Mexico – Foodie gids 2021

Verschillende landen in de wereld zijn er in geslaagd om uit te blinken door middel van hun keuken. Natuurlijk gaan we nu niet vertellen dat dit de enige reden is om een vakantie naar Mexico te overwegen, maar toch is het een belangrijke troef van dit zuiderse vakantieland. Wat veel mensen niet weten is dat de Mexicaanse keuken vanaf het jaar 2010 is terug te vinden op de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is het gevolg van haar rijke en diverse karakter. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over de sterke troeven waar de overheerlijke Mexicaanse keuken zich door kenmerkt? Dat is mogelijk in deze uitgebreide foodie gids van 2021.

Ervaar de authentieke, Mexicaanse keuken in Oaxaca

Wanneer je het echte, authentieke Mexico wil ontdekken ben je daarvoor aan het juiste adres in Oaxaca. De kans is groot dat deze naam je niet meteen iets zegt. Dat is het gevolg van het feit dat Oaxaca bij de toerist die Mexico bezoekt helemaal niet bekend is. Het is wellicht mede omwille van deze reden dat haar authentieke karakter zo goed is behouden gebleven. Betekent dit overigens dat er in deze staat niet veel te beleven valt? Helemaal niet, in tegendeel! Dit is namelijk onder meer de staat waar de traditionele Mexicaanse gerechten vandaan komen. Deze gerechten worden er bovendien ook tegenwoordig nog steeds met veel passie klaargemaakt. Wanneer je tijdens jouw vakantie in dit prachtige land dan ook op de meest optimale manier kennis wil maken met al het mooi dat de Mexicaanse keuken te bieden heeft is een bezoek brengen aan Oaxaca beslist een aanrader. Je doet er ongetwijfeld ervaringen op die je helemaal niet snel zal vergeten!

Mexicaanse gerechten, de basis

De basis voor Mexicaanse gerechten bestaat eigenlijk altijd uit maïs. Bovendien wordt al snel duidelijk dat deze keuken een combinatie is van invloeden van de Maya’s, de Azteken evenals de Spanjaarden. Dat de basis van de gerechten doorgaans bestaat uit maïs laat misschien een eentonig karakter vermoeden, maar dat is zeker niet correct. De maïs wordt immers in verschillende vormen verwerkt en geserveerd. Daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van ingrediënten zoals bijvoorbeeld bonen en pepers evenals tomaten, rijst en avocado’s. Enkele bekende Mexicaanse gerechten die je absoluut voorgeschoteld zal krijgen tijdens jouw reis in Mexico zijn tortilla’s, nacho’s evenals salsa’s. Ook hierbij is er steevast sprake van heel wat verschillende soorten en dus smaken.

Wat zijn de beste salsa’s om dit jaar te ontdekken?

Mexicanen staan er uiteraard om bekend vaak salsa te serveren bij hun gerechten. Voor deze salsa’s geldt dat we een onderscheid maken tussen verschillende soorten. Het gaat hierbij concreet om:
• Guacamolesaus;
• Pico de Gallo;
• Mole;
Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard zeker niet de enige salsa’s die er geserveerd kunnen worden in Mexico, maar het zijn wel degene die je absoluut eens geproefd moet hebben. Dat geldt zeker voor de wat minder bekende ‘Mole’. Voor deze pittige saus geldt dan ook dat ze wordt gemaakt uit zomaar even meer dan twintig verschillende ingrediënten. Er bestaan bovendien drie verschillende soorten van deze salsa. Het gaat hierbij om de Mole Poblano, de zwarte Mole en de groene Mole.

Tortilla’s, het favoriete gerecht onder toeristen

Tijdens een reis naar Mexico zal je er ook niet omheen kunnen om je tegoed te doen aan één van de vele verschillende tortilla’s die er bestaan. Voor een tortilla geldt dat het eigenlijk een plat maïsbrood is. Dit maïsbrood kan op verschillende manieren worden geserveerd. De meest voorkomende vormen van tortilla’s luisteren naar namen zoals: enchilada’s, quesadilla’s, taco’s en burrito’s. Natuurlijk hebben de meeste mensen al wel eens een taco of een burrito gegeten, maar wat bovendien te denken van een quesadilla? Het betreft hier een dubbelgevouwen tortilla met heel veel kaas ertussen. Het wordt vaak opgediend met vlees en groenten en is een absolute aanrader!

Andere Mexicaanse gerechten om te ontdekken

Tot dusver hebben we het uiteraard vooral gehad over de klassiekers binnen de Mexicaanse keuken. Er zijn echter ook een aantal buitenbeentjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van cactus? In Mexico eten mensen niet alleen cactus, maar ook de vruchten. Het niet alleen erg gezond, daarnaast smaakt het voortreffelijk in salades. Andere gerechtjes die je tijdens jouw verblijf in het prachtige Mexico kan ontdekken zijn onder meer:
• Sopa de lima;
• Tamales;
• Carna asada;
Voor Sopa de lima geldt dat ze zoals de naam reeds laat vermoeden een soepje is waarin limoenen zijn verwerkt. Voor tamales geldt op haar beurt dat het in maïsbladeren gestoomde maïskolven zijn die zijn gevuld met vlees en Spaanse pepers. Tot slot is er nog de carna asada wat eigenlijk gewoon dun gebraden rundsvlees is. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, de Mexicaanse keuken heeft zonder ook maar de geringste twijfel ongelofelijk veel lekkers voor jou in petto.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments