Kies je voor een hostel of een hotel? De voor- en de nadelen

Er bestaat nog wel eens wat verwarring tussen de betekenis van een hotel of een hostel. Toch zijn het twee verschillende soorten slaapplaatsen en absoluut niet hetzelfde. Wij gaan proberen het verschil uit te leggen tussen hostel en een hotel. Ook noemen wij nog wat andere types accommodaties denk bijvoorbeeld aan een bed en breakfast.

In het kort is het verschil tussen een hostel en een hotel simpel, een hostel is vaak een goedkope accommodatie met een badkamer die je deelt en waar je In de meeste gevallen met meerdere personen op een slaapzaal ligt. Ook heeft een hostel vaak een gemeenschappelijke ruimte hier kun je andere reizigers ontmoeten. Daarentegen is een hotel natuurlijk vaak een stuk duurder en luxer maar hier heb je wel altijd je eigen badkamer en je eigen kamer

Wat is een hostel

Een hostel heeft natuurlijk voor- en nadelen. Wij zetten ze voor jou op een rij

Het is goedkoop vooral in vergelijking met te blijven hotel. Dat is natuurlijk al een ideaal! Wanneer je in groepen reist, kun je op een kamer overnachten ook dit bespaart kosten. Hostels zijn meestal gelegen In de meest grote steden over de hele wereld. Wist je dat je op elk continent een hostel kunt vinden behalve op Antarctica? De meeste hostels hebben een uitgeruste keuken, hierdoor kun je, je eigen eten koken dat bespaart je geld. Bij de meeste hostels zit een gratis ontbijt in, dit is wel gewoon brood als ontbijt verwacht dus geen luxe 3 sterren ontbijt. Er is ook altijd wel iets leuks te doen in hostels je kan excursies boeken of feesten. Bij veel hostels zit een nachtclub verbonden zo ga je, je dus waarschijnlijk niet vervelen s avonds of die nacht wanneer je in een hostel verblijft.

Toch heeft het ook nadelen

Je hebt gebrek aan privacy je deelt een kamer met maximaal 20 personen en het maakt dan niet uit wie je kamergenoten zijn. Sommige hostels hebben dan wel een privé en een tweepersoonskamer maar die zijn natuurlijk zo weg. Er zit een badkamer op elke verdieping, wat dus betekent dat je je badkamer met meerdere personen moet gaan delen. Het is dus niet zoals in een hotel dat je een eigen badkamer en douche hebt je kunt het vergelijken met studentenflat. Het personeel is ook nog eens beperkt. In een hotel heb je natuurlijk 24 uur per dag iemand die aanwezig is. In hostels is dat niet zo. Er bestaat natuurlijk ook een kans op diefstal, vanwege het feit dat je een gedeelde kamer hebt. Kijk dus altijd of er een kluis of een kastje is waar je je spullen in kan doen.

De voordelen van een hotel

In een hotel kan je in- en uitchecken wanneer het jou uitkomt. Je bent in het bezit van je eigen kamer & badkamer. Ook is er is altijd iemand aanwezig die je kan helpen. Een hotel is meestal een stuk luxer. Je kunt ook bijna altijd gebruik maken van een luxe ontbijt.

De nadelen

Wanner je met een groep reist, moet je allemaal een aparte kamer boeken. Andere leren kennen, gebeurt hier eigenlijk niet heel snel, er komen hier andere mensen als mensen die in een hostel komen. Denk aan stelletjes, zakenmensen. Ook is een hotel is relatief duur, wanneer je echt alleen maar blijft voor een overnachting.

Eigenlijk lijken een hostel en een hotel dus beide wel redelijk op elkaar, en toch zijn er ook een aantal dingen anders. Wanneer je tussen beide niet kan kiezen kun je ook nog kiezen voor een bed en breakfast

Wat is een bed en breakfast?

Weer iets anders als een hotel of een hostel. Een bed en breakfast hier overnacht en ontbijt je alleen. Je hebt hier wel een eigen Kamer maar er zijn hier verder niet de faciliteiten die een hotel wel biedt. Ook kan het zijn dat een bed en breakfast bij iemand thuis is. Dat is wel een stuk persoonlijk, en zo leer je de locals ook goed kennen. Een bed en breakfast is over het algemeen goedkoper als wanneer je in een hotel overnacht maar meestal weer wat duurder als wanneer je in een hostel overnacht.

Waar je overnacht, die keuze is dus eigenlijk aan jou. Kies je voor een luxe en kies je een hotel? Ga je voor een hostel omdat je mensen wilt leren kennen? Of gaat het jou echt alleen om de overnachting en in de ochtend een goed ontbijt? Keuzes genoeg, wij hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met het maken van jullie keuze.

Related Stories

Discover

Rome – Streetfood hotspot

Reis je binnenkort af naar Rome om deze mooie wereldstad te gaan ontdekken? Wil...

Thailand de beste eilanden

De eilanden van Thailand behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Met zijn azuurblauwe...

Wintersport Zermatt – Matterhorn en meer

Als je het over Zermatt hebt, denk je meteen aan de karakteristieke Matterhorn. Deze...

Wildkamperen in de natuur

Frisse lucht, stromend water, heldere sterrenhemel, het gefluit van vogels op de achtergrond en...

Australië foodie gids 2021

Wat is nou een foodie gids zou je denken? Een foodie gids is eigenlijk...

Zonnige wintersport 6 populaire bestemmingen

Heb jij ook zon hekel eraan, als er een paar wolkjes voor de zon...

Popular Categories

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here