Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen tegen het raam en zorgen ervoor dat je lekker binnen bij de kachel of open haard blijft zitten. Niet echt een tijd om er lekker op uit te gaan. Met alle maatregelen die gelden lijkt het er op dat we de kerstdagen massaal thuis gaan vieren. We zullen er maar het beste van maken met een vrolijk versierde kerstboom en we zetten het huis in een gekleurde oase van licht.

Veel liefhebbers van verre vakanties zijn de afgelopen twee jaar niet buiten Nederland op reis geweest. Door alle beperkende maatregelen waren veel landen gesloten voor buitenlandse vakantiegangers. Ook deze kerst lijkt het erop dat we aan huis gekluisterd zullen zitten. Toch is het nu juist de tijd om niet bij de ‘kerst’ pakken neer te gaan zitten.

Wereldreis

Heb je altijd al eens op wereldreis willen gaan, dan is het nu de tijd om je daarop te oriënteren. Maak bijvoorbeeld een bucketlist waar je de komende jaren naartoe wilt gaan. Een uitdaging die je misschien wat te gortig kan zijn, is het beklimmen van de zeven hoogste bergen op zeven continenten. Toch lukte het de alpinist Richard Bass als eerste om de zeven hoogste toppen van de wereld te beklimmen, die allemaal op een ander continent liggen. De prestatie die nog meer indruk maakte was die van Vern Tejas, die alle toppen bereikte in 134 dagen. Deze bergbeklimmer lukte het zelfs om de uitdaging twee keer binnen een jaar te voltooien. Vern Tejas beklom alle toppen maar liefst negen keer.

Beschik je niet over de capaciteiten van een klimgeit dan kun je ook gewoon wandelend of autorijdend op alle zeven continenten verblijven. Azië is bijvoorbeeld een werelddeel met tal van prachtige bestemmingen. Zo is het Japanse Hiroshima een plek die tot de verbeelding spreekt. Velen kennen de naam vanwege de connectie met de atoombom en de Tweede Wereldoorlog. Hiroshima heeft echter veel meer dan historie te bieden. Natuur, cultuur en culinair gaan hier hand in hand. Een stad die je versteld zal doen staan qua uitgaansmogelijkheden. Laat je verwennen op culinair gebied. Eet de authentieke bereide sushi, beleef de theeceremonie of drink de voor velen nog onbekende rijstwijn sake.

Barrière

Vormt de taal een barrière voor een bezoek aan een ander continent dan hoeft Noord-Amerika geen probleem te zijn. Bijna iedereen heeft wel Engels op school gehad en daarmee kun je je in de United States of America natuurlijk prima mee redden. Amerika is niet alleen het land van ongekende mogelijkheden, ook kun je er ongekend mooie reizen maken. Hoewel de cultuur grotendeels bepaald is door de emigranten uit de verschillende Europese landen, kent Noord Amerika veel verschillende bevolkingsgroepen die hun eigen verhaal en cultuur hebben. Wil je het spoor van de kolonisten volgen die ooit van het oosten naar het westen trokken dan kun je dat tegenwoordig het beste doen via Route 66. Huur een motorhome en geniet van de prachtige vergezichten. Het wordt beslist een onvergetelijk avontuur op dit grote continent.

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Popular Categories

Comments