Met een andere blik op New York

Citytrip New York, Time Square, Empire State building en het vrijheidsbeeld. Onmisbare toeristische trekpleisters en geweldig om te zien! Maar wacht, er is nog veel meer… Er zijn nog een hoop onontdekte pareltjes te vinden in deze wereldstad. Wij hebben deze plekken even voor je op een rijtje gezet, zodat je niet zult missen. Er zijn wel 10 hoogtepunten New York die jij moet zien naast de hieronder genoemde

New York Botanical Garden

In The Bronx ligt sinds 1891 de grootste botanische thuis van Amerika. Hij is 1 km2 groot en heeft een aantal plantenlaboratoriums. Er zijn verschillende soorten tuinen te vinden waaronder een rozentuin, een tuin met een heleboel coniferen en zelfs een eigen bos.

Coney Island Beach

Wie de stad even beu is kan de metro pakken richting het Zuid-Westen van Brooklyn. Hier vind je Coney Island, bekent om zijn pretpark/kermis genaamd Luna Park. Aan het strand zijn een hoop leuke restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten en drinken in een relaxte sfeer.

Famous Homes

Je zult even op onderzoek moeten gaan maar een heleboel bekende sterren hebben gewoond of wonen nog steeds in New York.

Obama

Naast Prospect Park op 640 Second Street (Park Slope) vind je bijvoorbeeld het voormalige huis van Barack Obama. Hij heeft hier in de jaren 80 gewoond met zijn toenmalige vriendin Genevieve Cook. Barack Obama woonde hier toen hij net afgestudeerd was Columbia University.

Friends appartement

Ben je een fan van de serie Friends? Je kent vast het beeld van de buitenkant van het appartement. Deze is te vinden op de hoek van 90 Bedford Street. Wie denkt dat de serie hier werd opgenomen heeft het mis. Dit was namelijk in Los Angeles, dus het gaat echt alleen de om de buitenkant van het appartement.

De Dakota

Wellicht zegt het je niet meteen iets maar in De Dakota op de hoek van 72nd Street zat het appartement van John Lennon, bekent van The Beatles. Het gaat hier om een gebouwencomplex wat is gebouwd in 1884 en elk appartement heeft twaalf tot twintig kamers. In 1980 werd John Lennon voor De Dakota neergeschoten.

DUMBO

Loop vanuit Manhattan de Brooklyn Bridge over en je bevind je ineens in een heel ander soort New York. Down Under the Manhattan Bridge Overpass ofwel DUMBO, een hippe buurt vol kunst, cultuur en lekker eten en drinken. Er staan een heleboel fabrieken en pakhuizen die omgebouwd zijn tot een galerie, markten en winkels. Het is een prachtige plek om foto’s te maken en is daarom een geliefde plek voor bruidsparen.

Bijzondere plekjes om te eten

Bubba Gump Shrimp

Ken je de film Forrest Gump? Dan ken je ook Bubba Gump Shrimp, de garnalenboot in de film. Wist je dat hier ook een restaurantketen van is? Je vindt onder andere vestigingen in San Francisco, Hawaii en uiteraard New York (Times Square). Je kunt hier genieten van allerlei heerlijke garnalengerechten in een echte Amerikaanse setting. Uiteraard staat het restaurant vol attributen uit de film en staat alles in het teken van Forrest Gump.

The Park

Een romantisch diner bij kaarslicht in één van de meest sfeervolle restaurantjes. Je dineert op een bijzondere plek waar bomen door het dak groeien en de vogeltjes je gezelschap houden. Vooral ’s avonds als de lampjes aan gaan is het een prachtige plek om nog een drankje te doen.
Op dit moment is The Park even gesloten omdat het gerenoveerd wordt. Hij wordt hiermee in de oude staat uit 1950 hersteld. Hopelijk kunnen we snel weer genieten van dit groene restaurant.

How I met your mother café

We gaan even terug naar de series. Ben je fan van How I met your mother? Waan jezelf in Maclaren’s pub met in je hand een cocktail genaamd ‘Pineapple incident’. Het café is overigens niet de plek waar de bekende serie is opgenomen. De verhalen daarentegen zijn wel gebaseerd op deze kroeg die eigenlijk McGees heet. De makers van de serie Craig Thomas en Carter Bays hebben hier vele uren doorgebracht en hebben hun belevenissen van McGees in de serie gestopt. In de pub wordt er natuurlijk op verschillende manieren gerefereerd naar de serie!

O’hara’s

Ook in New York kom je dus Ierse pubs tegen maar de pub O’Hara’s staat op een hele bijzondere plek, namelijk naast het voormalige World Trade Centre. Deze pub werd geopend in 1983 en was toen voornamelijk de plek voor werknemers van het World Trade Centre. Er kwam op dat moment weinig toerisme op deze plek af.
Na het instorten van de Twin Towers op 11 september 2001 heeft de pub veel schade opgelopen. Één jaar later konden ze de deuren weer openen. Wie de pub binnenloopt ziet overal fire departement badges van over de gehele wereld. Vraag achter de bar naar het foto boek van 9/11. Hierin staan een hoop foto’s gemaakt door de eigenaren van de pub met een hoop persoonlijke verhalen. Het geeft je een goed beeld wat er leefde in de omgeving op dat moment.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments