In eigen land, Fietsen door het heuvelland

Nederland is plat en eentonig, toch? Nou nee hoor, niet in het prachtige Zuid-Limburg. Glooiende landschappen, geweldige vergezichten en dit stukje Nederland heeft uitdagende fietsroutes voor iedere fietsliefhebber. Het heeft culturele hoogtepunten, maar ook uitdagende routes die je samen met je wielerfanaten kan ontdekken. Het is aan te bevelen om een goede uitvalsbasis te kiezen, zoals bijvoorbeeld een vakantiepark, zodat je een goed vertrekpunt hebt naar de vele fietsroutes Limburg. We hebben een paar leuke fietsroutes voor je opgezocht.

Route 1. Valkenburg aan de Geul (48 km)

Dit is een route waarbij je door de gemeente Valkenburg aan de Geul wordt geleid, waar je het echte authentieke Zuid-Limburg kan vinden. Tijdens deze route kom je langs prachtige kastelen en gezellige dorpjes. Er zitten soms beste wel steile beklimmingen tussen, maar die inspanning is het da ook wel waard. In deze regio kan je Residence Valkenburg vinden wat centraal is gelegen in het Geuldal. Hier kan je midden in het Limburgse landschap overnachten en is een goede uitvalsbasis voor uw fietsvakantie in Limburg!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle klavertje vier arrangementen bij Fletcher

Route 2. Amstel Gold Race (77 km)

Jaarlijks wordt in de Zuid-Limburgse hellingen de enige Nederlandse wielerklassieker, de Amstel Gold Race gehouden. Met deze route pak je een deel van het Amstel Gold Race parcours mee over een lengte van ruim 77 kilometer. Het is een pittige uitdaging met verschillende steile hellingen die is weggelegd voor de ervaren wielrenner. Onderweg kan je van de prachtige natuur, vergezichten genieten en in het leuke plaatsjes Gulpen even bijkomen op een terrasje.

fietsen op het platte land

Route 3. Hartje Heuvelland Gulpen-Wittem (56 km)

Als je iemand bent die een uitdaging niet uit de weg gaat, dan is deze route iets voor jou, want deze route heeft steile beklimmingen en scherpe afdalingen. Voor de beklimmingen word je wel beloond, want je krijgt daar wel een paar iconische plaatjes van Zuid-Limburg voor terug. Je komt tijdens deze route plaatsen als het bergdorpje Vijlen, Simpelveld en het Limburgse wijngoed Fromberg tegen, waarbij je kan genieten van de beeldschone panorama’s en kleurrijke boomgaarden.

Route 4. Drie Grenzen Route (37 km)

Tijdens deze fietsroute kan je in één middag met de drie landen Nederland, Duitsland en België kennismaken. Onderweg kom je langs tal van dorpjes met terrasjes die omringd zijn door prachtig natuur. Het drielandenpunt mag bij deze route niet overgeslagen worden natuurlijk, waar je verschillende activiteiten kan ondernemen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle fietsvakanties bij Eigenwijzereizen

Route 5. Architectuur in Limburg (68 km)

Dit is wederom een wielrenroute en dit keer met diverse hoogtepunten van de Limburgse architectuur uit de 12e tot 20e eeuw. Je komt langs een 38 meter hoge watertoren uit 1927, die de Reus van Schimmert wordt genoemd. Tijdens de route zijn nog andere hoogtepunten, zoals het Hedge House bij kasteel Wijlre van Arets en de Oud-Valkenburgse kasteeltuinen. Deze route wordt vaak gezien als de mooiste fietsroutes in Limburg.

Route 6. Rondom Margraten (41 km)

Onderweg naar de omgeving van Margraten kan je van een prachtig uitzicht over Maastricht en het Maasdal genieten. Onderweg kom je de dikste moerascypres van Nederland tegen. Als je de kans krijgt, stop dan ook even bij de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Op deze enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland worden de Amerikaanse soldaten uit de tweede wereldoorlog herdacht.

fietsen in de natuur met hond

Route 7. Biologische fietsroute Gulpen (66 km)

Met deze wielrenroute kan je lekker je kuiten trainen en brengt je naar diverse culinaire hoogtepunten. Onderweg kom je de wijngaard St. Martinus en Fromberg tegen, waar je de lekkerste wijnen kan vinden om lekker mee naar huis te nemen. Je komt ook langs Hoeve de Corisberg waar je heerlijke biologische producten kan vinden. Als je bij de Wingbergerhoeve langs gaat, vergeet dan niet hun echte Limburgse stroop te proberen. Met deze culinaire route proeft u van al het lekkers dat Zuid-Limburg u heeft te bieden.

Route 8. Watermolenroute Zuid-Limburg (55 km)

Met de watermolenroute kom je langs de vele water aangedreven molens van het gebied. Deze route begint in Valkenburg en brengt je langs de Schaloensmolen, Neubourgermolen en de Groenendaalse Molen. Als je onderweg een pauze in wil lassen, dan is de rivier de Geul met uitzicht over de Wingbergermolen in Epen wel een mooie plek om even op adem te komen. Deze route eindigt overigens ook weer in Valkenburg.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle fietsvakanties bij Fital

Weet je al welke fietsroute het wordt?

Er zijn erg veel mooie routes en iedere fiets route heeft zo zijn eigen karakter en charme, maar is niet voor ieder type fietser weggelegd. Een actieve wielrenner zal uiteraard kiezen voor de uitdagende routes met zoveel mogelijk hellingen en de kortere en wat vlakkere routes zijn dan weer meer geschikt voor de ontspannen fietser. Als je van fietsen houdt, dan kan je het natuurlijk ook combineren met een vakantie in dit geweldig mooie deel van Zuid-Nederland.

Meer mogelijkheden fietsvakantie Nederland te boeken

Limburg biedt unieke mogelijkheden voor een fietsvakantie Nederland maar elders in Nederland kan je ook geweldig fietsen. Hier vind je de mooiste fietsroutes van Nederland. Ook in Drenthe, Overijsel en Friesland. Nederland is een klein land maar een o zo bijzonder fiets vakantieland.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle fietsvakanties Nederland bij ANWB Reizen

Related Stories

Discover

Rondreistips voor alleenstaanden

Als alleenstaande kan je zeker een leuke rondreis boeken. In deze blog rondreistips voor alleenstaanden....

Wat zijn de beste plekken om maar de sterren...

7 Beste Plekken Ter Wereld om Naar de Sterren Te Kijken Rondreis maken om naar...

All inclusive vakantie China

All inclusive vakantie China, rondreis geheel inclusief. Rondreis China boeken? Kijk eens naar de...

Overnachten tijden je rondreis

Waar overnachten tijdens je rondreis? Wie een geheel verzorgde rondreis heeft geboekt, zal dat meestal...

De beste reistips als je van gokken houdt!

Voel je je gelukkig? Als je klaar bent om je kansen te wagen op...

Maak je nu alvast klaar voor het komende vakantieseizoen

Wie nu naar buiten kijkt, ziet de donkere wolkenluchten voorbij jagen. De regenbuien striemen...

Popular Categories

Comments