar door tochten op historische boten aanbieden. Catering is er meestal niet aan boord. Je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Alcohol is toegestaan aan boord. Je moet wel flink in de buidel tasten voor een tocht. Een tocht kost al snel 300 dollar per persoon.

Natuurlijk zijn er ook uitgebreide luxe arrangementen te boeken waarbij het je aan niets ontbreekt. Het is net wat je prefereert. Voor alle tochten geldt dat als klokslag twaalf het vuurwerk wordt ontstoken, je er middenin zit. Een enorm spektakel dat je een keer moet hebben meegemaakt.

Gay NYE Sydney 2021

Sydney is absoluut een gay vriendelijke stad. De “place to be” op NYE is Sophisticated, wat de ultieme oudejaarsavondviering voor gay is. Het evenement vindt plaats in Circular Quay op het sculptuurterras gelegen op het dak van het Museum of Contemporary Art. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op Sydney Harbour en het Sydney Opera House. De lucht zal worden verlicht met een geweldig vuurwerk.

De sfeer is er uiterst relaxt en ze draaien er lekkere dansmuziek. Je bent er weg van de drukte beneden in de straten. Absoluut een aanrader om het nieuwe jaar met je vrienden of geliefden in te luiden. Dress to Impress met als thema wit en maak vooral een statement.

Locatie: Het beeldentuin en café, Museum van Hedendaagse kunst, Circular Quay.

Tip: Het evenement is snel uitverkocht. Zorg dat je er snel bij bent.

Vluchten naar Sydney rond Oud en Nieuw

Er vliegen verschillende maatschappijen op Sydney, de meeste maken een tussenlanding in bijvoorbeeld Hong Kong. Je hebt van wel een paar dagen nodig om van je jetlag te herstellen. Let er dan ook goed op bij het regelen van je vervoer en vluchten naar Sydney dat je tijdig aankomt.

Overnachten

Er zijn meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden in Sydney. Wees er wel op tijd bij want ook hier geldt dat ze rond NYE allemaal volgeboekt zijn. De prijsklassen lopen enorm uit een. Zo kun je terecht in een goedkoop hostel, B&B of een van de luxe hotels.

Vorig artikel
Volgend artikel

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments