Natuurlijk U.S.A.

De Verenigde Staten kent veel verschillende soorten klimaten. Het warme, koude, droge en vochtige klimaat zorgen ervoor dat het landschap zo divers is, dat je nooit uitgekeken raakt. Er ligt altijd wel weer een nieuw prachtig natuurverschijnsel om de hoek. Het zal je verbazen wat het klimaat kan doen op een straal van een paar kilometer. Het ene moment sta je in de sneeuw en een paar minuten later zit je in de brandende zon.

Als je bijvoorbeeld van Big Pine naar Lone Pine (Nevada) rijdt heb je twee tegenovergestelde weersklimaten in één oogopslag. Aan de rechterkant zie je Mount Whitney; een berg vol sneeuw en ijs. Aan de linkerkant daarentegen zie je Keynot Peak. Dit is één van de eerste droge bergen van Death Valley.

In de Verenigde Staten vind je het allemaal. Van immens grote lege dorre vlaktes tot vochtige bossen vol kabbelende beekjes en watervallen. Van valleien, zo schilderachtig mooi, dat het lijkt alsof diepte niet bestaat tot aan groene uitgestrekte velden vol bloemen.

We laten je een paar prachtige natuurgebieden zien. Sommige bekend, sommige minder, maar niet minder mooi.

Grand Canyon

We beginnen even met één van de bekendste; Grand Canyon. Deze mag aan geen enkele lijst ontbreken. Hier vind je het miljoenen-jaren werk van wind en water van de Colorado River. Een diepe kloof in het landschap.

Tip: bezoek de Grand Canyon met zonsopkomst en zonsondergang. Er vindt zich op dat moment een prachtig tafereel van kleuren, glinstering en een ontwakende wereld plaats. Dit is natuurlijk bij meer bezoekers bekend en daarom kan het wat druk zijn. Wil je liever op een rustigere plek genieten van dit fenomeen, neem dan een kijkje op de North Rim. Daar is het een stuk minder toeristisch.

Yosemite

In Yosemite zijn er talloze prachtige spots waar je de auto even weg kan zetten om een heerlijke wandeling of klim te maken in de gebergte. Als je geluk hebt spot je misschien wel een beer! Vergeet niet even een stop te maken bij Bridalveil Falls. Een waterval waar je in kan klimmen. Pas op want de stenen zijn glad en glibberig.

Tip: neem de tijd en ga rustig op een rots zitten bij Glacier Point. Vanaf dat punt kijk je de lange kronkelende vallei in en spot je een meertje, waterval, een heleboel gebergte en talloze bomen. Misschien heb je geluk en vergezelt een eekhoorntje jou bij dit adembenemende uitzicht.

White Sands

Een minder bekende maar prachtige plek om te bezoeken is White Sands. In tegenstelling tot de naam gaat het hier niet om wit zand maar om gipsduinen. Het lijkt hierdoor alsof je in de sneeuw staat. Je kunt er zelfs een slee kopen om van de steile hellingen af te glijden. Je komt hier en daar wel wat plantjes tegen maar wil je je helemaal verkeren in middle of nowhere dan raden we je het bewandelen van de Akali Flat Trail aan. Dit is een zeven kilometer lange wandeling waarin je alleen op de wereld bent in een oneindig veld van gips. Je enige oriëntatiepunt zijn een aantal oranje markeringen. Let op: Bij slecht weer zijn deze ook moeilijk zichtbaar en raak je snel je oriëntatie kwijt.

Petrified Forest

Duizenden versteende boomstammen van miljoenen jaren oud. Die vind je in Petrified Forest. Deze bomen zijn door de hoge waterstand ooit omgevallen en mede door het vulkanische as is het hout versteend. Petrified Forest is ook onderdeel van Painted desert. Een kleurrijk woestijngebied die vooral in de ochtend en avondzon goed tot zijn recht komt. De kleuren in de woestijn zijn te danken aan de verschillende weersomstandigheden uit de geschiedenis.

Big Sur

Tussen Los Angeles en San Francisco rijd je over Cabrillo Highway en vind je het park Big Sur waar je kunt wandelen tussen ontelbaar verschillende soorten bomen. Tussen de bomen door vind je kabbelende beekjes en rivieren waar je kunt zwemmen. Ben je in een sportieve bui? Dan kun je de Buzzard’s Roost Trail bewandelen. Dit is een klim van bijna vijf kilometer waarbij je uiteindelijk boven op de berg kunt genieten van het uitzicht over de oceaan!

Tip: Ga er vroeg op uit voordat het te warm wordt. Trek ook goede wandelschoenen aan want de trail kan nogal stijl zijn en op sommige punten erg smal.

Acadia National Park

Dit park is gelegen in Maine en is één van de kleinere parken maar zeker niet minder mooi. Je vindt hier alles in één park zoals gigantische heuvels met kleine pittoreske dorpjes, zeeën, stranden, bergen, bossen, een heleboel dieren en prachtige bloemen. Het park kenmerkt zich ook door de rotsachtige kusten. Je kan er goed wandelen, rotsklimmen, fietsen, vissen, zwemmen en varen. Er is dus voor ieder iets te beleven. Hierdoor zijn ook vaak celebrities te vinden op deze plek. Bar Harbor op Mount Desert is door het panoramische uitzicht één van de grote trekpleisters voor beroemdheden.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments